Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 22 червня 2021, 18:27
5407
22

Костюк у трьохсетовій битві програла Севастовій на турнірі в Істборні

Марта гідно боролася, але суперниця цього разу була сильнішою

| Оновлено 22 червня 2021, 18:27
5407
22
Костюк у трьохсетовій битві програла Севастовій на турнірі в Істборні
Getty Images/Global Images Ukraine. Марта Костюк

Українська тенісистка Марта Костюк (№67 WTA) завершила боротьбу в основній сітці трав'яного турніру WTA 500 в Істборні.

У матчі першого кола українка, яка подолала кваліфікацію, програла Анастасії Севастовій з Латвії (№61 WTA).

Істборн. Перше коло
Марта Костюк (Україна) - Анастасія Севастова (Латвія) - 1:6, 7:6(6), 4:6

Марті начебто пощастило з результатами жеребкування, адже їй в суперниці дісталась Севастова, яка грала в статусі лакі-лузера. Але Костюк поки що тільки вчиться по-справжньому грати на трав'яних покриттях, тому будь-яка хороша опонентка може стати проблемою. Тим більше та, у якої дуже добре йде подача.

Севастова сьогодні за три сети не віддала жодного власного гейму, всього раз допустивши брейкпойнт на своїй подачі. Дивно, що за такої стабільності опонентки Марта трималася так довго. Були емоційні зриви, були сльози, були неприємні слова, але інтрига в матчі жила тривалий час.

Не зовсім зрозуміла тактика на матч, все ж проти дуже добре навченої латвійки грати в такому стилі трохи дивно. Змагатися з нею за багатством технічного арсеналу можна на більш повільних покриттях, тут же можна добре використовувати перевагу в потужності ударів. Можливо, це була своєрідна перевірка подібної тактики перед Вімблдоном, але виглядало дивно. Радує те, що Марта продовжує боротися в будь-якій ситуації, а ключі до великих перемог вона повинна відшукати. Не все відразу, тим більше на траві.

У наступному раунді Севастова змагатиметься проти Елізи Мертенс (№16 WTA) або Корі Гауфф (№23 WTA).

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Цуренко програла на старті супертурніру в Мадриді
Теніс | 23 квітня 2024, 14:34 18
Цуренко програла на старті супертурніру в Мадриді

Александра Еала з Філіппін обіграла Лесю в трьох сетах

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ruslan
Цей плач, емоції після програшів, крики... Вразив викрик: "Підтримай мене! Задрала вже..." Якби ж я міг підтримати - їздив б за нею кожен турнір. Але думаю ці емоції повинні вирувати всередині і на зовні не виплескуватись. Якщо Марта навчиться справлятись з чортовими хвилями які її психічно з ніг скошують - все буде нормально. Може потрібно в команду взяти психолога? Мама ж я так зрозумів по ходу матчу нічим помогти не може.
introvert
Не бачу трагедії в цій поразці Марти. Більше сил і часу залишиться на підготовку до мейджора. Та й взагалі, вигравати Істборн перед Уімблдоном - така ж погана прикмета, як і Рим перед Ролан Гаррос. Не вірите, спитайте Плішкову)
AleksMih
Самооценка в переоценке соответственно игра в уценке. Крики, психи, приседания, пританцовывания – сплошная самодеятельность , где рутины, где психолог …
Arty900
"Задрала вже" мамі було присвячено?(початок 3го сету). Тоді це дно.
Як Севастова примудрилася Макхейл програти в квалі з такою грою на подачі?)
сергей богданов
Марта, надо на траве наконец начать бить по мячу, резкие переводы удары по линиям, ты все умеешь, надеюсь до уимбла проанализируем и начнёшь играть совершено в другую игру
kollekciy
В усіх іграх Марти на траві, питання тільки одне. Чому вона не грає перші сети? Якщо потім починає грати. Також на траві не виходить у Марти боротись з вкорочиними суперниці, хоча на РГ це був її козирь.
Vladlen
Я вот не пойму, или Севастова хорошо подавала или Костюк плохо принимала, но за весь матч иметь только один брейкпоинт и тот не реализовать надо еще суметь. Например в предыдущей игре с Макхейл, Севастова имела огромные проблемы на своей подачи, а тут получился какой-то проходной двор. Но ничего за эти два турнира Марта поняла как нужно играть на траве, и покажет весь свой класс на Уимболдоне, по крайней мере я на это очень надеюсь.
vital
Ігрова практика Марти на траві в кількості 5-ти матчів цілком достатньо щоб не перевтомитися перед шлемом і зрозуміти, що треба підправити в своїй грі до старту Віму та через тренування виправити наявні недоліки.
Vladlen
Марта раньше очень хорошо выходила к сетке и играла с лета, куда это сейчас делось. На траве надо хорошо подавать и играть с лета, а у Костюк сейчас нет не одного не другого. А с такой игрой на траве делать нечего.
Stanislav Matusevych
З характером і у Марти все в порядку, але з трав'яним тенісом ще гірше, ніж у Еліни. Вона ніби продовжує грати РГ. Навіщо так обертати м'яч на траві, не знає, впевнений, і вона сама. Маючи головну перевагу над Севастовою - у потужності - Марта намагається змагатися з нею в техніці, де латвійка впевненіша та досвідченіша. І це на траві, де потрібно плоско забивати зручні м'ячі.
Перемкніть уже хтось Марту з грунтового стилю хоча б на хардовий!
Andrii_MKh
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Висновок - з такою грою Марті на УЇ робити немає що від слова зовсім. Грала в чисто хардовий теніс, що на траві проти досвідченок не прокатує.
KeniSan
Не хочу вас расстраивать ребята, но кажись Марта в ближайшие пару лет сильного прогресса не добьется. Слишком много пробелов у нее в технике, проблемы с психикой, к тому же физически навряд ли потянет 5 игр подряд чтоб выиграть хоть W250. Ей просто надо дорасти до профессиональной теннисистки, а пока она показывает результат в основном на энтузиазме.
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил