Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 06 липня 2021, 20:45
9705
53

Владислав ВАЩУК: «Потрібно їхати грати в Москву і нічого не боятися»

Спеціаліст прокоментував заборону збірній України брати участь у чемпіонаті світу в Росії

| Оновлено 06 липня 2021, 20:45
9705
53
Владислав ВАЩУК: «Потрібно їхати грати в Москву і нічого не боятися»
Instagram. Владислав Ващук

Віце-президент Асоціації пляжного футболу України Владислав Ващук прокоментував заборону збірній України брати участь у чемпіонаті світу-2021, який пройде з 21 по 29 серпня в Москві.

- Таке рішення прийняли на підставі рекомендацій УАФ і Міністерства молоді та спорту України. Я щойно прилетів з Риму, це вирішили без мене, я в цьому участі не брав. Щодо преміальних — хлопці не будуть ображені, але суть же не в цьому. Суть в тому, що хлопці боролися. Не можу зрозуміти, чому в спорт притягують політику.

- Чому не відмовилися від участі у відборі, коли дізналися, що ЧС пройде в Москві?
- Нам сказали їхати. У нас відбір на ЧС, нам не вигравати? Програвати? Взагалі не брати участь? Як хлопців налаштовувати? Давайте тоді взагалі пляжний футбол не будемо розвивати. У пляжному футболі я буквально місяць, раніше я ним не займався. Без жодної задньої думки відправляли хлопців завоювати путівку на ЧС, а далі б розбиралися. Хлопці її завоювали. Я не розумію, чому прийняли таке рішення.

Є спорт, а є політика. Не треба політику вмішувати в спорт, на сьогодні це різні речі. Ми говоримо, що потрібно популяризувати пляжний футбол, грати в нього, а нас всюди блокують — зробіть те, зробіть це. Може, нам ще будуть розповідати, як грати, а як не грати? Це надзвичайний момент. У нас одна з кращих команд світу, а ми відмовляємося їхати на ЧС, який можемо виграти. Відмовляємося від такого шансу, я цього не розумію.

- Санкції можуть до нас застосувати за таку відмову?
- Все може бути, я не знаю. Складно. Я за те, що треба їхати, грати і нічого не боятися. Ми вийшли на ЧС, який пройде в Москві, що тут поганого?

Джерело Трибуна
Оцініть матеріал
(85)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 23
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу
Футбол | 28 березня 2024, 17:44 4
Гравця Динамо засуджено до 18 місяців в'язниці умовно. Названо суму штрафу

Жерсон Родрігеш звинувачується в нападі та нанесенні побоїв колишній дівчині

Коментарі 53
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Зардунов
Война это не политика. Тысячи украинцев отдали жизнь за независимость Украины. Иди Ващук скажи матерям и детям погибшим, что спорт вне политики и Путина надо любить.
sergio_terry
Лучше бы Гусеву отдал долг...
moysha
Вопрос к козлам из федерации? Кто поставил этого дебила вице-президентом?
mvv71ua
Ватний Ващук з ватними думками! А що від нього хотіти!!!
Vitalik_Medvid
Як же задрали всі ці ватні спортсмени з своїми ідіотськи фразами «спортвнеполитики». Цікаво , як би вони заспівали, якби хтось з їхніх рідних загинув на війні від рук російських військових - теж говорили би про «братні народи»? Такі ж самі виродки, як і кацапцьке лайно..нічим не кращі.
Саша Зардунов
Ой дурак))))
Не думал, что Ващук настолько глупый. Тут и комментировать нечего.
bullyUA
Жил бы этот ушлепок во времена Второй мировой войны, так поехал бы на соревнования в Германию.
aleks8-48
Претензии нужно предьявлять не к Ващуку и тем более к ребятам,которые бились за попадание на ЧМ, а к тем,кто надумал проводить финальную часть в стране-агрессоре,которая нарушая все международные законы,анексировала территорию суверенного государства,члена ООН. Как можно проводить крупные международные соревнования в стране,которая в 21-м веке,в центре Европы убила и продолжает убивать тысячи людей-защитников своей земли и гражданского населения? На которую, за её агрессию наложены международные санкции? Это уже не спорт, это чистая политика подкреплённая огромными деньжищами,которыми Россия пытается откупиться от своих преступлений и,к позору руководителей международного спорта,это им очень даже удаётся.
Украина в знак протеста должна не выборочно,а всесторонне запретить любые контакты со страной убийцей.Только тогда на эти протесты обратят внимания.Одним разрешая,а другим запрещая украинские спортивные функционеры только выставляют свою страну на посмешище.
Rys2575
Так справа у тому, що для росіян політика і спорт це одне і теж. Вони знову на фоні нашої збірної будуть влаштовувати різноманітні пропагандистські акції, як це недавно влаштували коли наші грали проти шведів коли російський вболівальник обнімався з українським показуючи тим самим "дружбу народів". Росіяни є дуже підступними в підлими тому краще не їхати, як можна їхати коли Росія відкрито веде війну проти України, це не повага до загиблих наших солдатів. Ще буде не один чемпіонат світу і поїдемо в ту країну, де дійсно нам раді.
Vbolivalnyk-Peter
А ти бабло Гусєву вже віддав...? ЧМО
Salamon
Цьому ушльопку до сраки война і наша незалежність ,ця падла виросла на оболоні і ніколи не згадала хто йому надав дорогу у великий футбол,ця істота запозичила гроші у Гусіна і забула,це просто виблядок на якого ще ставлять футбольні керманці завдяки шеві.... Це просто зневага до українців які загинули від рук кремлядьського окурка... А хлопцям які вибороли місце фінальну частину чемпіонату потрібно просто виплатити всі призові які потрібно як за вихід так і за фінал,крапка !!!
WladWest
Как же вся запоребриковая ср*нь тут возмущается по поводу запрета на поездку, ну и наша маргинальная шелупонь им подпевает, включая Ващучку и Мыроську.
kirya178
Кто вообще берет интервью у этой крысы, он тварина одолжил денег у товарища и забыл их вернуть, его ещё работает в федерации футбола
igorek
ЧЮЧЕЛО ВЕСЛОГУБОЕ НИКТО ИХ НЕ БОИТЬСЯ ПРОСТО ИГРАТЬ В СТРАНЕ АГРЕСОРА КОТОРАЯ УБИВАЕТ ТВОЙ НАРОД ЭТО ПОВАНИВАЕТ ДЕРМЕЦОМ.💩
zelia73
ИУДА ---ПОШЁЛ ТЫ НА ПТНХ
Віктор Єршов
Владик їдь на фронт не бійся!!!
Ruslan Bojchuk
тут не про боязнь а про честь
Aleks04
Ну ты бы поехал, иуда
Akella_147
Он ещё и в кресле? Гусеву наберите, пусть этот вице- президент долг отдаст ему, перед тем как съебаться в Москву
Robert Monroe
Ващук відома гнида. Один перехід у Спартак чого вартий.