Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2021, 13:26
9261
20

Соколи злетіли вище орлів. Словаччина в більшості вирвала перемогу у Польщі

Словаки здобули несподівану перемогу

| Оновлено 15 червня 2021, 13:26
9261
20
Соколи злетіли вище орлів. Словаччина в більшості вирвала перемогу у Польщі
Getty Images/Global Images Ukraine

Перший матч в групі E, в якому поляки були номінальними фаворитами. Команда Паулу Соузи з позиції сили стартувала в матчі, взявши м'яч під свій контроль. Команда практично 10 хвилин тримала м'яч, не даючи супернику навіть перейти половину поля. Незважаючи на таку перевагу по грі, створювати моменти полякам не зовсім вдавалося.

Витримавши стартовий натиск поляків, Словаччина зібралася і почала частіше ходити в контратаки. Спочатку Дуда на лівому фланзі добре змістився в центр і пробив поруч з ближньою штангою Польщі. А через кілька хвилин Словаччина і зовсім ошелешує суперника. На 18-й хвилині Роберт Мак зробив відмінний прохід на лівому фланзі, обігравши Берешинськи, форвард залетів у штрафний майданчик і пробив в ближній кут. Союзником словака в цій ситуації став воротар Войцех Щенсни, який пропустив м'яч після відскоку від штанги. Саме на голкіпера «Ювентуса» записали цей гол. Щенсни став першим воротарем в історії чемпіонатів Європи, який оформив автогол.

Getty Images/Global Images Ukraine

Як часто буває, забитий гол розкрив гру. Після невеликої паузи поляки кинулися відіграватися. На 25-й хвилині команда провела швидку атаку з правого флангу, Берешинськи віддав хороший простріл у штрафну зону, звідки пробивав Глік, але удар був блокований. Словаки відповіли моментально. Уже через кілька миттєвостей хороший момент в свій актив записав Юрай Куцка, який пробив здалеку, але м'яч пройшов поруч з поперечиною.

Ці моменти надихнули команду Словаччини. Футболісти в синій формі більше створювали, а потім і зовсім почали контролювати матч. Поляки ближче до середини тайму мали розгублений вигляд. Абсолютно непомітним на полі був Роберт Левандовськи, м'яч до суперзірки «Баваріі» взагалі не доходив. Лише до кінця першого тайму Польща знову взяла м'яч під контроль, але реальних гольових моментів створити не вдалося. Словаки більше шукали своє щастя на контратаках і завдали ще кілька дальніх ударів (дуже неточно).

Перерву Паулу Соуза провів більше, ніж продуктивно. Уже на старті другої половини матчу Польща вражає суперника швидкою атакою. Кліх віддає передачу на хід Рибусу, який з лівого кута переправив м'яч в штрафну зону, де Карл Лінетти в один дотик переправив м'яч у ворота. Удар вийшов не зовсім яскравим, але точним - 1:1.

Getty Images/Global Images Ukraine

Цей успіх додав емоцій у матчі. Поляки забігали набагато швидше і наполегливіше. Мінімоменти в свій актив записали Лінетти і Кліх. У ці миті Словаччина сіла в глибоку оборону, лише зрідка отримуючи можливість сходити в контратаку. На 62-й хвилині на авансцену вийшов Гжегож Крихов'як. 31-річний поляк, маючи жовту картку в пасиві, вирішив на рівному місці сфолити на Громаді. Покарання прийшло блискавично - друге попередження і червона картка. Таким чином, за 25+ хвилин до кінця матчу хавбек «Локомотива» залишив свою команду в меншості.

Уже через кілька хвилин після цього вилучення Польща виймає другий м'яч. Подача кутового, Марек Гамшик виводить на ударну позицію Мілана Шкріньяра, центральний захисник потужно пробив - без шансів для Щенсни.

