Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2021, 03:28
1776
0

Дубль Вейналдума, гол Депая. Нідерланди впевнено виграли і матч, і групу

Північна Македонія двічі забила з офсайду, Пандєв завершив кар'єру

| Оновлено 22 червня 2021, 03:28
1776
0
Дубль Вейналдума, гол Депая. Нідерланди впевнено виграли і матч, і групу
Getty Images/Global Images Ukraine

Тим часом як національна збірна України вела активну боротьбу проти Австрії за другу сходинку турнірної таблиці групи C на чемпіонаті Європи-2020 року, наші суперники за квартетом – Північна Македонія і Нідерланди, розминали газон «Йохан Кройф Арени» в Амстердамі у вже поєдинку, який не мав для них жодної цінності. Ми вже точно знали, що «ораньє» виграли групу, тому ключовим питанням було те, скільки очок вони зуміють набрати у підсумку. Останнє цікавило, але вже виключно зі своєї точки зору, і колектив Ігора Ангеловскі.

Поєдинок проти нашої збірної (1:2) поставив хрест на амбіціях «червоних левів» на груповому етапі, чому раніше підстави створила поразка від Австрії (1:3). Це зумовило найбільш ранній виліт Північної Македонії, у порівнянні з іншими командами-учасниками Євро. Нідерланди грали проти тих же суперників, але вже більш удало (3:2 проти «синьо-жовтих» і 2:0 против Австрії), тому вільно себе почували перед заходом на останній ігровий день. Безумовно, на радість «експериментатору» з дуже гучними заявами Франку де Буру.

Getty Images/Global Images Ukraine

«Ораньє» були підозріло надто розслаблені в першому таймі звітного поєдинку, розігруючи м'яч за допомогою передач п'ятою вже у своїх перших атаках, за що ледь не були покарані суперниками. Трічковскі під час швидкого розіграшу на десятій хвилині був відправлений у забіг правим флангом чужого штрафного, але потрапив до сантиметрового положення «поза грою», хоча і реалізував потім свій момент майстерним ударом повз Стекеленбурга. Тривожний дзвінок для фактичних господарів поля пролунав, але не був почутий своєчасно.

Куди голосніше і чіткіше посил їхніх суперників був уже в середині тайму, коли гарматний удар із дальньої дистанції від Трайковскі зустрівся з правим каркасом воріт. Ось тут уже Нідерланди полишили грати в ризиковий футбол, і почали методично притискувати суперників фірмовими швидкісними атаками. Вийшло забити в такому стилі практично відразу. Швидкісний партнер Мемфіса Депая в цьому поєдинку, Доніел Мален, утік у контратаку правим флангом, після чого відіграв на новоспеченого гравця каталонської «Барселони» вже всередині чужого штрафного.

Getty Images/Global Images Ukraine

Примітно, що команда Ангеловскі ніби й не помітила того, що пропустила, продовживши демонструвати спроби закрити суперників на чужій половині поля. Багато флангових передач прийшло до штрафного Стекеленбурга до відходу команд на перерву, але серед них можна було виділити лише завершення від Мусліу в заключній п'ятихвилинці. Авантюрна гра від команди де Бура не припинялася весь цей час, тому на відпочинок ми йшли за «рулетки Зідана» від Гравенберха перед чужим штрафним – характерний епізод для цього матчу.

На другий тайм де Бур виставив уже схему 4-3-3, випустивши на поле Тімбера в оборону і Бергхейса, завдяки чому Нідерландам вдавалося розраховувати на ще більший відсоток володіння м'ячем на чужій половині поля. Результат це дало практично відразу – подвійний постріл від капітана Вейналдума на 51-й і 58-й хвилинах остаточно закріпив перемогу за Нідерландами, а Вегхорст, який вийшов на заміну Депаю, уже незабаром пообіцяв суперникам жарку кінцівку, уже в першій атаці всадивши м'яча у поперечину.

Getty Images/Global Images Ukraine

Виявилося, що форвард блефував. Трибуни вимагали від своїх улюбленців йти в атаку, але до сфери інтересів «ораньє» це вже не входило. Повільний розіграш м'яча був вигідний їхнім суперникам, які навіть зуміли вдруге вразити ворота Стекеленбурга в цьому матчі, але знову напоролися на офсайд. Оскільки як такого футболу в цей вечір більше не було, то вінцем поєдинку стали урочисті проводи на «пенсію» Горана Пандєва. Він точно заслужив стільки оплесків своєю тривалою кар'єрою!

Підсумкова турнірна таблиця групи C має наступний вигляд: Нідерланди прогнозовано стали першими, набравши дев'ять очок, а Північна Македонія так і залишилася останньою з «нулем» у своєму активі. Австрія, на жаль, завоювала другу сходинку, у той час, як Україна претендує на вихід у наступний раунд із третьої позиції.

Північна Македонія – Нідерланди - 0:3.

Депай, 24, Вейналдум, 51, 58.

  С. Рістовскі, 18, Мусліу, 48, Аліоскі, 65, Костадінов, 84.

Північна Македонія: Дімітрієвськи, С. Рістовскі, Д. Велкоскі, Мусліу, Аліоскі, Барді (Стояновскі, 78), Адемі (Ніколов, 78), Трічковскі (Чурлінов, 56), Ельмас, Трайковскі (Хасані, 68), Пандєв (Костадінов, 69).

Нідерланди: Стекеленбург, Думфріс (Бергхейст, 46), де Врей (Тімбер, 46), де Лігт, Блінд, ван Аанхольт, Ф. де Йонг (Гакпо, 79), Вейналдум, Гравенберх, Депай (Промес, 66), Мален (Вегхорст, 66).

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон: «Йохан Кройфф Арена» (Амстердам, Нідерланди).

ПІВНІЧНА МАКЕДОНІЯ - НІДЕРЛАНДИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

58’
ГОЛ ! М'яч забив Жоржиньо Вейналдум (Нідерланди).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Жоржиньо Вейналдум (Нідерланди).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Мемфіс Депай (Нідерланди).
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.