Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 14 травня 2021, 15:54
577
0

Прометей – Хімік. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги

Ронен Гінсбург проти Віталія Степановського і боротьба потужних передніх ліній

| Оновлено 14 травня 2021, 15:54
577
0
Прометей – Хімік. Прогноз і анонс на 1/4 фіналу Суперліги
ФБУ

У третій чвертьфінальній дуелі української баскетбольної Суперліги зустрінуться досить різні за своїми характеристиками команди. «Прометей» має один з найсильніших ростерів і дорогих бюджетів у нашій лізі, тоді як фінансове становище і кадровий потенціал «Хіміка» досить обмежені, що, втім, не скасовує дуже великих очікувань від даного протистояння.

«Прометей» (3) - «Хімік» (6)

Дати матчів: 14, 16, 19 травня, у разі необхідності, 21 і 24 травня

Зустрічі між собою в регулярному чемпіонаті:

16.10.2020 «Прометей» – «Хімік» – 94:72

10.12.2020 «Хімік» – «Прометей» – 86:83

12.02.2021 «Прометей» – «Хімік» – 82:75

07.04.2021 «Хімік» – «Прометей» – 71:62

Клуб з Кам'янського ще перед стартом нинішнього чемпіонату вважався одним з головних претендентів на титул, але майже весь сезон команда провела з дуже великим скрипом. Упевнені перемоги чергувалися з чутливими поразками, а на початку календарної весни клуб і зовсім потрапив у круте піке. Явними індикаторами того, що в колективі необхідні зміни стали дуже болючий виліт з Кубка Європи ФІБА і припинення боротьби в Кубку України вже на стадії чвертьфіналу.

Після ще кількох поразок в клубі зважилися на зміну тренера. Віталія Чернія біля керма команди змінив титулований Ронен Гінсбург і після цього «Прометей» сильно додав. Американські легіонери припинили валяти дурня на майданчику, а гра команди в атаці отримала чіткі лекала і перестала нагадувати набір хаотичних рухів. Претензії клубу з Кам'янського на чемпіонство знову отримали під собою грунт, і в плей-оф команда входить в статусі одного з фаворитів сезону.

«Хімік» в останні роки не може похвалитися підбором гравців на рівні лідерів чемпіонату, але це зовсім не заважає южненцям регулярно обігравати цих самих лідерів. У нинішньому сезоні представники Одеської області як мінімум один раз змогли перемогти абсолютно всі команди, які були вище за них в турнірній таблиці.

Основних причин у даної події дві. Перша - наявність на тренерському містку Віталія Степановського. Один з кращих тренерів України вже який сезон вичавлює максимум з потенціалу свого клубу і знаходить якісне застосування для практично кожного гравця в складі. Другим фактором стала просто блискуча гра пари американських бігменов Льюїс Салліван - Тайрел Нельсон, які виявилися кращою парою великих нашого чемпіонату. Легіонери стали справжнім локомотивом, який по всьому чемпіонату тягнув команду вперед. Про рівень цих двох гравців добре говорить статистика. Тайрел Нельсон став найрезультативнішим гравцем Суперліги (18,7 очок в середньому за гру) і другим за рейтингом ефективності (середній показник - 20,4 бали), а Льюїс Салліван став найкращим ребаундером регулярного сезону (9,8 підбирань в середньому за матч) і лідером сезону за рейтингом ефективності (20,6 балів його усереднений показник).

Якщо порівнювати ростери двох клубів, то перевага однозначно буде на боці «Прометея». Але цей гандикап має сильний крен в бік задньої лінії, яка у кам´янчан на дві голови сильніше. У передній лінії такої переваги у «Прометея» немає, а протистояння фронт-кортів кам´янчан (В'ячеслав Петров, Майкл Майєрс, Шон Еванс) і южненців (вже згадувана вище пара Салліван-Нельсон) має стати окрасою серії.

Ще одним цікавим моментом в серії стане тренерське протистояння. Для Віталія Степановського і Ронена Гінсбурга сьогоднішній поєдинок стане першою особистою дуеллю, так як з волі календаря вони в регулярному сезоні розминулися один з одним. Дуже цікаво поспостерігати за протиборством титулованого тренера з європейським ім'ям і одного з кращих представників українського тренерського цеху. Колегам точно є чим здивувати один одного.

У сезонній серії команди розійшлися миром - 2:2, що тільки підігріває інтерес до чвертьфіналу. Безумовно, «Прометей» буде в серії явним фаворитом, проте «Хіміку» цілком під силу створити зірковим опонентам безліч проблем і порадувати своїх шанувальників перемогами. І все ж поставимо на «Прометей», дуже вже потужний потенціал у ростера кам´янчан, а з приходом на тренерський місток Ронена Гінсбурга клуб показує гру зовсім іншої якості.

Прогноз Sport.ua на серію: 3:1 на користь «Прометея»

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.