Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Олимпийские игры
| Обновлено 30 июля 2021, 11:01
386
0

Томас БАХ: «Найголовніше, чим відрізняється Олімпіада у Токіо — це емоції»

Президент МОК розповів про підготовку до Олімпіади-2020 та поділився очікуваннями від Олімпіади-2024

| Обновлено 30 июля 2021, 11:01
386
0
Томас БАХ: «Найголовніше, чим відрізняється Олімпіада у Токіо — це емоції»
Getty Images/Global Images Ukraine

Олімпійські ігри у самому розпалі. І саме в цей час до Cube — інноваційної студії Discovery та Eurosport, покликаної в усіх деталях показати Олімпіаду-2020 — завітав Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах. Він поспілкувався з  британським легкоатлетом Грегом Резерфордом, який наразі виступає експертом на Eurosport, розповівши про виклики, з якими вони зіткнулися під час підготовки до Олімпійських ігор у Токіо, а також відкрив завісу щодо планів про зимові ігри у Пекіні та Олімпіаду у Парижі.

- Як вам вперше бути присутнім у віртуальній реальності Cube?
- Насправді я вже мав справу з Cube під час зимових Олімпійських ігор у Пхьончхані. Вже на той момент це був неймовірний та інноваційний досвід, а зараз ви ще більше розширилися, вітаю!

- Які моменти нинішньої Олімпіади можете виділити?
- Я не хочу виокремлювати виступ когось із спортсменів, оскільки це було б несправедливо стосовно інших. Але точно можу сказати: найголовніше, чим відрізняються Олімпійські ігри у Токіо — це емоції. Попри те, що змагання відбуваються без глядачів, емоції спортсменів надзвичайно сильні. Я відвідав Олімпійське містечко перед початком змагань і відчув, що спортсмени були неймовірно щасливі нарешті опинитися на Олімпійських іграх, мати можливість виступати. Ви фізично відчуваєте потужність цих емоцій! Навіть ті спортсмени, які не потрапили у фінал або програли в першому раунді, все одно надзвичайно раді бути частиною цієї події. Хоча насправді участь в Олімпіаді дає розуміння, що ти — лише частина чогось дійсно великого.

- З якими проблемами ви зіткнулися під час підготовки до Олімпіади?
- Перш за все, це власне організація з урахуванням безпеки здоров'я. Впевнити всіх у тому, що ми можемо організувати безпеку на цій Олімпіаді, стало нашим головним болем з усіх боків. Пандемія розвивалася дуже по-різному в усіх 205 національних олімпійських комітетах, тож неможливо було зосередитися лише на тому, що відбувається в Японії — ми також мали бути впевненими, що всі країни можуть відправляти своїх спортсменів. І перед самими спортсменами це ставило багато питань: чи можна тренуватися, скільки часу є на підготовку? Взяти участь у кваліфікаційних заходах з усіма обмеженнями на поїздки для них було серйозним викликом. Якщо говорити дуже дипломатично, це були цікаві 15 місяців.

- Після Олімпійських ігор у Токіо розпочнеться підготовка до зимових Олімпійських ігор у Пекіні. Що ви можете сказати про це?
- Нам доведеться і надалі враховувати пандемію. До кінця року коронавірус ще буде вирувати у світі, тому ми повинні бути реалістами і знайти правильні заходи проти пандемії. Наприклад, тестування міжнародних спортсменів, і я сподіваюся, що ви станете одним із них, а отже наші китайські партнери та оргкомітет можуть вітати вас у жовтні на міжнародних випробуваннях на трасі бобслею. Те саме стосується й інших спортсменів зимових видів спорту, які, сподіваємось, з осені можуть приїхати до Пекіна та до Чжанцзякоу, щоб випробувати траси та схили, а потім підготуватись у безпечних умовах у лютому наступного року.

- Чого чекати від Олімпійських ігор у Парижі у 2024-му?
- Олімпіада-2024 стане першою після наших реформ у МОК, тож ми віримо, що наступні літні Олімпійські ігри зберуть рекордно високі охоплення. Ви побачите, що вся країна не тільки дивиться змагання, але й бере в них участь. Вже 2000 громад у Франції готують програму для Ігор, покликану розважити та активізувати населення, тож напередодні Олімпіади-2024 на нас чекають масові заходи.

Крім того, Олімпійські ігри будуть дещо зміщені у місто, до центру Парижа з його Тріумфальною аркою, Площею Конкорд та Ейфелевою вежею. Ми в МОК поставили собі за мету зробити клімат Олімпіади позитивним, у тому числі й з точки зору збереження довкілля. Разом із оргкомітетом у Парижі ми прагнемо втілити олімпійські амбіції, створивши еко-френдлі Олімпіаду вже до 2024 року, і це має бути величезне досягнення для всіх, у  тому числі й для спортсменів. Французький оргкомітет також готує сюрприз на церемонію відкриття, щоб заявити про інклюзивність та допомогти спортсменам реалізувати свій досвід. Тож, готуймося!

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент
Футбол | 29 марта 2024, 05:29 0
В матче отбора к Евро-2024 Украина – Исландия сыграл крупный коэффициент

Подопечные Сергея Реброва обыграли исландцев со счетом 2:1 и вышли на чемпионат Европы

Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни
Бокс | 29 марта 2024, 10:43 2
Хочет повторить? Майк Тайсон назвал лучшие годы своей жизни

Легендарный американец вспомнил пребывание за решеткой

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.