Другий забитий м'яч заспокоїв збірну Словаччини. Команда почала грамотно сушити гру, віддавши м'яч супернику. Наставник Польщі провів ряд замін, команда пішла вперед, але в меншості розкрити оборону суперників було практично не реально. У компенсований час Ян Беднарек мав супермомент, щоб зрівняти рахунок. Захисник опинився на ударній позиції в штрафному майданчику Словаччини, в оточенні трьох суперників Беднарек пробив - м'яч пройшов поблизу від штанги. Відзначимо, що головна зірка Польщі Роберт Левандовськи не увімкнувся у гру і в другому таймі.

Getty Images/Global Images Ukraine

У підсумку 2:1, Словаччина зробила невеличку сенсацію і розпочала чемпіонат з дуже важливої перемоги.

Чемпіонат Європи. Група Е. Тур 1.

Польща - Словаччина - 1:2

Лінетти (46) - Щенсни (18, автогол), Шкріньяр (69)

Крихов'як (22) - Губочан (20)

Крихов'як (62, друга жовта картка)

Польща: Щенсни, Берешинськи, Глік, Кліх (Модер, 85), Беднарек, Лінетти (Франковскі, 74), Крихов'як, Левандовськи, Зелінськи (Свідерськи, 85), Южвяк, Рибус (Пухач, 74).

Словаччина: Дубравка, Губочан, Шкріньяр, Шатка, Пекарік (Косцелник, 79), Дуда (Грегуш, 91), Гамшик, Гараслін (Дюріш, 87), Куцка, Мак (Суслов, 87), Громада (Грошовскі, 79).

Арбітр: Овідіу Хацеган (Румунія)

Стадіон «Санкт-Петербург» (Санкт-Петербург, Росія)

ПОЛЬЩА - СЛОВАЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

69’
ГОЛ ! М'яч забив Мілан Шкрініар (Словаччина).
46’
ГОЛ ! М'яч забив Кароль Лінетти (Польща).
18’
ГОЛ ! Автогол забив Войцех Щесни (Польща).
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію
Футбол | 19 квітня 2024, 16:30 3
Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Англія лідирує, Італія майже наздогнала Іспанію

Україна завершила сезон на 18-й позиції 5-річного рейтингу

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 2
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
euro2012_za_2012euro
Словаки заколотили польский кладезь футбольных талантов.
roman75zpr
Сегодня прям какой-то день Чехо-Словакии...
GloryUkraine
Поляки вже скільки років є сильною командою, але виключно на папері.
На ділі вони ніяк не можуть побудувати команду. Левандовські в збірній постійно ніякий.
RomarioUA
Ничего удивительного не произошло. Словаки - упорная команда, которая в сборной выкладывается, как умеет. Поляки - сборная с неплохими исполнителями, которые не команда. Играют на удачу, как придется. Типа на классе, которого не и не было.
pl2012ua
это было красиво. А сборная Польши яркий пример завышенных ожиданий, в основном из-за Левандовски.
Сергей Журавко
С победой,словаки! Красавцы! Поддержали чехов. Левандовский в сборной как всегда,никакой.
Віталій Ткачук
Поляки тепер в більш скрутному становищі ніж ми. Ми хоч фавориту групи програли, а вони аутсайдеру.
RomarioUA
Прямо из прогноза спорт.юа )))))) : Історія зустрічей
Польська та словацька дружини провели між собою сім поєдинків. У двох зустрічах перемогли поляки, в чотирьох - словаки, ще одна гра завершилася внічию.
В останнє суперники зустрічалися між собою аж у 2013 році в товариському спарингу. Перемогу в ньому здобула збірна Словаччини - 2:0.
Саша Яковенко
Для Польши ЕВРО наверное закончилось не начавшись.
нестор
Посмотрим, как поляки будут барахтаться с испанцами. Шведов то они могут и уговорить с помощью Левановски.
Алексей Ильин
Вот кому расстраиваться нужно, а не нам. Я уверен, что наши возьмут минимум 4 очка в двух матчах, а для поляков, скорее всего, Евро окончено
Oliynuk_sport
Браво Словаччина!
garik_trinity
Поддержали почин братьев-чехов
EGOS
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sv_2000
Записывать такой гол на вратаря - полный бред. Целиком и полностью он заслуга нападающего, просто забил от свояка))) Вратарь не при делах