Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 29 августа 2021, 03:27
62130
30

Украинский день в Чикаго. Свитолина выиграла 16-й титул WTA

Элина стала победительницей одиночного разряда, поддержав почин Надежды Киченок в паре

| Обновлено 29 августа 2021, 03:27
62130
30
Украинский день в Чикаго. Свитолина выиграла 16-й титул WTA
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина и Ализе Корне

Первая ракетка Украины Элина Свитолина (№6 WTA) добыла титул на хардовом турнире категории WTA 250 в Чикаго.
 
В матче за титул украинка, которая являлась лидером посева, обыграла Ализе Корне из Франции (№68 WTA).
 
Чикаго. Финал
Элина Свитолина (Украина) – Ализе Корне (Франция) – 7:5, 6:4

Стартовал матч ожидаемо с преимущества украинской теннисистки. В предыдущих поединках на турнире в Чикаго Корне только один раз из четырех брала первую партию, поэтому ожидать от нее какой-то феноменальной игры в начале было бы странно. Но очень быстро доминирование Элины свелось к нулю, и француженка начала зарабатывать очки. Ализе отыграла брейк, но было видно, что у нее не все в порядке со здоровьем, а если точнее, то с правым бедром. Из-за этого повреждения Корне страдала на протяжении всего матча, казалось, что она даже снимется. Тем не менее француженка после нескольких медицинских тайм-аутов все же выдержала до конца.
 
Судьба первой партии решилась в 11-м и 12-м геймах. Элина сначала отыграла три скрытых сетбола, после чего реализовала первый же сет-поинт.


 
Начало второй партии Корне снова провалила, ей во второй раз пришлось отыгрываться со счета 0:3. На этот раз Ализе сравнять счет не удалось, Элина довела встречу до победы, хотя и сама чувствовала определенные проблемы со здоровьем. Если бы не это, матч завершился бы гораздо раньше. 
 
Также нужно понимать, что встреча проходила в условиях невероятной жары, при которой показывать теннис высокого уровня практически нереально. Здесь побеждает тот, кто лучше приспособится к условиям, не получив большого вреда организму.


 
Для Элины этот титул стал 16-м в карьере. Предыдущий раз она выигрывала турнир WTA чуть менее 11 месяцев назад, когда стала лучшей на кортах Страсбурга

Ранее в финале парного разряде сестры Киченок разыграли между собой титул, победила Надежда.
 
В новой редакции рейтинга Элина снова вернется в топ-5, но по итогам US Open есть большая вероятность снова оттуда выпасть. 

Источник Sport.ua
Оцените материал
(312)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 30
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Еліна у своїх найкращих традиціях влаштувала для себе проблеми в матчі, який вела, причому Корне ще в першому сеті отримала пошкодження. Але те, що їй важко психологічно грати проти травмованих суперниць, ми бачили і раніше. І на цей момент наклалася проблема ще з юнацьких років. Коли розіграш фактично виграно, і просто потрібно направити м'яч у порожню половину корту, на Еліну часто нападає ступор. Йде або невимушена, або помилкове рішення, і м'яч надсилається точно на ракетку вже відіграній суперниці. Через усе це гра так і затягнулася. Адже не можна сказати, що Еліна грала погано. Вінерсів та хороших комбінацій вистачало. Жодної подвійної в умовах сильного вітру. До майже всіх дропів вдавалося встигнути, а ми пам'ятаємо, яким жахом для Світоліної були вкорочені останній рік. Але й дивних програшів очок було багатенько.
Добре те, що добре закінчується. Навіть невеликий титул Еліні зараз дуже потрібен. Головне, щоб здоров'я не підвело: післязавтра вже грати на ЮСО. Було враження, що спина Еліну сьогодні турбувала. Вітаю її з перемогою! Окрема подяка чиказьким українцям, які голосно підтримували нашу тенісистку впродовж цього тижня.
nordi
Вітання!!!Хтоб що не звиздів-МОЛОДЕЦЬ!
Elis
Вітаю Еліну з перемогою і черговим титулом!
Тепер Корне має салатницю, а Еліні буде у що фрукти на столі складати
Алізе чимось нагадала Бузкову - ледь пересуває ноги по корту, а в розіграшах бігає, як скажена білочка)) Здоров'я і швидкого відновлення обом!
Чекаємо на US Open.
Вболівальники на трибунах - супер!
Александр Ад
молодець.через тернії к зіркам!Успіху на ЮСО!
vital
Еліну з черговим титулом на інтернешнелі. Останні 3 титули усі були такими в Елі. А була ж колись Еліна королевою прем'єрів, вигравши таких за 1 рік одразу 3 з 5-ти можливих. Тому хочеться від Еліни кращого титулу і трофею, ніж звичайна зелена миска. Здоров'я Еліні на наступні 2 тижні.
П.с. Довго я не міг згадати отого чувака смуглявого, головного на церемонії нагородження. Але таки пригадав що це тренер, з яким Слоун Стівенс виграла US Open - Камау Маррей
CheMP
Элина,ну просто умничка!
LEOLEO
Слава Богу !!!
Andrian Harandzha
Еліна виграла трофей і це головне! Сьогодні боролась проти самої себе і перемогла.
Подивимось - чи ця синиця в руці була потрібна.
Yalta
Молодец!!!!
serg8220100
Молодец!С победой
Fanat230784
Не було суперниць з першої двадцятки, правда. Але думаю, такий турнір ( перемога на ньому) мав задачу додати впевненості перед ЮСО. Еліні потрібен був титул, як повітря. Це як, наприклад, Інтер міланський грає передсезонний матч з командою п'ятого дивізіону, щоб відчути газон, м'яч, партнерів по команді, і т.д.
І ніхто не каже, що можна зіграти з командою серії А.
А щодо сили суперниць....
Для них ( дівчата з другої половини сотні) цей турнір якраз і не був другорядним, вони мали і хотіли доказувати що гідні вищого місця в табелі про ранги. Тому і бились як у фіналі великого шолому.
osso
Франция в шоке. За турнир обыграть 4 француженок и одну шведку.
SASHA 202 SPORT TENNIS AND BIATLON
ЧИКАГО-2021 ЦЕРЕМОНІЯ НАГОРОДЖЕННЯ
https://www.youtube.com/watch?v=2pDys-r-Pug
Муґунот Уух
красавицы!
introvert
Особисто я волів би опинитися де завгодно, але не не на місці сутички моєї теперішньої з колишньою. Та, судячи з церемонії нагородження, Гаелю не було чого боятись. Даремно він перестрахувався))
Fanat230784
Як я і говорив, титул взяла. Не так впевнено ( хоча в двох сетах) але для розгону на ЮСО мало б впевненості вистачити. А далі вже на тому, що заробить під час турніру .
Вітаю.
Alehandro
А все посмотрели момент награждения, в частности, когда тип вспомнил, что на этой неделе же был День Независимости Украины, а Эля задумалась и сказала "... та не, вроде он ещё неделю назад был"?... Эля, Эля... надеюсь, шо это она просто в запаре ляпнула
Альф Немо
👍😊👍
Леонид Бугаренко
Економ режім від Єліни, для перемоги додала скільки потрібно. Головною проблемою були багато невимушених помилок і подача. Плюс 6/6 брейкпонтів.