Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 02 липня 2020, 11:08
2258
7

Валенсія звільнила Селадеса: хто тепер очолить кажанів

Оглядач Sport.ua про чергову тренерську відставку в клубі

| Оновлено 02 липня 2020, 11:08
2258
7
Валенсія звільнила Селадеса: хто тепер очолить кажанів
Atalayar. Альберт Селадес

«Валенсію» в нинішньому сезоні штормить. Чинний володар Кубка Іспанії показує невпевнені результати і, швидше за все, не вийде в Лігу чемпіонів, куди тільки нещодавно повернувся. Все почалося з звільнення Марселіно, який покинув свій пост восени 2019 року. Тоді ж «кажанів» очолив Альберт Селадес. Однак іспанець не протримався навіть до кінця сезону.

Власник «Валенсії» Пітер Лім не знайшов спільної мови з Марселіно - тренером, який виграв для клубу перший за 12 років трофей. За цю помилку китайський бізнесмен буде розплачуватися до кінця сезону. Призначення Селадеса з самого початку не виглядало надто переконливим рішенням. Іспанець намагався, але провалився по всіх фронтах. Нинішній сезон можна вважати для «Валенсії» втраченим. Але, на щастя для Ліма, зараз є кілька фахівців, які, можливо, змогли б повернути команду на вірний шлях. Кожен з них поки що є вільним.

Унаї Емері

The Statesman

Екс-наставник «Арсеналу» - перший, хто спадає на думку, якщо міркувати про нового тренера «Валенсії». Команді зараз потрібна в першу чергу стабільність. Емері - єдиний за майже півстоліття тренер, який відпрацював на чолі «кажанів» 4 роки. До нього володарем даного досягнення був Альфредо Ді Стефано, який очолював «Валенсію» з 1970 по 1974 роки. З тих пір ніхто, крім вищезгаданого баска, не затримувався в клубі на 4 сезони.

За останні 8 років «Валенсія» змінила 11 тренерів. Навіть екстраординарний Лім уже повинен зрозуміти, що команді потрібна стабільність. Емері може її забезпечити. По-перше, фахівець зараз вільний. По-друге, він сам заявляв про бажання працювати в Іспанії після не зовсім вдалих пригод у Лондоні. Серйозних пропозицій у Емері поки немає, тому «Валенсії» потрібно користуватися моментом.

Унаї нічого не виграв з «кажанами» за 4 роки. Проте, за нього команда тричі фінішувала на 3-му місці Примери і регулярно виходила в Лігу чемпіонів. Повернувшись із Росії в Іспанію, Емері очолив «Севілью», з якою 3 рази поспіль виграв Лігу Європи. Спеціаліст знову повернувся на батьківщину, і чекає пропозицій, в першу чергу, від іспанських клубів. Саме час «Валенсії» діяти.

Ернесто Вальверде

Essentially Sports

Ще один цілком ймовірний варіант для «Валенсії». Вальверде - тренер з багатим досвідом роботи в іспанському футболі. На відміну від Емері, він в «Валенсії» протримався лише 1,5 роки, але з тих пір став більш досвідченим і титулованим. Спеціаліст протягом чотирьох років очолював міцний «Атлетик», разом з яким вигравав Суперкубок Іспанії. На чолі «Барселони» він двічі ставав чемпіоном країни і завойовував Кубок Короля.

Ернесто відмучився в каталонському клубі і відпочиває з января2020 року. Напевно, фахівець буде готовий цього літа повернутися до роботи. На даний момент «Валенсія» стала б непоганим варіантом для Вальверде. Якщо керівництво не буде тиснути на тренера, результати можуть з'явитися вже після першого сезону. За даними іспанських ЗМІ, «Валенсія» теж зацікавлена ​​в призначенні фахівця. Як і Емері, Вальверде поки не отримував конкретних пропозицій, тому він залишається відкритою і дуже хорошою опцією для «кажанів».

Мануель Пеллегріні

ФК Вест Хем

Після хороших трьох років на чолі «Манчестер Сіті» Пеллегріні полетів до Китаю. «Хебей Чайна» - безумовно, пониження в класі. Після цього у чилійця був «Вест Хем», робота в якому теж не відкривала перед ним великих перспектив. Зараз послугами фахівця активно цікавиться «Бетіс». Не виключено, що Пеллегріні дійсно очолить «вердібланкос», але «Валенсії» теж варто звернути на нього увагу.

У чилійця багатий досвід в Іспанії. З мадридським «Реалом» у фахівця не склалося, але до того він досить успішно очолював «Вільярреал» протягом п'яти років. Пеллегріні в свій перший сезон довів «жовту субмарину» до 3-го місця в Примері, а ще через рік - до півфіналу Ліги чемпіонів. При ньому «Вільярреал» завойовував і срібні медалі чемпіонату Іспанії.

Союз «Валенсії» та Пеллегріні може вийти цікавим і взаємовигідним. «Кажани» отримають досвідченого тренера, з багатим і успішним досвідом роботи в Іспанії. Для самого чилійця призначення в «Валенсію» може стати останньою можливістю проявити себе на високому рівні. Пеллегріні вже 66 років, і варіантів у нього не так багато. Якщо «кажани» не звернуть на фахівця уваги, він, швидше за все, піде в «Бетіс», боротися за місце в Лізі Європи.

Кіке Санчес Флорес

AS.com

У тренерській кар'єрі Флореса були злети і падіння. Іспанець приводив «Атлетіко» до перемоги в Лізі Європи і Суперкубку УЄФА, а також до фіналу Кубка Короля. «Бенфіка» під його керівництвом вигравала Кубок португальської ліги. З часів успіхів Флореса на чолі «матрацників» пройшло вже 10 років. Останнім часом фахівець не запам'ятовувався нічим, крім звільнень. Тим не менш, він все ще є непоганою опцією для іспанських клубів середньої ланки.

На батьківщині Флоресу трохи краще, ніж за кордоном. На чолі «Еспаньола», «Атлетіко» і «Валенсії» він працював по 2 роки. У «Вотфорді», «Шанхаї» та «Бенфіці» він протримався по одному року. «Кажанам» варто звернути увагу на фахівця, якщо не спрацює ніякий варіант з більш успішними тренерами. «Валенсія» свого часу провела 110 матчів під керівництвом Флореса - це рекорд для самого Кіке. До того ж, як показує практика, іспанським тренерам корисно повертатися до рідного чемпіонату після подорожей світом.

Навряд чи у Флореса будуть високі вимоги, але і сам він не той фахівець, який може гарантувати результат. Тут уже все залежить від керівництва «Валенсії». Ліму доведеться йти на поступки, якщо він хоче хорошого тренера для своєї команди і високих результатів для свого клубу. Якщо в керівництві нічого не зміниться, «кажанам» варто найняти когось на кшталт Кіке і звикати до місць у середині турнірної таблиці.

Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Сергей Кенев
Сергея Станиславовича Реброва!!!!!!!!
Al Zolo
Михайличенко-поможет мышам поиграть в Сегунде