Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 травня 2021, 03:21
9558
3

Ексклюзив. Як збірна України готувалася перед спарингом із Бахрейном

Хто на вхід, хто на вихід, скандинавська погода, брутальні тренування, футбол і тортики

| Оновлено 24 травня 2021, 03:21
9558
3
Ексклюзив. Як збірна України готувалася перед спарингом із Бахрейном
Фото Павла Кубанова

Я уже 5 років проходжу збори разом з національною командою, і 50% часу ми перебуваємо на краю міста Харків у гольф-клубі Superior. Юрій Сапронов облаштував це місце на диво затишно, тут не буває випадкової преси, натовпів, притаманних готелям у центрі міста. До тренувального поля стадіону Сонячний 5 хвилин на автобусі, і там уже кінець харківської географії, кільцева міста і парк Фельдмана, який наповнюється людьми, таке враження, лише на свята. 


Микола Васильков на кортах Superior

Три факти з'ясувалися, коли ми вже були у Харкові. Перше, на цих зборах (принаймні, на цьому) не буде Коноплянки, Коваленка і Харатина. Рахуйте, то -2 у центрі поля. Підхопив невідомо де ангіну крайок «Шахтаря» Корнієнко, він ізольований від решти (тести негативні, все ок хоч із цим). Та тріщину у кістці знайшли у нозі в Буяльського. Він взяв участь у тестах, бігав, але на третій день відчув дискомфорт, зробили знімку, і на! Це три-чотири тижні спокою, а значить, він теж out, рахуємо - 3 в центрі.

Коли я побачив Шапаренка з намотаною бинтами гулею на лівій нозі, то ледь з тумбочки не впав! І ти? Він каже, не знаю, у мене судома, не відпускає на м'язі вже дві доби. Слава Богові, це не -4, тут її повільно вивели вправами і припарками, допомогав навіть головний тренер. Це відео стало вірусним у той день:

Шевченко за звичкою взяв участь у всіх без виключення тренувальних процесах, він демонструє гарну фізичну форму. Динамівський латераль Тимчик вважається суперспринтером, проте і він не встигав за Шевченком у відборі. 


Андрій Шевченко та Олександр Тимчик

Традиційно я уважно стежу за новачками. З Денисом Поповим Шевченко поспілкувався у перший же день, Денис дуже зосереджений, сконцентрований хлопець. Він до всього уважний, ставиться до всього серйозно. Ті, хто його знає, скажуть, він такий лише на роботі.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mykola Vas (@vasmykola)

Бондаренко з «Шахтаря» справляє приємне враження, хлопець швидко орієнтується на полі і адаптується до нових схем. А Жора Судаков має поставлений різкий удар. Помітив це і Шевченко. Він кілька разів накатив йому на завершальній стрілянині по воротях, Судаков без траблів прострелив і Пятова і тезку Бущана.

Шевченко у циклі підготовки до гри проти Бахрейну тиждень пропонував колективові переважно дворазові тренування. Іноді ранком їх заміняли фізичні тести. На Слободі зараз ходять веселі погоди, температура, вологість і вітер скачуть, як бісові душі в пеклі, часто налітає несподівана злива, а холод продирає до кісток. Я уважно поспостерігав за одним притаманним цьому періодові тренуванням команди і атмосферою після нього в роздягальні. Це така відсилка до True British Football з минулого, на це приємно дивитися з боку, як бути в середині, можна зрозуміти з моїх відео:

На тиждень припало одразу два ювілеї. Спочатку Андреа Мальдері бамкнуло 50, а потім Жені Макаренку хряснуло 30. Тортиків було на двох три штуки, всі смачні, дякуємо нашому улюбленому всіма кухарю Любомирові Тошичу, нехай йому Бог в усьому допомагає.

Оці Щоденники Збірної на офіційному YouTube-каналі УАФ як ніколи популярні, всесвітньо відомий Сашко Гливинський та Роман Свинаренко у поті чола не випускають із рук мікрофони і камери, їх побачити якраз можна лише вдвох.

Розлучає цих атлетів лише... футбол. Після тренувань збірників на полі відбувається поєдинок між стаффом - умовно «команда Василькова» проти «команди Гливинського». На жаль, мушу констатувати, за поєдинками рахунок 0:2.

Але попереду півтора-два місяці табору.

Збірна після Бахрейну матиме 4 дні перепочинку, на наступний збір тут-таки у Харкові являться майже всі легіонери за виключенням одного, учасника фіналу ЛЧ. 

Микола ВАСИЛЬКОВ

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yura Юрий
шляпа, с таким заголовком, я расчитывал на фотки скрытой камерой из бара, сауны...скандалы ...интриги ..расследования....
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
аоот оооит
и как то смогли теперь без великой киевской базы динамо обходиться и братыв сукисов. лет 7 назад такое казалось невозможным.