Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 29 липня 2021, 17:28
14466
17

На безальтернативній основі. Як UA:Перший показуватиме Олімпіаду

Оглядач Sport.ua розповідає, як в Україні показуватимуть Олімпійські ігри

| Оновлено 29 липня 2021, 17:28
14466
17
На безальтернативній основі. Як UA:Перший показуватиме Олімпіаду
НОК України

Sport.ua в спецпроекті «Україна на Олімпіаді в Токіо» cпільно з FAVBET розповідає, як в Україні показуватимуть Ігри в Токіо.

За традицією, офіційно Олімпійські ігри стартують з тієї миті, як під час церемонії відкриття на головній арені змагань запалиться Олімпійський вогонь. Однак так само звичною є й інша звичка. Олімпіада має свої «мінус другий» та «мінус перший» дні. Нинішні, 32-гі за ліком літні Ігри в Токіо – не виняток. А тому змагальна програма головного спортивного старту чотириріччя відкривається уже завтра, 21 липня. О 16:30 за місцевим часом (о 10:30 – за київським) на поле стадіону «Саппоро Доум» у Саппоро вийдуть жіночі футбольні збірні Великобританії й Чилі. Через півгодини у Ріфу, на «Міяґі Стейдіумі» свій матч розпочнуть футболістки Китаю і Бразилії. Головною родзинкою ігрового дня стане поєдинок двох жіночих футбольних топ-збірних – Швеції і США. Він розпочинається о 11:30 за київським часом у Токіо, на головній арені Ігор.

Головні ставки FAVBET на Олімпіаді в Токіо-2020

На відміну від футболу чоловічого, який традиційно представлений на Олімпіадах гравцями, не старшими 23-х років, жіночі збірні виступають на Іграх найсильнішими складами. Пересічний глядач отримував би гарну нагоду оцінити принади найпопулярнішої в світі гри у виконанні прекрасної статі. Однак легально українці ні вищезгадуваних, ні трьох інших поєдинків жіночого футбольного турніру 21 липня не побачать. Як і не буде змоги наступного, «мінус першого» дня Олімпіади, подивитися поєдинки турніру з софтболу чи чоловічого футболу. Шкода, бо матчі Мексика – Франція, який розпочинається о 11:30 за Києвом і особливо Німеччина – Бразилія (14:30) мають вельми привабливу обгортку.

Але UA:Перший, єдиного офіційного мовника Олімпіади-2020 на території України, рейтинги, потреби споживача і популяризація спорту традиційно не цікавлять. Наш головний державний телеканал продовжує жити в своєму, відірваному від реалій і тенденцій резервуарі. Формат показу Ігор у порівнянні з Ріо-2016 і зимовою Олімпіадою-2018 у Пхьончхані залишився незмінним. Так, у порівнянні з трансляціями з попередніх Олімпіад за останніх шість років колишній УТ-1, «Перший національний», а нині UA:Перший зробив серйозний крок уперед. Але то не є підставою почивати на лаврах, адже можливості інтернет-телебачення дають змогу не обмежуватися продуктом класичного загальнодоступного телеканалу. Враховуючи кількість змагань, які відбуватимуться одночасно, на сайті UA:Перший можна було б вести незалежні одна від іншої трансляції з різних об’єктів.

Відповідні спроби начебто є, але дуже кволі. «На нашій платформі «UA-Суспільне Медіа» буде три віконця: в першому буде трансляція UA:Перший, у двох інших – ті змагання, які заплановані згідно з графіком Олімпіади», - каже продюсерка творчого об’єднання спортивних програм «UA:Перший» Лариса Рябова. Відповіді на запитання про те, чи заплановані в сітці трансляції ігрових видів спорту, пані Рябова уникнула. З чого зрозуміло, що баскетбол, волейбол, гандбол, водне поло, реґбі чи футбол на Іграх-2020 ми якщо побачимо, то в усіченому варіанті. На рівні трансляцій вирішальних матчів, як то практикувалося під час показу попередніх двох Олімпіад.

Загалом UA:Перший планує впродовж 16-ти олімпійських днів 220 годин прямих трансляцій з Токіо. Враховуючи, що змагальна програма Ігор щодня відкривається о дев’ятій ранку за місцевим часом, а у Києві це третя ночі, мовник запланував, починаючи з 18:30, повторювати важливі для українського спорту старти у запису.

Також UA:Перший щодня демонструватиме дві студійних програми. Перша розпочинатиметься о 10:00 чи 10:30, у залежності від того, коли завершиться перша частина змагального дня. Цю студію вестиме дует Дениса Зерченка і Яни Павлової, доньки знаного футбольного тренера Миколи Павлова. Друга студія запланована на 16:30 і вона має вінчати змагальний день. Її вестимуть Дмитро Лазуткін і бронзова призерка Олімпіади-2016 з художньої гімнастики Анна Різатдінова. Крім того, о 21:30 UA:Перший транслюватиме щоденник змагального дня, який готуватимуть журналісти, котрі знаходяться безпосередньо в олімпійському Токіо. Окрім знімальної групи, в Японію вирушили репортери телеканалу Дарія Кузнєцова, Євген Перестенко і Євген Каранов.

