Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 08 червня 2021, 13:15
24307
87

Проти Свьонтек немає прийому. Костюк залишає Ролан Гаррос

Марта боролася як левиця, але полька виявилася сильнішою

| Оновлено 08 червня 2021, 13:15
24307
87
Проти Свьонтек немає прийому. Костюк залишає Ролан Гаррос
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№81 WTA) завершила боротьбу в основній сітці Відкритого чемпіонату Франції з тенісу.
 
У матчі четвертого кола українка в напруженій боротьбі програла польці Ізі Свьонтек (№9 WTA), яка є чинною чемпіонкою турніру.
 
Ролан Гаррос. Четверте коло
Марта Костюк (Україна) - Іга Свьонтек (Польща) - 3:6, 4:6

Починався матч дуже цікаво. Марта практично ні в чому не поступалася суперниці, а в деяких компонентах навіть була кращою. Свьонтек, як і очікувалося, не відразу почала видавати ідеальну гру, тому з нею можна було змагатися. Марта вкладався в удари, намагалася по максимуму тиснути на суперницю при її подачі, відмінно відпрацьовуючи при цьому в захисті. Це не могло не принести результат.
 
Після трьох зіграних геймів українка вела 2:1 з брейком, але далі трохи не пощастило. Обидва гейми до наступного переходу були максимально близькими, але обидва виграла полька. Костюк вдалося зрівнятися на трьох, після чого вона не змогла реалізувати подвійний брейкпойнт. В одному з моментів Марта пробивала вже у відкриту частину корту, але трохи помилилася по довжині. Схоже на те, що це трохи вдарило по моралі українки і додало впевненості польці. Тому що до кінця першої партії особливої ​​боротьби вже не вийшло. Іга кілька разів помилилася на сетболах, але все ж забрала перший сет.


 
Від другої партії особливих очікувань не було, але Марта здивувала. Вона відновилася ментально і як ні в чому не бувало продовжувала боротися на рівних. Іга першою забрала чужу подачу, але українка блискавично відповіла зворотним брейком. Було складно віддати комусь перевагу, але в сьомому геймі Свьонтек за рахунку рівно обвела Костюк якоюсь нереальною свічкою, після якої Марта в наступному розіграші помилилася, дещо не добігши до м'яча на хавкорті.
 
Якщо чесно, після цього в інтригу вже не вірилось, особливо після того як Костюк не змогла реалізувати ще один брейпойнт. Але Марта продовжувала дивувати, відіграла матчбол, захистивши подачу, і навіть вела в два м'ячі на прийомі. І все ж більше сил залишилося у Свьонтек, вона і перемогла. Фінальне очко знову було зароблене шикарною свічкою.
 
Загалом Марта показала дуже високий рівень тенісу, якого, швидше за все, могло вистачити для того, щоб обіграти будь-яку іншу з суперниць, які залишилися на турнірі. Але сіткою попалася Свьонтек, тому поки маємо такий результат. У будь-якому випадку виступ на кортах Парижа вселяє впевненість в тому, що Марта найближчим часом буде продовжувати прогресувати. У спортивному плані у неї все для цього є, зараз ми бачимо, що і ментально вона вже готова до великих перемог. Свьонтек хотілося б побажати захистити титул, вона цього цілком заслуговує.
 
Це була перша зустріч тенісисток на дорослому рівні. Після Ролан Гаррос Костюк встановить особистий рекорд в світовому рейтингу, дебютувавши в топ-70.
 
В 1/4 фіналу Свьонтек змагатиметься проти Марії Саккарі з Греції (№18 WTA).

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 23:46 1
Повісила бублик, але програла. Відома перша фіналістка турніру в Маямі

