Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Водное поло
| Обновлено 05 ноября 2021, 18:55
6095
3

Ліга Чемпіонів. Водне поло. Тбілісі – Динамо - 6:10

Львівяни здобули свою першу перемогу у турнірі

| Обновлено 05 ноября 2021, 18:55
6095
3
Ліга Чемпіонів. Водне поло. Тбілісі – Динамо - 6:10
У румунському Брашові, де на водному майданчику басейну «Олімпік» триває турнір групи «А» в рамках першого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з водного поло сезону-18/19, сьогодні, 14-го вересня, команди зіграють поєдинки другого та третього турів – зранку і ввечері відповідно. Наразі завершилася ранкова частина другого ігрового дня водних баталій, серед учасників яких є й чинний чемпіон України львівське «Динамо». 
 
ВК «Тбілісі» (Грузія) – «Динамо» (Львів, Україна) – 6:10 (3:2, 1:3, 1:4, 1:1)
 
ВК «ТБІЛІСІ»: 1. Бека Капанадзе, 13. Георгі Барабадзе – 2. Леван Чіквінідзе, 3. Торніке Діасамідзе, 4. Реваз Імнаішвілі, 5. Сандро Адеішвілі, 6. Каха Самкурашвілі, 7. Кхвіча Якхая, 8. Гурам Кучуашвілі, 9. Зураб Руруа (капітан), 10. Георгі Маграквелідзе, 11. Валіко Дадвані, 12. Георгі Месхі.
 
«ДИНАМО: 1. Костянтин Нікольський, 13. Нестор Бабський – 2. Срдан Антонієвіч, 3. Юрій Мамєтьєв, 4. Максим Ратков, 5. Олександр Дядюра (капітан), 6. Роман Грищук, 7. Олександр Абрамов, 8. Марко Мартініч, 9. Владислав Бабаєнко, 10. Володимир Войтенко, 11. Юре Марелья, 12. Микита Апостол.
 
ГОЛИ: Імнаішвілі (00:41), Якхая (02:23, 07:14), Руруа (09:00, 28:47, у більшості), Месхі (18:02, у більшості) – Марелья (03:46, у більшості, 13:15, у більшості, 20:13), Мартініч (07:59, 11:29, у більшості, 15:14, у більшості, 17:29, 25:41, у більшості), Антонієвіч (17:03, 23:58, у більшості).
 
Як і у вчорашній грі з господарями турніру, початок звітної зустрічі для динамівців, м’яко кажучи, склався не найкращим чином. Команди зіграли неповних три хвилини, а ми вже «горіли» 0:2. Спочатку Імнаішвілі розрядив свою гармату і прошив Нікольського, коли вже закінчився штраф у Дядюри, а згодом Якхая елегантно завершив дотепну комбінацію ватерполістів зі столиці Грузії. Як сказав після гри Юре Морелья, це наслідки відсутності досвіду у нашої команди матчів на такому рівні. Але вже за півтори хвилини результативну атаку провели і «біло-сині». Той таки Морелья вдало відкрився на своїй позиції стовпа і зумів довести до логічного завершення розіграш зайвого. Одразу скажемо, трохи забігаючи поперед батька… самі знаєте куди, що саме просто таки відмінна реалізація чисельної більшості стала чи не головним чинником нашої звитяги. Щоправда першу чверть ми таки програли з різницею у один м’яч. На останній хвилині «обрізка» в атаці на половині поля суперника завершилася тим, що грузини, перехопивши круглого, довгою передачею вперед вивели один на один з Нікольським Якхаю, якого, незважаючи на титанічні потуги, намагався наздогнати Абрамов. Виправити помилку партнерів кіпер не зумів. Однак за секунду до сирени на першу малу перерву Мартініч встиг влучно кинути з середньої дистанції, коли із зони для вилучених гравців повертався в гру Діасамідзе. 3:2 на користь кавказців – підсумок перших восьми хвилин гри.
 
