Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 червня 2021, 01:30
308677
158

Надія ще є! Підсумки групи: що потрібно Україні для плей-оф

Росія вибула з турніру, а у команди Шевченка шанси поки що зберігаються

| Оновлено 24 червня 2021, 01:30
308677
158
Надія ще є! Підсумки групи: що потрібно Україні для плей-оф
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Ярмоленко

21 червня завершилися турніри груп B та C на Євро-2020. Вивчаємо нові розклади, що утворилися.

У третьому турі групи C Північна Македонія без шансів програла Нідерландам (0:3), а Україна не зуміла відіграти пропущений гол у поєдинку з Австрією (0:1). Нідерланди посіли перше місце (9 очок), Австрія з другої позиції (6 балів) вийшла до 1/8 фіналу на Італію, а Україна посіла 3-тє місце (3 пункти).

У групі B Данія потужно розтрощила Росію (4:1), а Бельгія з Лукаку насилу дотиснула Фінляндію (2:0). Бельгійці виявилися поза конкуренцією і виграли групу, набравши 9 очок. У розподілі трьох команд (по 3 очки) найкраща різниця м'ячів в особистих зустрічах виявилася у Данії. Фіни посіли третє місце, а Росія залишає континентальний форум.

Нагадаємо, що до плей-оф виходять переможці груп, другі місця, а також 4 з 6 команд, які займуть 3-тю позицію.

  • У рейтингу третіх місць у України 3 очки і різниця м'ячів 45.

Таким чином, треба, щоб хоча б в двох групах збірні на 3-й позиції мали показники гірше, ніж у команди Шевченка.

Група A для цієї мети вже відпадає (у Швейцарії – 4 очки). У групі B все зрослося як треба! Після поразки Фінляндії від Бельгії (0:2) та розгромної перемоги Данії над Росією (4:1) третя команда (Фінляндія) має показники гірші, ніж в України.

  • Україні потрібно випередити ще одну команду серед третіх місць!

Є надія на групу D – треба, щоб Хорватія і Шотландія (по 1 пункту) зіграли внічию! Але обом командам потрібна перемога, і у мирний результат віриться насилу [коеф. = 3.8]. (Оновлення: цей сценарій не здійснився)

Дуже хороші можливості по групі E – у трійці: Словаччина (3 очки), Іспанія (2), Польща (1) – цілком ймовірно, що дві команди не наберуть більше трьох очок. Нам потрібно: щоб Польща не виграла у Швеції (коеф 1.6), а у матчі Іспанії та Словаччини не була зафіксована нічия (коеф. 1.15), а також, щоб не було рахунку типу 3:2, 4:3 і т.д. [загальний коеф. = 1.84].

А от щодо групи F шансів мало – Німеччина і Португалія вже мають по 3 очки та позитивну різницю м'ячів. Потрібні великі поразки Португалії від Франції або ж Німеччини від Угорщини, що малоймовірно.

Відзначимо, що вже сформовані дві пари плей-оф на 26 червня: Італія – Австрія (у Лондоні), Уельс – Данія (в Амстердамі). Тепер вже точно 4 набраних очка гарантують вихід до 1/8 фіналу, так що Швейцарія, Чехія, Англія, Швеція, Франція забронювали собі місця у плей-оф.

Якщо Україна все-таки пройде з 3-го місця до 1/8 фіналу, то її суперником буде переможець групи E (Швеція, Словаччина, Іспанія) або F (Франція, Німеччина, Португалія). Причому перший варіант набагато більш ймовірний, ніж другий.

Євро-2020

3-й тур, 21 червня

Група C

  • 19:00. Україна – Австрія – 0:1
  • 19:00. Північна Македонія – Нідерланди – 0:3

Група B

  • 22:00. Росія – Данія – 1:4
  • 22:00. Фінляндія – Бельгія – 0:2

Турнірні таблиці

Поточний рейтинг третіх місць

Сітка плей-оф

Можливі комбінації матчів 1/8 фіналу (виділені зеленим)

Опитування

Голосів 355
Спрогнозуйте, чи вийде збірна України до 1/8 фіналу з третього місця групи?

