Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 13 червня 2020, 18:36
410
0

Український волейбол виходить з карантину

В чоловічій першій лізі пройдуть матчі другого туру «Фіналу чотирьох»

| Оновлено 13 червня 2020, 18:36
410
0
Український волейбол виходить з карантину
ФВУ

Після тривалої паузи, пов'язаної з коронавірусом, волейбол в Україні, нарешті, повертається на змагальні площадки. В період з 12 по 14 червня в Городку Хмельницької області відбудеться вирішальний тур в чоловічій першій лізі за участю квартету найсильніших колективів. Саме він повинен визначити переможця і призерів турніру.
 
Після першого туру, який відбувся в Краматорську ще з 6 по 8 березня, в турнірній таблиці лідирують майбутні господарі майданчика волейболісти команди «Епіцентр-Подоляни», які мають три перемоги і 9 очок. Далі йдуть ВК «Нікополь» - дві перемоги і 5 очок, ВК «Покуття» - одна перемога і 3 очка і ДЮСШ-ДДМА - без перемог і 1 очко.

Таким чином, як бачимо, для здобуття чемпіонського титулу представникам Хмельницької області в рідних стінах досить не поступитися волейболістам Нікополя. А оскільки серед підопічних Вадима Кульпи і Віктора Цвяка чимало виконавців з солідним досвідом виступів у Суперлізі, то це завдання не виглядає для них надскладним. Тим більше, у Краматорську команда «Епіцентр-Подоляни» обіграла найближчих переслідувачів досить переконливо - 3:0 (25:19, 25:18, 25:20), змусивши тих багато помилятися на прийомах. І в інших матчах перевага городян була очевидною - у ДЮСШ-ДДМА вони виграли з рахунком 3:1 (25:27, 25:20, 25:20, 25:14), а у ВК «Покуття» - 3:0 (25:21, 25:17, 25:21).
 
Втім, за словами граючого тренера ВК «Нікополь» Андрія Муравчікова, його підопічні відправляються в Городок аж ніяк не на прогулянку. Ця команда теж робить ставку на вже наявний досвід і націлена чіплятися за свій, так би мовити, «золотий шанс» до останнього. І характеру цим спортсменам не позичати.
 
Безсумнівно, мріють опинитися на п'єдесталі пошани і спортсмени ВК «Покуття», і ДЮСШ-ДДМА. Причому, бронзова його сходинка для них не є максимумом бажань. На турі у Краматорську обидва колективи боролися на совість, і якщо в чомусь і поступалися опонентам, хіба в дрібницях.
 
Правда, тривала перерва з неможливістю проводити повноцінні тренування, безсумнівно, не моглп не позначитися на сьогоднішній боєздатності всіх учасників «Фіналу чотирьох». Тому чого від них очікувати зараз - можна тільки здогадуватися. Отримавши на підготовку до вирішального туру трохи більше двох тижнів, спортсмени опинилися в екстремальних умовах, з огляду на які, безпосередньо в поєдинках величезну роль можуть зіграти як раз ті самі дрібниці.

Звичайно, шкода, що всі матчі відбудуться за відсутності глядачів. Втім, ризикувати здоров'ям шанувальників волейболу, коли коронавірус ще триває в нашій країні, Федерація волейболу України просто не має права.

За матеріалами Федерації волейболу України

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря
Футбол | 23 квітня 2024, 12:15 23
Луческу на матчі Динамо, Кривбас у чемпіонських перегонах, перемога Шахтаря

Найцікавіші події 25-го туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.