Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Перша ліга
| Оновлено 03 лютого 2020, 22:14
13039
8

Юрій БАКАЛОВ: «Про невихід в УПЛ навіть не думаємо»

Наставник «Руха» впевнений, що його команді під силу підвищитися в класі

| Оновлено 03 лютого 2020, 22:14
13039
8
Юрій БАКАЛОВ: «Про невихід в УПЛ навіть не думаємо»
ФК Рух. Юрій Бакалов

Зимова підготовка команд Першої ліги набирає обертів. Про те, що зараз відбувається в «Руху», Sport.ua розповів головний тренер команди Юрій Бакалов.

— Юрію Михайловичу, в кінці минулого року ви очолили «Рух», лідера першого дивізіону. Відповідальність відчувається?
— Так. Одна справа приймати команду, яка знаходиться в середині турнірної таблиці, і зовсім інша, коли це - лідер. Тут більше прикуто уваги як до тренера, так і до колективу. Все відштовхується від вершини. Тиск трохи відчувається, проте ми постараємося і після закінчення турніру залишитися на вершині.

— Чи найгостріша зараз конкуренція в Першій лізі за історію?
— Всі сезони я і не згадаю, але те, що за останніми роками такої кількості команд, які претендують на підвищення в класі, не було, це факт. Спочатку було навіть 10 претендентів, а зараз кожен з перших восьми колективів має приблизно однакові шанси зайняти місце, що дозволяє пробитися в УПЛ. Нинішній турнір у Першій лізі є дуже цікавим та інтригуючим. Упевнений, що боротьба буде вестися до останнього туру.

Турнірна таблиця Першої ліги

— Чи є у «Руха» в планах закордонний збір?
— Звичайно. 13 лютого ми вилетимо до Туреччини. Ми і зараз у Львові працюємо в прекрасних умовах, закладаємо певний фундамент, переглядаємо футболістів, щоб на закордонний етап підготовки відправитися, за великим рахунком, сформованим складом.

— В Туреччині у «Руха» будуть в суперниках авторитетні клуби?
— З якого боку дивитися. Адже ми представляємо Першу лігу, тому навіть зустріч із беззмінним за останні п'ять років чемпіоном Молдови «Шерифом» для нас буде дуже цікавим і повчальним контрольним поєдинком. Зараз менеджери нашого клубу ще підшуковують хороші варіанти спарингів для нашої команди.

— У Львові народною командою вважаються «Карпати». Як «Руху» знайти своїх уболівальників?
— Вважаю, «Рух» рухається в правильному напрямку. Людей на матчі команди залучають не просто афішею... Багато в чому відвідування залежить і від гри колективу. Принаймні в першій частині першості середня відвідуваність стадіону СКІФ, на якому приймає гостей «Рух», була близько 3000 глядачів, чим не можуть похвалитися багато команд Прем'єр-ліги.


ФК Рух

— Всі знають непростий характер вашого президента. Ладите з босом?
— З цим проблем у нас немає. Не для красного слівця скажу, що, якби у всіх клубів були такі президенти, то і наш футбол був би на більш високому рівні. Григорій Козловський живе командою, він вникає в усі подробиці життєдіяльності колективу, відвідує мало не кожне тренування, завжди підбадьорює хлопців...

— Невихід «Руха» в УПЛ буде провалом?
— Ми про це не думаємо. У нас стоїть мета, і команда буде поетапно рухатися вперед. Давайте до цього питання краще повернемося після закінчення сезону.

Сергій БОЙЧЕНКО

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Пидвирный
Нехай щастить. Рух потрібний Львову.
AЛВ
Рух - правильно рухаєтесь до УПЛ.!!!
Volk
Рух? Толку с этого Руха? Зачем он нужен в УПЛ?
dudigo78
Ну так зрозуміло, що не розглядаєте. 2/3 матчів вже розписані з завідомо виграшним результатом. Ось так в нас і виходять клуби в упл
Вова Чертрогатый
не думать Это вообще полезно - уже лет 10 так живу
Ruud
Бакалов уверен и в существование Санта Клауса, это не ведь ничего еще не значит...а верить можно во что угодно, это не запрещается
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил