Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2324
1

ШОТУРМА:«Мрію про найвищі результати – в Урагані та збірній»

Гравець «Урагану» Петро ШОТУРМА поділився своїми враженнями від календарного року, що минає

ШОТУРМА:«Мрію про найвищі результати – в Урагані та збірній»

Напередодні суботнього домашнього матчу «Урагану» проти луганської «ЛТК» 21-річний гравець івано-франківського клубу Петро Шотурма поділився своїми враженнями від календарного року, що минає, а також розповів про заповітні футбольні мрії та очікування у Новому 2014 році.

- Після безпрограшної серії «Ураган» дещо пригальмумав в останніх двох матчах чемпіонату. Чому, на твою думку, поступилися «Єнакієвцю» і зіграли внічию вдома зі «Спортлідером+»?
- Як на мене, ми достойно виглядали у матчі з «Єнакієвцем», але допустили чимало непотрібних помилок. Створивши багато гольових моментів, нам не вдалося їх реалізувати, натомість пропустили у свої ворота. Щодо «Спортлідера+», то ми також були налаштовані рішуче - як завжди, на перемогу, але нам не вистачило максимальної концентрації при грі в обороні та холоднокровності в атаці.

- Зіграна вже половина регулярного чемпіонату. Наразі «Ураган» – третій і відстає від лідера вже на 9 очок. Виходить, що сусіди – «Енергія» і «Локомотив» – головні конкуренти у боротьбі за друге місце?
- Всі команди Екстра-ліги є сильними та гідними суперниками, кожен з яких хоче перемогти, тому нічого дивного немає. Втім ми тільки перетнули екватор чемпіонату, тож ситуація у турнірній таблиці буде змінюватися ще не раз, фактично після кожного зіграного туру. Я вірю, що для «Урагану» все зміниться на краще.

- Як думаєш, чого не вистачало «Урагану» в першій частині сезону, щоб здобути більше очок і посісти вище місце?
- Думаю, що везіння. Однак у нас – все ще попереду, ми працюємо над помилками, робимо висновки і рухаємося вперед. Тому, сподіваюся, що надалі удача посміхатиметься нам частіше.

- Ти граєш на позиції вінгера. Що тобі подобається більше – пройти по флангу і прострілити в центр чи зміститися в центр і пробити?
- Коли ти на полі – ти командний гравець, частина єдиного цілого, тому всі особисті амбіції відходять на другий план. Для мене головне, щоб мої дії принесли користь та бажані очки «Урагану». Тож не має значення – забив гол я особисто, чи віддав результативну передачу партнеру. Та й приймати рішення на майданчику потрібно миттєво, а діяти дуже швидко – в залежності від ігрової ситуації.

- Проти кого з команд Екстра-ліги грати легше, а проти кого навпаки – найважче?
- Рівень нашого чемпіонату дуже високий, зріс і потенціал всіх суперників. Помітно, що з кожним роком команди Екстра-ліги підвищують свою професійну планку та футзальну майстерність, тому на ігровому майданчику ні з ким легко не буває. З кожним із суперників змагатися по-своєму важко.

- Які враження залишились від матчів збірної України? Зокрема, у товариських поєдинках з італійцями?
- Враження тільки позитивні, тому дуже радий, що мені випав шанс захищати честь нашої країни на міжнародному рівні. Зокрема, в Італії одразу помітно, що рівень дуже високий, тому все було організовано відповідно. Щодо товариських поєдинків, то італійці мене вразили своєю індивідуальною майстерністю та дисципліною. Можливо, вони трохи нас недооцінили. Як би там не було, вважаю, що наші перемога і нічия з бронзовим призером останніх чемпіонатів світу та Європи – це непоганий результат товариських матчів в Італії.

- Як гадаєш, які шанси у збірної України на чемпіонаті Європи-2014?
- Думаю, що досить таки непогані. Якщо у фінальній частині наша збірна гратиме з такою самовіддачею, яку демонструвала в іграх з італійцями, та викладеться на повну, то, гадаю, шанси здобути позитивний результат у кожному окремо взятому матчі будуть чималими. У нашій групі проблем би не мало бути, а от далі – побачимо...

- Які особисті цілі для себе ставиш у цьому сезоні та ігровій кар'єрі загалом?
- Особистих цілей багато. Найперша – чемпіонство «Урагану», до якого я докладатиму максимум зусиль. По-друге, гідно виступити на чемпіонаті Європи у Бельгії, щоб допомогти збірній своєю грою – поборотися за призові місця.

- Деякі твої футбольні мрії вже збулись. Про що мрієш зараз?
- Як і в кожного, мрій у мене немало. Деякі вже здійснилися, та найголовніші – попереду. На даний момент мрію про хет-трик у складі «Урагану». Зрозуміло, що хочу добитися найвищих результатів у футзалі – на клубному рівні та у збірній України. Звичайно, хотілося б уникати травм.

- Чого більше хочеться – знову стати чемпіоном чи вперше виграти Кубок України?
- Навіть не знаю... Хочеться і того, й іншого. Ми працюємо на це, тренуємося, тож маю надію, що хоча б одне з цих бажань в 2014 році стане дійсністю.

- Яким для тебе видався 2013 рік? Що доброго? Що поганого?
- Загалом, 2013 рік для мене був не з найкращих. У фінальній серії плей-офф «Ураган» поступився «Локомотиву», потім була не дуже вдала поїздка за збірну, яка для мене завершилася операцією. Щодо хорошого, то мене дуже тішить, що збірна України таки вийшла у фінальну частину чемпіонату Європи. Втім, сподіваюся 2014 рік буде значно вдаліший, як для «Урагану», так і для мене особисто.

- Як, де і з ким плануєш зустріти Новий Рік та Різдвяні свята?
- В такі дні хочеться побути вдома з сім'єю. Впродовж року вдається не так багато часу приділити родині, друзям, тому за час свят, які всіх згуртовують, планую все надолужити.

- Побажання усім вболівальникам з наступаючими святами від Петра Шотурми...
- Як на мене, Новий Рік та Різдво – найкращі свята, тому бажаю, щоб в кожну родину вони принесли добро, мир і достаток. Звісно, усім міцного здоров'я, щастя, турботи від рідних, близьких, колег. Бажаю, щоб у новому році ви зробили все те, про що так давно мріяли, і щоб всі найзаповітніші бажання здійснилися.

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК «Ураган»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году
Футбол | 29 марта 2024, 10:43 3
Источник: Гвардиола собирается покинуть Манчестер Сити в 2025 году

Контракт тренера истекает через год

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
wastededucation
SHAURMA