А рівно через хвилину після поновлення поєдинку у другій чверті грузини знову повели з перевагою у два м’ячі: круглий затріпотів у сітці після потужного кидка капітана ВК «Тбілісі» Руруа – 4:2. Зізнаємося, в цей момент, напевне, на душі у багатьох вболівальників нашої команди стало трохи не по собі. Однак головне, спокійними та впевненими були у своїх силах та своїй майстерності самі гравці «Динамо» і їхні тренери. Саме після цього пропущеного голу «біло-сині», яких, схоже, він добряче розізлив, додали у швидкостях при переході від оборони в атаку. Навіть президент ВК «Динамо» Олександр Свіщов, спостерігаючи за грою десь з третього чи четвертого ряду трибун, при перехопленні м’яча динамівцями, несамовито кричав «Попливли вперед! Вперед!…» І його команда почала просто таки розривати суперника, якому нічого іншого не залишалося, як зупиняти контратаки львів’ян ціною фолів. Однак від таких методів захисту грузини користі отримали не багато – отримавши три вилучення упродовж наступних неповних п’яти хвилин, що тривала гра до свистка на велику перерву, їхній голкіпер Капанадзе тричі змушений був діставати м’яча із сітки власних воріт після двох кидків Мартініча, а між ними й Марельї. Зазначимо, що між цими трьома вилученнями грузинів видалялися з гри й наші Абрамов і Мамєтьєв, але тут своє вагоме слово в обох випадках казав наш воротар Нікольський – Костя сьогодні не раз доклався до того, аби м’яч не залітав до нашої сітки. Тож упродовж великої перерви на табло басейну «Олімпік» горіли цифри 5:4 на нашу користь.
 
Звісно, один м’яч переваги у водному поло – це ніщо. Однак в даному випадку цей факт мав перш за все психологічне значення – динамівці остаточно повірили, що зі збірною Грузії можна не тільки грати на рівних, а й вигравати. Написавши не ВК «Тбілісі», а збірна Грузії, ми нічого не переплутали – адже ці дві команди – це одне й те саме. Просто на клубному рівні і на турнірах національних збірних підопічні Реваза Чомахідзе грають під двома різними назвами.
 
Якщо другий період був фактично переломним у грі, то третій практично розставив усі крапки над «і». Після великої перерви «Динамо» продовжувало тиснути на суперника, який до того ж не лише десь підсів трішечки функціонально, а й надломився в моральному плані – грузини десь на підсвідомому рівні зрозуміли, що сьогодні у львів’ян їм не виграти. Як наслідок, третій період динамівці виграли з рахунком 4:1, а перед заключною чвертю їхня перевага за закинутими м’ячами зросла до чотирьох голів – 9:5.
 
Звісно, історія водного поло знає чимало випадківи, коли подібне відставання вдавалося відіграти. Але сьогодні був не той випадок. Та й гравці «Динамо» на заключні вісім хвилин поєдинку вийшли налаштованими не менш рішуче, ніж на попередні періоди. Більше того, команди зіграли у четвертому періоді на мить більше, ніж сотню секунд, а рахунок зріс до 10:5. І знову відзначився Мартініч, який втретє реалізував чисельну більшість, а загалом закинув свій п’ятий м’яч у цій грі. Після цього команди вже догравали гру і єдине, що дозволили грузинам львів’яни, так це трішечки підсолодити гірку пігулку поразки. На передостанній хвилині матчу Руруа закинув останній м’яч у грі і встановив остаточний рахунок в матчі – 10:6 на користь «Динамо». 
РЕЗУЛЬТАТИ ЗІГРАНИХ МАТЧІВ
 
День перший. 13 вересня (четвер)
 
Перший тур
 
17:00. Enka Sport (Стамбул, Туреччина) – Pays D’AIX (Екс-ан-Прованс, Франція) – 5:11 (2:3, 1:5, 0:3, 2:0)
 
18:30. BPM Sport Management (Бусто-Арсіціо, Італія) – ВК «Тбілісі» (Грузія) – 14:3 (3:0, 3:0, 3:0, 5:3)
 
20:00. Corona Sportul Studentesc (Брашов, Румунія) – «Динамо» (Львів, Україна) – 9:4 (3:1, 3:2, 1:1, 2:0)
 
День другий. 14 вересня (п’ятниця)
 
Другий тур
 
 
11:00. BPM Sport Management (Бусто-Арсіціо, Італія) – Pays D’AIX (Екс-ан-Прованс, Франція) – 13:8 (2:0, 5:0, 3:4, 3:4)
 
12:30. Corona Sportul Studentesc (Брашов, Румунія) – Enka Sport (Стамбул, Туреччина) – 10:6 (1:2, 3:0, 4:3, 2:1)
Оцените материал
(5)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
ssssyab
Молодці ,відігрались після 2-4 і перший крок до виходу в наступний раунд-зробили,залишилось обіграти турків бо французів завтра буде важко перемогти.
Руслан Шевченко
Какой регламент, тема не раскрыта. Сколько проходит дальше? Какие шансы?