Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 12 липня 2021, 02:02
3046
0

Конор - не фаворит у третьому бою з Пор’є. Але переможця назвати важко

День Х для Конора Макгрегора

| Оновлено 12 липня 2021, 02:02
3046
0
Конор - не фаворит у третьому бою з Пор’є. Але переможця назвати важко
Getty Images/Global Images Ukraine

Конор Макгрегор і Дастін Пор’є зустрінуться втретє. Зараз рахунок між ними 1-1. Спочатку ірландець на сході кар'єри швидко побив американця. Потім, через сім років, вже роз'ївшийся в медійних та інших питаннях Макгрегор пролетів досвідченому американцю нокаутом.

У третьому поєдинку вирішиться багато що. Наприклад, чи варто взагалі продовжувати Конору. Тому що зараз із цього приводу є багато сумнівів.

Макгрегор швидко здувся в другому поєдинку. Хоча виглядав краще

Як боєць Конор - більш незвичайний і різносторонній, ніж його майбутній опонент. Макгрегор цікаво комбінує удари, працює по поверхах, не зациклюється лише на руках або ногах. Хороший, якісний ударник.

Крім цього з реакцією, почуттям дистанції й таймінгом у ірландця теж все відмінно. Причому, просто від природи. Якщо іншим потрібно працювати над собою і формою роками, то у Макгрегора це вже є автоматично.

Не боксуючи рік, а фактично три, Конор вийшов на Пор’є на самому початку 2021 року. Три, тому що після поразки від Хабіба ірландець більше світився де завгодно, але не в клітці. Технічно можна зарахувати перемогу над Серроне у 2020 році в першому ж раунді, але, по суті, ні. Дональд давно не той, Конор піднявся у вазі, щоб не ганяти багато, прибив ветерана на класі і молодечому завзятті - ось і все. Ніякого сенсу, крім як заробити ще грошей, у цьому заході не було.

Тому реванш із Пор’є виглядав небезпечно. З 2014 року Дастін став краще рази в три. Якщо кар'єра Конора за цей час пішла різко вгору, досягла космосу в усіх відношеннях, а потім у спортивному плані почала затухати, то американець, пройшовши через випробування, переїзди і зміну планів, прийшов до нового рівня. Букмекери тоді давали більше шансів Макгрегору, але це викликало питання і недарма.

Конор вийшов працювати у властивій манері - не поспішаючи, спокійно розстрілюючи опонента на класі і швидкості. Виходило добре, але недовго. Мало у кого виходить перемогти іржу. А коли за останні чотири роки ти виходив у клітку пів разу, а весь інший час займався чим завгодно, окрім тренувань, результат стає очевидним.

Пор’є не настільки ж талановитий, у нього немає природжених яскравих навичок, але він наполегливий і хороший у всьому потроху. Особливо крутий в ударній техніці, роботі ногами з дистанції і спокої. За перший раунд Дастін жодного разу не розлютився, спокійно виконуючи свою роботу - в кут Конор пішов, уже накульгуючи.

Поки ірландець малював впевнене обличчя, Дастін обстрілював його ногу лоу-кіками нижче коліна. М'язи розпухли, кістка травмувалася, Конор втратив у рухливості все, що було. При цьому закінчився і арсенал. Суперник не збирався падати, вже прочитав, а міняти першу колоду не було на що.

Далі послідував типовий в останні роки Пор’є. Спокійний, зосереджений на цілі і безжальний. Макгрегор ліг на руку у клітці після серії пропущених ударів і виглядав, як власник кафетерію з особистим віскі, а не боєць.

Великий крок для Пор’є, який стовідсотково вийшов би на поєдинок за титул, якби не збори. Умовляючи Хабіба повернутися, Дейна Вайт казав росіянину, що поєдинок Пор’є і Конора зібрав більше грошей, ніж його розбірки з ірландцем. При всіх розбитих автобусах і страху східної розправи над британцем. Звичайно, гроші пішли попереду поясу - за нього можна побитися і потім.

У третьому поєдинку все знову залежить від Конора. Але шансів ще менше


Getty Images/Global Images Ukraine

Ні для кого не секрет, що Макгрегор - не найбільш витривалий боєць у світі. Півтора-максимум два раунди - і ірландець закінчувався навіть у кращі роки. Як почне і що планує робити Конор у майбутньому поєдинку - загадка. Тому що всі сценарії виглядають вкрай ризикованими.

Можна піти вперед, намагаючись зрубати Пор’є відразу. Ризик, звичайно. При всіх рефлексах і рухах Конора, Дастін може і у відповідь вдарити, і притиснути, і ту ж ногу відбити.

Можна спробувати перебоксувати американця з дистанції. Просто взяти за рахунок навичок і швидкості. Але для цього потрібно постійно тримати суперника під вогнем або рухатися. На це потрібні сили просто, а з огляду на те, як іноді важко летить від Дастіна у відповідь, то ще більше сил.

Макгрегор може перемогти Пор’є. Він швидший, більш технічний, різноманітніший. Але що буде з ним, якщо у відповідь буде залітати частіше, ніж пару раз за раунд - загадка. Навряд чи щось хороше.

Конор, як один з кращих бізнесменів у єдиноборствах, продає бій. Свариться з суперником, показує, що дружина Пор’є хоче написати йому в інстаграмі, обіцяє, що буде готовий на триста відсотків. Але словами Макгрегор був готовий і перед Хабібом. А потім згадав про проблеми під час підготовки і втрати мотивації. Яка мотивація зараз - не ясно. Дастіну є, що доводити. Чи є Конору?

Фанатам він уже все довів, піднявши змішані єдиноборства на небачені висоти. Всім, навіть не спортивним фанатам, довів, як можна заробляти просто на собі. Залишилося довести собі, що він все ще боєць і голодний. Але в цьому є сумніви, враховуючи все, що відбувалося за останні чотири роки.

А без мотивації голодного до шоу Конора версії 2014/2015 років у клітці з найкращим в кар'єрі Пор’є робити нічого. Відіб'є ногу, зловить у клітки, заб’є.

Так хто фаворит?

Букмекери передумали. На перемозі Конора можна збільшити банк у два рази і навіть трохи більше - середній коефіцієнт 2.16. На перемозі Дастіна теж можна заробити, але не так багато - середній показник у 1.75.

Нинішнього спокійного і зосередженого Пор’є може перемогти тільки супермотивований Конор. Таких технічних бійців із класом б'є лише порядок. Дастін - це і є порядок. Тому потрібно бути трохи божевільним і готовим йти ва-банк, якщо залишився хоч якийсь банк або бак.

Якщо у Конора залишився, ми побачимо один з найкращих поєдинків в ММА 2021 року. Якщо ні - повертатися ірландцеві в клітку більше не варто.

Текст: meta.ua/uk/sport/

Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?
Футбол | 19 квітня 2024, 13:00 24
Футболісти Баєра, які зіграли у фіналі ЛЧ-2001/02. Де вони зараз?

Згадуємо тих представників Леверкузена, які опинилися за крок від видатного тріумфу

Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі
Бокс | 19 квітня 2024, 15:36 0
Ексчемпіон світу розповів, що сталося під час спарингу з Ф'юрі

Джей Опетайя заперечує, що відправив Тайсона на настил рингу

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.