Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 05 червня 2021, 17:04
2244
2

Основний воротар Кременчука перебирається в Омськ

ХК «Кременчук» втратив основного голкіпера

| Оновлено 05 червня 2021, 17:04
2244
2
Основний воротар Кременчука перебирається в Омськ
ХК Кременчук. В’ячеслав Новицький

Воротар «Кременчука» В’ячеслав Новицький підписав попередній контракт із клубом російської вищої ліги «Омськ». Про це Sport.ua повідомив наставник кременчуцького колективу Олександр Савицький.

За словами тренера, 25-річний Новицький, який є вихованцем омського хокею, відправляється з командою рідного міста на перші збори.

У складі «Кременчука» В’ячеслав провів два сезони і став з командою чемпіоном України-2019/2020. У попередньому чемпіонаті Новицький конкурував за місце в складі з земляком-росіянином Ігорем Давлетшиним і українцем Микитою Гордюшиним. Саме Новицькому Олександр Савицький довіряв місце у воротах найчастіше. Він відіграв 22 матчі, пропускаючи по 2,03 шайби за гру, в регулярному сезоні і відіграв 4 поєдинки плей-оф (пропустив у середньому 3,2 голи), де «Кременчук» у півфіналі поступився київському «Соколу».

Також тренер повідомив, що «Кременчук» ще раніше продовжив контракти практично зі всіма представниками команди зразка сезону-2020/2021. Не є винятком зокрема найкращий нападник минулого чемпіонату України Андрій Денискін, послугами якого, за чутками, цікавилися чемпіони країни, дружківський «Донбас».

«Ми хочемо, щоб Андрій залишився в нашому складі, - каже Савицький. – Звісно, якщо Денискіна захоче бачити в своєму складі «Монреаль Канадієнс», ми з задоволенням його туди відправимо. А щодо «Донбасу»? Коли ми з Андрієм попереднього разу розмовляли, він розповів, що йому телефонували з донецького клубу, питали, чи має він контрактні зобов’язання з нами. Денискін відповів ствердно. Після того жодних новин не було».

Нових гравців «Кременчук» поки не підписував, хоча переговори з окремими хокеїстами ведуться. 

Загалом, за словами Олександра Савицького, клуб «Кременчук» зараз є заручником ситуації на рівні з іншими українськими командами, які очікують розв’язання конфліктної ситуації між Федерацією хокею України і Українською хокейною лігою. Як відомо, ФХУ розторгнула з УХЛ передбачену до 2022 року угоду і позбавила чемпіонат, який впродовж п’яти останніх років проводила ліга, статусу національного. УХЛ натомість підготувала судовий позов, після чого Господарський суд Києва заборонив ФХУ приймати заявки для участі в національному чемпіонаті до винесення вердикту. «Кременчук» разом із київським «Беркутом» і херсонським «Дніпром» був у числі трьох перших колективів, які встигли оголосити заявку на участь саме у першості під егідою Федерації.

Іван Вербицький
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Орлов Михаил
Знов, зрада?
нестор
Всё естественно. Ну и город миллионик против Кременчуга.
Зато теперь открыта дорога украинским игрокам.