Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
| Обновлено 04 апреля 2014, 10:01
10085
0

Голевая феерия Спортлидера+ и Кардинала завершилась ничьей

В зрелищном поединке зрители увидели 10 забитых мячей

| Обновлено 04 апреля 2014, 10:01
10085
0
Голевая феерия Спортлидера+ и Кардинала завершилась ничьей

Гра в Хмельницькому між «Спортлідером+» і МФК «Кардиналом-Рівне» завершувала 19-й тур, і тому вже були відомі результати матчів за участю інших команд. Так перемога «Єнакієвця» над «Локомотивом» назвала переможця регулярного чемпіонату, яким завчасно став господар майданчика. А ось у Луганську перемогу святкували гості, здолавши «ЛТК» 2:1. Ця перемога «Енергії» ще більш ускладнила шанси МФК «Кардинал-Рівне» в боротьбі за вихід до плей-офф. Щоб остаточно забронювати за собою місце в плей-офф львів’янам необхідно перемогти в домашньому матчі «ЛТК», і тоді вже гра в Рівному нічого не вирішуватиме. І це при тому, що в цей же час «кардиналівці» не мають права на втрату очок.

Виходячи з вище наведеного, гра на майданчику «Спортлідера+», якому вже справді нічого не світить, обіцяла бути бойовою, як і, до речі, всі попередні ігри між цими командами.

І команди виправдали сподівання вболівальників. Вже з перших хвилин стало зрозуміло, що обидва колективи гратимуть у відкритий футбол, який так подобається вболівальникам. І вже в першому таймі вони побачили справжній голепад. Але про все за порядком.

Матч команди розпочали без розвідки і вже на другій хвилині господарям вдається результативна атака. Дальній удар Фетька відбиває ногою Дєнюжкін, але прямо на Сондака, і вихованець рівненського футзала добиває м’яч у сітку воріт, виводячи свою команду вперед – 1:0.

І хоча цей гол не вплинув на гру рівнян, проте додав впевненості господарям. Фетько пробиває по воротам – Дєнюжкін парирує. За дві хвилини і Віталій не зміг врятувати свою команду. Заворотний пробив зі штрафного, Михайленко своєчасно зреагував на удар, підставивши ногу, ввів в оману голкіпера рівнян, і м’яч вдруге опинився в сітці воріт МФК «Кардинал-Рівне» – 2:0.

Другий пропущений гол примусив активізуватися гостей, адже поразка жодним чином не входила в плани МФК «Кардинал-Рівне», бо повністю ставила хрест на намаганнях рівнян потрапити до плей-офф. Першим не використав нагоду Волянюк, який «викотився» на побачення з Лисенко, але Максим не дозволив Михайлу відкрити лік м’ячам «кардиналівців». Згодом Сергій Тригубець ледь не забив перший гол рівнян, але майже з лінії воріт м’яч вибив Івонко. На шляху м’яча до воріт після удару Когута опинився голкіпер господарів. І врешті-решт «кардиналівці» були винагороджені за активність, рахунок у матчі скоротив Фаренюк, замкнувши точну передачу Басича – 1:2.

Про напругу в матчі і палке бажання рівнян здобути перемогу свідчать 4 фоли, які вже на 7-й хвилині вони мали у пасиві. Навіть відкривши лік м’ячам, гості не заспокоїлися, але удар Басича прийшовся повз праву стійку, а Чернієнко влучив у стійку. Але не довго господарі терпіли «знущання». У середині тайму вони знову заволоділи ініціативою, і вже Дєнюжкіну довелося працювати на повну потужність, після ударів Михайленка, Засенка, Заворотного, Калукова і Сондака.

Проте, захопившись атаками, хмельничани ледь не пропустили випад Тригубця. На щастя господарів Лисенко, вийшовши майже в центр майданчика, встиг випередити Сергія і вибив м’яч за межі поля. Не спасував Максим і перед Волянюком, який вирвався на побачення з воротарем. Розпочалися гойдалки, переможцем з яких вийшли гості, яким вдалося відновити рівновагу. Знову Фаренюк опинився в епіцентрі подій, але цього разу Лисенко його удар парирував, і тут як тут опинився той же Фаренюк, який і пробив у правий нижній кут.

Гра набрала хаотичного характеру. Гравці обох команд, намагаючись якомога швидше досягти успіху, багато помилялися, втрачаючи м’яч у простих ситуаціях. За такого сумбуру першими відзначилися господарі, знову вийшовши вперед. Фетько прострілив на Рибака, і тому залишалося лише підставити ногу – 3:2.

