Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2021, 20:41
3567
18

Ворскла здобула вольову перемогу над Минаєм, а з нею і путівку в єврокубки

Закарпатська команда не зуміла грюкнути дверима перед вильотом з УПЛ

| Оновлено 09 травня 2021, 20:41
3567
18
Ворскла здобула вольову перемогу над Минаєм, а з нею і путівку в єврокубки
ФК Ворскла

Завершальний поєдинок сезону на ужгородському «Авангарді» мав різне значення для учасників. «Минай» позбувся будь-яких шансів на продовження прописки в еліті українського футболу. А «Ворскла» могла заробити путівку в єврокубки. Але при цьому не все залежало від полтавчан: їм потрібна була перемога, а на додачу - «потрібний» результат в паралельній грі «Маріуполь» - «Десна».

Забігаючи наперед, скажемо - в Маріуполі все склалося на користь полтавчан. Однак гра в безхмарному Ужгороді розпочалася громом з ясного неба! Одна з перших атак господарів завершилася кутовим. А після флангової подачі м'яч влучив у руку Кулачу. Арбітр відразу ж вказав на «точку», потім довго радився з відеоасистентом, але рішення свого не скасував. Хахльов впевнено реалізував одинадцятиметровий: пробив в правий від себе кут. Воротар вгадав напрямок удару, але дотягнутися до м'яча не зміг - 1:0! Як виявилося, це був перший і останній удар в площину воріт Різника в матчі...

Гості відновили статус-кво вже через кілька хвилин. Відзначимо класний закид Чеснакова, яким скористався Степанюк. Він увірвався в штрафний, стягнув на себе захисників і відкотив м'яч назад. А Кане в дотик пробив точно в дальній кут - 1:1!

Полтавчани поступово захопили ініціативу і під завісу тайму отримали шанс вийти вперед. Слід сказати, що арбітр зустрічі, Віталій Романов, був послідовний у своєму трактуванні правил. Багайоко невдало вибив м'яч зі штрафного, Тілль вийшов на ударну позицію і пробив під ближню штангу. М'яч по дорозі зачепив руку Матіча і полетів на кутовий. Рефері знову порадився з відеоасистентом - і знову призначив пенальті. Кулач «реабілітувався», розвівши м'яч і голкіпера по протилежних кутках воріт - 1:2.

Такий рахунок цілком влаштовував «Ворсклу», і після перерви полтавці почали «сушити» гру. Тим більше, що з Маріуполя приходили тільки добрі вісті: 2:1, вилучення у «Десни», 3:1, 4:1... Втім, був один момент, який змусив схопитися за серце уболівальників «Ворскли». Ахмедзаде увірвався в штрафний зліва і прострілив (неточно!), після чого зіткнувся з голкіпером і впав. Романов втретє в матчі вказав на точку! Але, подивившись повтор, нагородив форварда «Миная» жовтою карткою за симуляцію.

А гостям цілком вдався план на другу половину гри. «Минай» перейшов на гру в два форварди, але навіть і за такої схеми не зумів створити нічого небезпечного біля воріт Різника. Угочукву зашкутильгав і пішов з поля, залишивши команду вдесятьох (всі заміни вже були зроблені). А Мілевський запам'ятався лише «гірчичником» за розмови, отриманим вже в компенсований час.

1:2, і «Ворскла», набравши 41 очко, завершила сезон на п'ятій сходинці турнірної таблиці. А значить, отримала право представляти Україну в новоствореній Лізі конференцій УЄФА. «Минай» з 18 балами фінішував останнім і залишає УПЛ.

Українська Прем'єр-ліга. 35 тур.

«Минай» – «Ворскла» - 1:2

 Хахльов (7, з пенальті) - Кане (14), Кулач (41, з пенальті).

 Малепе (11), Багайоко (19), Хахльов (36), Матіч (40), Ахмедзаде (60), Мілевський (90+1) - Чеснаков (69), Скляр (74).

«Минай»: Попович, Пиняшко (Бойко, 70), Саків, Багайоко (Чушенко, 46), Ткачук, Ахмедзаде (Угочукву, 70), Лопирёнок, Хахлёв (Мілевський, 75), Книш (Сніжко, 81), Малепе, Матіч.

«Ворскла»: Різник, Яворський, Чеснаков, Сапай, Кане, Ребенок (Кравчук, 34), Пуцлін, Тілль, Скляр, Степанюк, Кулач (Кожевніков, 79).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Клим Лавренюк
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу
Бокс | 29 березня 2024, 01:57 0
Екс-чемпіон світу: Ф'юрі виставляє себе ідіотом. Знає, що потрапив у халепу

Карл Фроч прокоментував поведінку Тайсона перед боєм проти Олександра Усика

«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса
Футбол | 29 березня 2024, 12:46 6
«Ви хоч знаєте, чий це клуб?» Розкрита реакція Павелка на поразку Кривбаса

Феміс Сагіров поділився цікавою історією кількарічної давнини

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Вова Писаренко
Полтовчане с Европой....поздравляю!!!!Всех с днём победы!!!
BekXan
С победой .Но в данном кубке что Десна что Ворскла одинаковы были бы.
SanyaPOL
Шара конечно, но Ворсклу с победой!
Серж. Петренко
За вітання всім дякую, хто з дитинства за Ворсклу - теж вітаю
А чому про Кулача забули? Начебто ж він тепер уже точно кращий бомбардир чемпіонату в цьому сезоні? І з цим теж треба привітати!
090545
Можно усилиться за счёт игроков Десны