Єлена Рибакіна у трьох сетах переграла Вікторію Азаренко у півфіналі змагань

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 87
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
INMSpace
Так, програла, але чітко показала, якого прогресу досягнуто останнім часом.
introvert
Шкода. Давно відомо, що в тенісі все вирішують ключові м`ячі. Як правило, їх буває не так багато. В цьому матчі, фактично, їх було два. Один на брейкпойнті Марти в середині першого сету, і один за рахунку рівно на подачі Іги в середині другого. Два нереалізованих виходи до сітки.
Але особисто мені за гру Марти не соромно, а результат на турнірі я вважаю відмінним. Все ще буде, Марта! Віримо!
Футбол в квадрате
Спасибо Марте за красивый теннис! Молодец, боролась до конца! А большие победы, придут с опытом...
Sergiy20
Незважаючи на поразку, Марта велика молодчинка! Дякуємо їй за хороший теніс на РГ! Успіхів на наступних турнірах!
Женя Матийчук
Марта молодець хоч і програла.
Імхо трохи підняти точність подачі і витривалість та будеш королевою грунту.
Александр Ад
ничего страшного,игра вполне хорошая,поработать над ошибками, победы впереди.
Stanislav Matusevych
Головним сьогодні я вважаю те, що Марта побачила, що може грати і проти найкращих грунтових суперниць. На харді цей етап уже пройдено, чекаємо на траву) Я боявся розгрому і того, що він може зламати Марту. Але цього не сталося, і взагалі видно, як вона росте ментально. А може, потрібно постійне перебування Зоряни на трибунах?)
Stanislav Matusevych
Непоганий матч від Марти. Полька сьогодні була не ідеальна, і пару шансів трохи переломити гру дала. Але у вирішальні моменти вмикалася на повну. А Марта вперше на грунті зустрілася з настільки крутою суперницею, що змінює ритм ледь не кожним ударом, і при цьому володіє потужністю на рівні неї самої. Ряд помилок був пов'язаний саме з тим, що українка просто не встигала реагувати на зміну обертань. І все-таки трохи глибше треба було грати, забагато м'ячів Марта кидала на хавкорт. Разом із тим, вистачало і класних вінерсів, і вдалої гри в захисті, і до дропів вдалося встигнути, по-моєму, до всіх. А це, по-перше, класна швидкість, а по-друге, хороше читання гри. Просто порівняйте цей момент з нинішньою Еліною.
Тепер Марта дебютує у топ-70 і спробує підлаштувати свою атакуючу потужність до трави. А Іга має всі шанси зняти прокляття Риму і захистити титул у Парижі. На заваді може стати хіба вона сама, якщо таки заганяє себе нікому не потрібною парою. А Марта з нею ще зустрінеться на інших покриттях, і там результат цілком може бути протилежним.
introvert
І ще, заголовок статті я вважаю недоречним, а підібране фото надмірно драматичним. Швьонтек не справила враження непереможної, а Марта не залишила по собі враження плакси.
Andrian Harandzha
Свьонтек не почувала себе сьогодні впевнено. Марта заставила понервувати. Головне взяти із матчу правильні висновки!
adidas777
Отличная игра от Марты,самая тяжёлая была игра для Свьонтек.
Publius
Очень достойно. Конечно, хотелось бы меньше ошибок в критические моменты и первую подачу постабильнее. Из-за этого собственно и проиграла. Но местами выглядела ничуть не хуже Свентек, а где-то даже и лучше. Если продолжать развиваться, а возможности для этого есть, то рано или поздно никуда эта Свентек не денется, только бы Марта и дальше прогрессировала. Так что здоровья ей и успеха. И спасибо за хорошо проведенный турнир, было приятно наблюдать и болеть за нее.
Ekvato
Дуже достойно! Проти Свьонтек є прийом, треба бути такою ж спокійною, нічого непереборного вона не являє, хоча і класна тенісистка. От проти Осаки на харді реально нема прийому. А грунт, як на мене, Марті підходить, я тепер Еліні матчи не дивлюся, Марта мене заворожила набором своїх тенісних якостей. Ні Еліна, ні тим більше Даяна так КЛАСНО не грають. Марті треба психолога, і вона може стати українською Мугурусою, ми багато не просимо, лише 2 Мейджори))) Для початку)
ihor63
Еліна в Римі та Марта в Парижі проти Іги - це як земля і небо. Там повністю без шансів, а тут конкурентна боротьба. А перемоги у Марти, без сумніву, попереду
kollekciy
Марта Супер. Експерти писали без шансів. А, в реальності шансів було достатньо. Просто як і з Осакою не вистачило вдачі на реалізації моментів, і ті ж втрачені можливості таки надломлювали Марту в обох сетах. Перемога була реальна. І рахунок не по грі вийшов.
Виктор Андрущик
Програла,но з надією на подальше.Марта,це вже непростий суперник.
Andy Chak
Класна гра у виконанні Марти. Досвід приходить з такими турнірами і такими суперницями. Головне зробити правильні висновки, а вони робляться, враховуючи попередні турніри, успіху дальше!!!
u6464u
Марта браво, ты чудо, у тебя будущее первой ракетки, но надо потрудиться немного, данные сумасшедшие, после этой игры у тебя поклонников в разы стало больше, за этот поединок респект.
Ва Са
Против Свёнтек нет приема. ))....Зараз нема , але скоро буде ,, Марта це дала зрозуміти .
А фотозаставку до новини , ви підібрали невдалу .
Stepan Stepanov
Грала Марта непогано, в деяких епізодах фантастично. Набирається досвіду. Потенціал високий плюс молодий вік(усього 18 років). Якщо буде в такому напрямку працювати, то результат буде незабаром. Успіхів, Марто!