Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 27 жовтня 2021, 18:17
11047
7

Продексім довершив виступ в групі ЛЧ розгромом Араза

Колектив з Херсону відправив у ворота азербайджанського суперника вісім м'ячів

| Оновлено 27 жовтня 2021, 18:17
11047
7
Продексім довершив виступ в групі ЛЧ розгромом Араза
МФК Продексім
Гідний поваги той факт, що в розіграші найпрестижнішого європейського футзального трофея Україна також має своє представництво. Чинний чемпіон Української Екстра-ліги, херсонський «Продексім» опинився в одній групі з португальською «Бенфікою», бельгійський «Халле Гооік», а також азербайджанським «Араз». І ось, після двох турів, шанувальники українського колектива отримали черговий привід для гордості – матч проти представників Азербайджану вже ніяк не міг вплинути на вихід колективу Хаві Родрігеса до наступного, елітного, раунда.
 
Стало це можливим завдяки несподіваній нічії у матчі проти португальських «орлів» (1:1) та вдалій гольовий перестрілці під час протистояння з господарями поєдинків нашої групи з міста Халле (7:3). «Мельники» добре провели обидві зустрічі, проте гра проти «Бенфіки» забрала занадто багато сил, тому цілком можна було очікувати від зустрічі з «Аразом» дещо змішаного темпу. На противагу цьому вступала можливість втратити другу позицію в групі, адже психологічний фактор відіграє у футзалі далеко не останню роль.
 
Буде не до кінця коректно стверджувати, що номінальні гості поєдинка провели якісний перший тайм. Увести в оману на цьому тлі міг швидкий м'яч, який пропустили гравці «Продексіма». Ще й таким способом, яким було організовано взяття воріт. За нещасним збігом обставин Зварич зрізав в сітку воріт власної команди м'яч, намагаючись перехопити простріл Човдарова. Втім, на на той момент за «мельниками» вже значилося потрапляння в каркас воріт як підсумок удара від Білоцерківця.
 
Колектив Хаві Родрігеса одразу ж почав закривати суперника на його половині поля, й зробити це вдалося досить швидко. Якщо не брати до уваги кілька грубих помилок під час контролю м'яча, кожна з яких завершувалася виходом суперників практично один на один з Савенко, то можна вважати, що «Араз» виключно відбивався. Та й наш голкіпер зіграв в кожній з ситуацій на високому рівні.
 
Поки Савенко забезпечував надійність на останньому рубежі, за справу біля чужих воріт взялися його партнери по команді. Сорокін на силу прострілив із зони кутового прапорця на лівому фланзі до центра штрафного, де вдало підставив ногу Давід – так рахунок знову став рівним. І вже через хвилину «Продексіму» вдалося вийти вперед вперше у поєдинку. Білоцерківець пробив низом з центральної зони, м'яч заметушився перед голкіпером поміж ніг захисників, після чого в сітку його зміг проштовхнути Корсун.
 
Коли наприкінці першого тайму почало з'являтися враження, що херсонці дещо збавили оберти, їм тут же вдалося збільшити свою перевагу на табло. Волянюк відіграв у швидкий пас від бічної межі поля на лівому фланзі атаки з Ланько, після чого Євген поклав м'яч у дальній кут чужих воріт ударом з носка. На перерву українська команда відходила як одноосібний «перший номер» у матчі.
 
Із самих перших секунд другого тайму оборона «Араз» почала допускати безглузді помилки. І якщо Зварич своїм ударом з відмінної позиції не зміг покарати суперника, то у його партнерів, у подальшому, це виходило робити із завидною регулярністю. Передача все того ж Зварича з правого флангу до центра штрафного припала точно на ногу Шотурми, а через повний оборот секундної стрілки Білоцерківець, перебуваючи в гордій самоті перед голкіпером, реалізував контрвипад ударом з меж штрафного.
 
Отримавши два прикрих м'ячі, гравці азербайджанського клубу продовжили намагатися вийти з оборони через довгі поперечні передачі, у підсумку чого сталася ще одна помилка, після якої Давид з гострого кута на лівому фланзі спокійно підсік м'яч над головою голкіпера.
 
Лише після цього «Продексім» трохи заспокоївся, за що відразу отримав контратаку, яку точним ударом в лівий верхній кут з протилежного флангу завершив Атаєв. Радість гостей була недовгою з тієї причини, що Білоцерківець грамотно зайняв позицію біля чужих воріт вже під час наступної атаки, після чого вдало зустрів відскок м'яча.
 
Наступну порцію забитих голів глядачі були вимушені очікувати до фінального свистка. На початку 40-ї хвилини Багіров розстріляв порожні ворота з кількох метрів, після передачі Атаєва з лівого флангу. Однак останнє слово все одно було за командою з Херсона. Шотурма зумів проштовхнути м'яч у сітку з меж чужих володінь повз голкіпера, першим розібравшись у скупченні гравців біля воріт. 8:3 – українці яскраво завершили основний раунд!
 
Наступний етап розіграшу Ліги чемпіонів з футзалу – елітний раунд. 16 кращих команд, які подолали Шлях А та Шлях В, будуть розбиті на чотири групи за рівним співвідношенням за числом учасників. Херсонський «Продексім» зможе дізнатися своїх суперників під час жеребкування 18 жовтня, а самі поєдинки будуть проходити у проміжку з 19 по 24 листопада 2019 року.

Ліга чемпіонів. Основний раунд.

Продексім – Араз – 8:3

 Давід, 9, 26, Корсун, 10, Ланько, 19, Шотурма, 23, 40, Білоцерківець, 24, 31 – Зварич, 5 (авт.), Атаев, 30, Багіров, 40

 Корсун, 34 – Багіров, 32

Продексім: Савенко – Фернандес, Скорий, Роніньо, Волянюк – Запасні: Ципун, Давід, Сорокін, Зварич, Шотурма, Ланько, Білоцерківець, Бессалов, Корсун.

Араз: Гусейнлі – Боргес, Човдаров, Фарзалієв, Багіров – Резнов, Ісмайлов, Атаєв.

Арбітр: Моше Бохбот (Ізраїль)

Стадіон: «Де Брес» (Галле, Бельгія)

Удари (у площину): 61 (25) – 30 (11)
Кутові: 15 – 7

ПРОДЕКСІМ-АРАЗ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі
Футбол | 18 квітня 2024, 13:54 2
Чи розглядає Лунін відхід з Реалу після гри з Ман Сіті? Відомі деталі

Український воротар думає лише про «королівський клуб»

ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ
Футбол | 18 квітня 2024, 07:21 9
ВІДЕО. Без емоцій. Як Лунін відреагував на перемогу Реала в суперматчі у ЛЧ

Андрій став героєм королівського клубу в серії пенальті проти Манчестер Сіті

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lazio
Дааа.. Продексім приємно здивував.. Молодці..!!
Владимир Копяк
Так где конкретно играл Продексим - в Бельгии или в Германии? Или Бельгия перешла под протекторат Германии?
Kherson384
Молодці чуваки!
euro2012_za_2012euro
Самое забавное название команды из элитного раунда - это КПРФ ! Во дают !
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
euro2012_za_2012euro
Здорово !!! Футзал в Херсоне на очень хорошем уровне (да и хокккей на подъеме).
Далеее будет сложнее, но потенциал есть.
по 1-й команде вышли Грузия, Армения, Беларусь.