Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 15:26
9319
9

Фінляндія - Росія. Прогноз і анонс на матч Євро-2020

Команді РФ необхідна тільки перемога, інакше вона опиниться на грані турнірної катастрофи

| Оновлено 16 червня 2021, 15:26
9319
9
Фінляндія - Росія. Прогноз і анонс на матч Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine

У середу, 16 червня, у Санкт-Петербурзі на однойменному стадіоні відбудеться поєдинок Євро-2020 у групі В, в якому збірна Фінляндії у статусі номінальної господині матчу поміряється силами з командою Росії.

Збірна Фінляндії

Підопічні Маркку Канерви 3 стартовому поєдинку на Євро-2020, нагадаємо, зійшлися у Копенгагені зі збірною Данії. Гра, яка була затьмарена непересічною подією, пов'язаною з датським півзахисником Крістіаном Еріксеном, завершилася мінімальною перемогою «суомі» - 1:0. На 60-й хвилині Пог'янпало відзначився єдиним для фінської дружини влучним ударом по воротах данців, який приніс в підсумку їй три турнірних очки. У свою чергу, по воротах Фінляндії гравцями збірної Данії було нанесено 23 удари, шість з яких були влучними, включаючи «постріл» Хейб’єрга з пенальті на 74-й хвилині. Але Градецькі та його партнери по обороні не здригнулися.

Виходячи з ситуації, що склалася в турнірній таблиці групи В, фінська дружина при позитивному результаті зустрічі з росіянами помітно підвищить свої шанси на путівку до плей-оф (данцям навряд чи світить щось позитивне у матчі з бельгійцями, які розгромили на почин Росію - 3:0). Цей момент має стати головною мотивацією для хлопців Канерви.

У понеділок, 14 червня, до основної групи фінської збірної приєднався Алхо, який до цього тренувався індивідуально. У свою чергу, Гранлунд, який перебував у статусі запасного, покинув табір збірної. Захисник Тойвіо пропустив понеділкове тренування. У нього забій пальця ноги, але гравець повинен бути готовий до майбутнього поєдинку.

«У деяких гравців є забиття, але до матчу з Росією всі будуть готові», - заявив наставник збірної Фінляндії Маркку Канерва.

Збірна Росії

Підопічні Станіслава Черчесова у дебютному матчі на чемпіонаті Європи, який також відбувся у Санкт-Петербурзі, виявилися крупно биті командою Бельгії - 3:0. Два голи росіяни пропустили в першому матчі, а третій - під завісу зустрічі. Нападаючий бельгійців Лукаку став автором дубля, відкривши рахунок та підбивши підсумок. Гравці збірної РФ п'ять разів погрожували воротам «червоних дияволів», відзначившись лише одним прицільним ударом. Команда Роберто Мартінеса відповіла 9-ма погрозами, при чотирьох влучаннях.

З поразкою в багажі російській дружині відступати вже нікуди. Невиіграш у фінів поставить її у ще більш гірше турнірне становище, ніж є зараз. Партнерам в майбутньому матчі точно не допоможе травмований у поєдинку з Бельгією Жирков. Решта виконавців у Черчесова під рукою, і можуть з'явитися на полі. Втім, малоймовірно, що наставник збірної Росії буде щось сильно придумувати «під фінів» у тактичному плані, а швидше за все, зіграє за звичними «лекалами».

«На такому рівні все потрібно робити чітко і технічно. Будь-яка дрібниця визначає результат», - заявив Черчесов у переддень прийдешньої зустрічі.

Історія зустрічей

Збірні провели між собою п'ять зустрічей. Ще у далекому 1912 році їхні шляхи перетнулися у чвертьфіналі Олімпійських ігор. Тоді з рахунком 2:1 виграли фіни. Після цього вже у новітній історії, починаючи з 1995 року, матчі дружин проходять за значного домінування росіян: 4 матчі - 4 перемоги із загальним рахунком 15:1.

Ах, так, збірна РФ вважає себе правонаступницею збірної Радянського союзу. Остання з 1957 по 1988 роки провела з фінською командою 13 матчів, здобувши вісім перемог та п'ять нічиїх за різниці м'ячів 39:10

Орієнтовні склади:

Фінляндія: Градецькі, О'Шонессі, Араюурі, Тойвіо, Уронен, Камара, Спарв, Лод, Райтала, Пуккі, Пог'янпало.

Росія: Шунін, Фернандес, Сємєнов, Джикія, Караваєв, Барінов, Оздоєв, Зобнін, Ал-й Міранчук, Головін, Дзюба.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що в цьому матчі переможуть гості, а тому нашою ставкою буде позиція - П2 з коефіцієнтом 1.68 по лінії Goldenbet.

16 червня, середа

Фінляндія - Росія
Санкт-Петербург. Стадіон «Санкт-Петербург». 16:00
Пряма ТБ-трансляція - «Футбол 1», «Футбол 2», відеосервіси OLL.TV
ФІНЛЯНДІЯ - РОСІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Данні Маккелі (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua - 0:1

 

Goldenbet  
  • 6,12
  • 3.72
  • 1,688
Сделать ставку Зробити ставку
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Шец
2 - 1 фины! Или если судьи как всегда подсуживать будут русским, то 2 - 2
onco-clown
В любом случае чем интересны матчи второго тура, так это тем, что некоторым командам надо уже тупо побеждать. Как в случае с Россией, так и завтра в случае с Украиной необходима победа - отступать некуда.
Vbolivalnyk-Peter
Дзюба цілу гру буде ганяти Головіна....
нестор
Самая скучная группа с одним явным фаворитом. Даже жаль время тратить на это "зрелище".
KOLDUNBCEM
якого буя вже другий матч в рашкі? це несправедливо, що фіни тільки "номінально" господарі!