Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 15 червня 2021, 02:58
2830
2

Я спостерігав, де стоїть воротар. Блискучий гол Шика вирішив результат гри

Форвард Патрік Шик зробив дубль і названий гравцем матчу проти Шотландії

| Оновлено 15 червня 2021, 02:58
2830
2
Я спостерігав, де стоїть воротар. Блискучий гол Шика вирішив результат гри
УЄФА. Патрік Шик

Нападаючий збірної Чехії Патрік Шик забив два красивих м'яча у ворота Шотландії (другий з яких був просто чарівним) та був визнаний найкращим гравцем поєдинку Євро-2020 (2:0). Після гри герой матчу розповів:

«Це ідеальний початок для нас. Ми забили два м'ячі та не пропустили. Ми могли забити навіть більше. Правда, забити міг і суперник, але Томаш Вацлік зробив кілька фантастичних сейвів. Сьогодні ми показали, що значить командна гра. Ми дуже задоволені таким початком. Грати проти нас завжди складно – у нас в команді багато працьовитих гравців. Шотландія була непростим суперником. Але ми були готові до їх тактичного малюнку.

Перший гол? Я знаю, як здорово подає Володимир Цоуфал. Він завжди робить це в потрібний момент, тому я був готовий до його подачі. Мені вдалося вистрибнути вище за захисника, дотягнутися до м'яча і послати його під ближню стійку.

Другий гол? Я бачив, що воротар вийшов з воріт. Ще в першому таймі я відзначив для себе, що така ситуація може виникнути. Я уважно спостерігав, де він стоїть. Було здорово бачити, як м'яч влітає у ворота. Він ідеально зайшов у сітку. Я побіг святкувати з нашими вболівальниками. Але Томаш Вацлік сьогодні теж був феноменальний – він багато виручав. Якби шотландцям вдалося забити, на нас могла чекати нервова і напружена кінцівка.

Ми повинні підійти до наступних двох матчах проти Хорватії та Англії з такою ж командною віддачею та енергією. Ми повинні вкласти ще більше в ці дві гри. Я вірю, що у нас все вийде».

Головний тренер збірної Чехії Ярослав Шилгави: «Нам вдалося витримати стартовий натиск шотландців, і це зіграло важливу роль. Поступово ми увійшли в гру та повели в рахунку. Другий гол Шика заспокоїв нас та вирішив результат матчу. Томаш Вацлік сьогодні зіграв просто чудово. Він доклав зусиль для нашої перемоги. Він заслужив подяку від усіх нас».

Кращий гравець матчу Патрік Шик – перший чех, якому вдалося зробити дубль на великому турнірі, після Томаша Росіцкі, який забив два м'ячі на ЧС-2006.

Відеоогляд матчу Шотландія – Чехія – 0:2

ГОЛ! 0:1. Патрік Шик, 42 хв.

ГОЛ! 0:2. Патрік Шик, 52 хв.

 

Події матчу

52’
ГОЛ ! М'яч забив Патрік Шік (Чехія).
42’
ГОЛ ! М'яч забив Патрік Шік (Чехія).
Джерело УЄФА
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
Гол конечно же красавчик. Даже лучше, чем у Ярмолы, как по мне.
andre_lui
Саша Шовковский и Ачимович вспомнились! Тот же епичный бег вратаря!!!