Коментуватимуть спортивні події в прямому ефірі загалом звичні за попередніми Олімпіадами персоналії – за єдиноборствами буде закріплений згадуваний уже ведучий Дмитро Лазуткін, репортажі з плавання вестиме олімпійський чемпіон Москви-1980 Сергій Фесенко, в тонкощах легкої атлетики допоможе розібратися Людмила Якушева, фехтування – Анна Савчик.

«UA:Перший є ексклюзивним мовником Олімпіади в нашій країні. Більше ніхто і ніде не побачить Олімпіаду в Україні, крім як на нашому каналі», - попереджує пані Рябова, немов підштовхуючи потенційного споживача шукати ті трансляції, які в Україні легально не будуть доступними, на піратських ресурсах.

P.S. Також за Олімпійськими Іграми в Токіо можна стежити на сервісі MEGOGO і каналах Eurosport.

Скільки медалей виграє Україна на Олімпійських іграх в Токіо

Читайте також: 

Україна на Олімпіадах. 1996-2004 - підтримка діаспори і Золота Яна

Україна на Олімпіадах. 2008-2016 – під зірками Ломаченка, Харлан і Чебана

 

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко
Футбол | 23 квітня 2024, 12:00 0
Таблиця Ла Ліги після Ель Класіко, перемоги Жирони та поразки Атлетіко

19–22 квітня відбулися матчі 32-го туру чемпіонату Іспанії 2023/24

Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії
Футбол | 23 квітня 2024, 11:12 8
Стимуляція конкурента Шахтаря. Зоря була близька до подвійної премії

Ймовірно, Динамо пообіцяло клубу велику суму за матч із Шахтарем

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Shou
По перше в приоритеті ті змагання, де приймуть участь українські спортсмени. По друге, доступність каналу. Його можна девитись скрізь і на всьому по території України. По третє, БЕЗКОШТОВНО!!!!
Футбольні єврокубки в цьому році навіть за гроші не зможе подивитись більша частина українців, через банальну відсутність потрібного інтернету, й про це чомусь немає жодного слова ніде, а чому, що не дає правду матку рубонуть, журналісти?????
SaneK
Так тут пишут только про эфирное телевиденье Суспильного, а на сайте можно смотреть все трансляции. Чем это хуже, чем мегого проплативший эту статейку, который тоже только в интернете?
Johny
Евроспорт будет. Они зимнюю показывали прошлую параллельно с UA
turist86
"Загалом UA:Перший планує впродовж 16-ти олімпійських днів 220 годин прямих трансляцій з Токіо".
Це супер, до того ж безкоштовно.
А якщо Івана Вербицького це не влаштовує, хай дивиться закордонні платні трансляції на інших мовах
"Але UA:Перший, єдиного офіційного мовника Олімпіади-2020 на території України, рейтинги, потреби споживача і популяризація спорту традиційно не цікавлять. Наш головний державний телеканал продовжує жити в своєму, відірваному від реалій і тенденцій резервуарі".
Dmytro
Гарна новина!
Navbahor
Нормально. Никто Олимпиаду сутками не смотрит. Есть Дневник Олимпиады.)
Vladislav Pohily
Мене більше хвилює, що починаючи з цієї осені ми будемо дивитись єврокубки на без альтернативній основі і тільки через інтернет. Сам ще не цікавився, але люди кажуть, що їх ще й у повний пакет впихнуть за 300 грн.
Fangold
Коли вже буде український Євроспорт????
vitaha33
Тобто євроспорта не буде!? В програмі євроспорта на мегого є олімпійські ігри
андрей лавров
В МЕГОГО є 8 каналів євроспорт з трансляцією олімпіади ---так , що це цілковита брехня
olehsem
А ще краще придбати на місяць підписку на Eurosport Player за 5 євро. І тоді можна дивитися будь-яку трансляцію з будь-якого олімпійського об'єкту. Пропустив - в записі передивитися.
Владимир Копяк
У нас к власти пришли люди из 95 квартала,которые,вообще-то должны разбираться в телевидении,что,где и как... Оказывается, чтобы наладит нормальный просмотр ОИ,надо закончить,как минимум,еще пару ВУЗов... И эта компашка всеми правдами и не правдами рвется в цивилизованную Европу? Не смешите мои тапочки...Мы смеемся с РФ, но у них будут показывать ВСЕ соревнования с олимпийских арен... Для нас это НЕВЫПОЛНИМО...Я посмотрю,в итоге,как наши выступят на ОИ, вот тогда и посмеемся вместе....
OdessaMaMa
Как всегда все через ..опу!