Але на перерву команди пішли таки за нічийного рахунку. І хоча за хвилину до свистка гості сфолили вп’яте, а отже кожний наступний фол міг закінчитися пробиттям десятиметрового, хмельничани так і не здобули права на дабл-пенальті. Натомість, гості на заключній хвилині тайму відзначилися втретє, вдало на добиванні зіграв Павло Дармовіс – 3:3.

Другий тайм господарі розпочали жвавіше і знову відзначилися на другій хвилині. Після розіграшу штрафного м’яч потрапив до Сондака, який точно пробив у правий кут – 4:3.

Окрилені успіхом, хмельничани ще двічі пробили по воротам, але Дєнюжкін не без труднощів відбив удари Калукова і Михайленка. Але м’яч побував не у воротах Дєнюжкіна, а, навпаки, опинився в сітці воріт Лисенка. Чернієнко підхопив м’яч майже в центрі майданчика і точним дальнім ударом втретє зрівняв рахунок у грі – 4:4.

Після цього знову повторилася ситуація, що відбулася наприкінці першого тайму. Гравці обох команд, надто поспішаючи, часто припускалися помилок, гра набрала хаотичного характеру, в якому віддати перевагу комусь з опонентів було складно. Така гра можливо і радувала вболівальників, але мало чим була схожа на гру професійних команд. Першими з такого хаотичного руху вийшли господарі. На діагональну передачу партнера своєчасно відгукнувся Засенко і точно пробив у дальній правий кут – 5:4.

Проте не довго перевагою володіли «спортлідерівці». Уже за хвилину Басич ударом у дальній лівий кут вкотре відновив статус-кво – 5:5. До закінчення матчу було ще вдосталь часу, але жодній з команд так і не вдалося досягти успіху. Майже за чотири хвилини до закінчення гри господарі заробили 5 фол, а Дмитро Михайленко ще й другу жовту картку, яка автоматично перетворилася на червону. У підсумку рівняни на дві хвилини отримали зайвого гравця. Але реалізувати зайвого кардиналівці не змогли, а коли на майданчику з’явився четвертий польовий хмельничан, гості почали підключати до атак голкіпера Дєнюжкіна, проте і такий крок успіху не приніс.

Гра завершилася бойовою нічиєю – 5:5, яка залишила лише примарні шанси МФК «Кардинал-Рівне» на вихід у плей-офф. Тепер, щоб потрапити до чільного квартету, рівняни повинні сподіватися не лише на свій стовідсотковий результат, а й на невдачі суперників у всіх матчах, що залишилися. Реально…, скоріше, фантастично.

А ось господарям залишається спокійно готуватися до наступного сезону, награючи нові комбінації і шукаючи шляхи покращення гри. До речі, з приходом Віктора Мглинця гра «Спортлідера+» суттєво змінилася в кращу сторону.

Юрій РАЧКОВСЬКИЙ

«Спортлидер+ (Хмельницкий)» - «Кардинал-Ровно (Ровно)» - 5:5
 Владимир Сондак, 2, 22. Дмитрий Михайленко, 5, Сергей Рыбак, 18. Андрей Засенко, 33 - Артем Фаренюк, 7, 15, Павел Дармовис, 20, Андрей Черниенко, 25, Александр Басич, 34

«Спортлидер+ (Хмельницкий)»: Максим Лысенко - Алексей Фетько, Владимир Сондак, Дмитрий Калуков, Сергей Рыбак - Андрей Засенко, Дмитрий Михайленко, Максим Ивонко, Ярослав Заворотный - Валерий Власович, Максим Коробка
«Кардинал-Ровно (Ровно)»: Виталий Денюжкин - Сергей Поддубный, Сергей Тригубец, Юрий Когут, Михаил Волянюк - Александр Басич, Андрей Черниенко, Артем Фаренюк, Виталий Танский - Виталий Лисниченко, Дмитрий Сытник, Марьян Маринюк,  Павел Дармовис
Сергей Рыбак, 3. Дмитрий Михайленко, 28. - Артем Фаренюк, 28.
Дмитрий Михайленко, 37.

Удары (в створ): 26(16) - 22(13)

СПОРТЛИДЕР+ - КАРДИНАЛ-РОВНО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Sport.ua

Видеообзор сайта www.sportlider.km.ua

Михаил Шаповалов
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.