Так, команді пощастить

161 голос 45.35 %

Ні, нічого там робити

159 голосів 44.79 %

Важко сказати

35 голосів 9.86 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(92)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 158
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Mr.Value
А смысл ? С такой игрой нас даже Швеция порвёт
Ёкарный Бабай
Опять поехали на увеселительную прогулку, а мы тут расклады считаем. Пусть домой едут, а тренер Шевченко на Лондон.
Капитан Каталкин
Самая бесхребетная игра нашей сборной, не показали ничего, какие-то куски мяса в желтой форме. Позорище! Такое впечатление, что тренерский штаб вообще не разбирал игру Австрии, а вышли на поле просто на удачу. Где игра Ярмолы, Зины, Цыганкова, а её нет. Столько ошибок в передачах мяча, можно учебник написать как не надо делать. А то перед матчем кричали не хотим Италию))) Стыдоба.
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Nordenus
С такой физической подготовкой тут как бы уже все... сборная мертвая. Шева молодец конечно, когда решил начать подготовку к Евро за месяц до турнира.
alekos59
Наф пазика, всю его итальянскую шоблу , стариков, и всех этих дармоедов из ффу. Нужен тренер типа цыгана, а не вальяжный и добрый шева. Ни одного критичного слова не сказал про своих зажравшихся мажоров.
vitaha33
Перетренірована збірна, вони фізично здохли в перші 10хв, привіт Шева і ко!!! Для чого виходити далі, щоб стояти в грі з Шведами чи Іспанцями? Щоб їм штук 7 закинули?
nika007
Судя по сегодняшней игре сборная Украины не хотела побеждать Австрию а расчёт был сыграть со Шведами вместо одного из главных фаворитов по игре тут Итальянцев, Шева молорик стратег
Archie FireLion
Ну зато теперь точно не Италия! Позорище!
Local78
Ніяк не розумію, для чого було рвати Сербію 5-0 і вигравати в чемпіонів Європи, щоб потім на Євро грати на поразку з австрійцями, які до слова і перемагати нас не хотіли...? Ви плюнули в душу вболівальників, Шева йди геть і Павелка забирай подалі.
Nordenus
Если случиться чудо и мы попадем на условную Швецию в плей офф... это будет нечто))
pricolist
Ну пройдем и что дальше? Наши футболисты два паса нормально связать не могут. Промолчу про сплошные обрезки Малиновского, Зинченко и других. Ну а Шева демонстрирует, что тренер он не такой уж и хороший.
umnuy2
И что мешало выиграть в 2,3 мяча у Македонии.
Увы получается это наш уровень.
Stelios Komnin
Если завтра в ничью сыграют шотландцы, то Украина в игре.
davim
Если случится чудо и мы выйдем, то расклад такой (согласно пункта 21.05 правил УЕФА) - при выходе третьих мест А B C D, A B C E, A B C F попадаем на победителя F, при A C D E, A C D F, A C E F попадаем на победителя E, т.е. потенциальный соперник зависит от выхода/не выхода третьей команды группы B
SeM077
А для чого воно нам?
Александр Пышненко
...такая арифметика. Дожиться, блин. С такой игрой, нас там ждут.
Сергей Маверик
Для чего все сборные стараются выйти в финальную часть чемпионата мира и Европы? Для чего? Выйти из группы? Войти в восьмерку? Стать вторыми? Нет, выиграть его, стать первыми! Так почему вы желаете просто присутствовать? Вы же не первый раз там, отмазка не проканает, что просто попасть впервые( Почему, влюбив в свою игру всю Европу, Мордор завидовал, читал их сети, вы так бездарно сдали игру????? У меня нет объяснений, может у вас есть?
Валерий Кравчук
Камон плей, все гарно. Рекомендації наступні. На найближчі три дні збірну відсторони взагалі від тренажерного залу та тренувального процесу. Всі хлопці занадто перевантажені. По-перше доцільно відпустити декого через озеро від готелю до дружин або подруг. На завтра рекомендовано до обіду зоопарк із солодкою ватою та фотосесією. Гарний обід, опісля перегляд кіно з румунськими субтитрами, відром поп-корну та кока-колою (відповідальний за культпохід Ярмоленко, т.я. зі спонсорами сподіваюсь усьо на мазі). Наступні дві доби шось у цьому роді. Все зростеться норм і випадуть якісь шведи чи словаки, вийдуть і порвуть! Андрію Миколайовичу, не перевантажуйте, будь-ласка, хлопців, молю Вас, майте совість, і все буде норм. Побільше позитиву. Вболівальникам велике ДЯКУЮ! Тримаймося, бо ми того варті!
suforza1921
Третя команда Група F точно буде вище, у поразку портосів з рахунком 0:3 не вірю. Залишається дві групи, одну з яких ми маємо обійти. Варіант 1. він же найімовірніший, бо залежить від результату усього одного матчу. Хорватія і Шотландія грають унічию. І варіант 2.Тут треба, щоб співпали два результати. Іспанія має обіграти словаків, а шведи мають не програти полякам. Тільки за умов здійснення одного із варіантів ми проходимо далі, на переможця групи F. І нашим суперником у разі усе ж виходу у плей-офф буде або Іспанія, або Швеція.