Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 24 липня 2021, 08:26
9667
2

Бій з Лобовим – гарний вибір Берінчика. Він допоможе його просуванню

Лев Кравців не підтримує загальні відмовляння в бік українського боксера

| Оновлено 24 липня 2021, 08:26
9667
2
Бій з Лобовим – гарний вибір Берінчика. Він допоможе його просуванню
mahatch.com

24 липня Денис Беринчик зустрінеться з Артемом Лобовим. Поєдинок пройде за правилами боїв на голих кулаках. Це не просто бокс без рукавичок, тут є деякі особливості. З одного боку, дивна витівка, яка не має ніякого відношення до боксу. З іншого, виходить, що кар'єра Дениса нарешті отримала якийсь розвиток.

Денис Беринчик – Артем Лобов. Бій на голих кулаках. Дивитися онлайн. LIVE

Звідки взявся цей поєдинок?

Після поєдинку проти Хосе Санчеса Денис Берінчик увійшов в топ-3 боксерів за версією WBO в легкій вазі. Чемпіон там Теофімо Лопес, як і за іншими версіями, а вище розмістилися Джордж Камбосос і Василь Ломаченко.

В теорії склалася ситуація, в якій бій Ломаченко - Берінчик неминучий. Поки Камбосос і Лопес вирішують, хто там чемпіон, Василь і Денис могли б провести поєдинок за майбутнє перше місце в рейтингу. На ділі ж Ломаченку цей поєдинок і близько не потрібен. Денис навряд чи відмовився б, але такий бій приречений на провал і в фінансовому плані, якщо тільки він пройде не в Україні, і в плані боксерському - для Дениса.

Після перемоги над Санчесом Берінчик здивував. Після попереднього поєдинку він фейєрив словесно: говорив, що поб'є Хейні, обзивав Лопеса «носатим» і взагалі видав кілька вогненних фраз. Цього разу Денис пішов через візуальну складову. На оголошенні результатів українець з'явився в футболці з фото росіянина Артема Лобова і написом: «Лобов, давай влаштуємо бійку».


K2 Promotion. Денис Берінчик

Артем поєдинок прийняв майже відразу. Суперечки про те, де битися закінчилися нічим - в суперечку втрутився WWFC, але виглядав в ньому, як п'яте колесо у возі. У підсумку поєдинок на голих кулаках пройде, як би це не дивувало, у промоушені поєдинків на голих кулаках. Лобов давно дружить з українським промоушеном Mahatch, а промоушен нарешті дочекався моменту, коли можна організувати їх зірковому гостю зірковий бій.

Багато хто був дуже сильно проти цього бою. Олександр Усик, який коментував поєдинок з Санчесом, не зовсім зрозумів цей виклик, а потім, за словами Дениса, пропонував в два рази більше грошей, аби друг не виходив на такий поєдинок:

«Усик - мій старший товариш, він був капітаном нашої збірної, завжди з ним раджуся. Коли ми тільки перший раз сіли і озвучили, що є така пропозиція побитися на голих кулаках, я спочатку подумав: «Які кулаки?». Потім: «Який бокс, мені в кулаках цікаво».

Вусатий каже: «Скільки там?» Я кажу, що стільки і стільки. Він погоджується, що хороша ідея. Через пару днів я зателефонував йому, попросив допомоги. Він каже: «Деня, допомогти тобі можу, але я проти, суспільство наше спортивне теж проти».

Я кажу: «Сань, але тут же pay-per-view, боксу поки немає, я тільки що провів бій, бокс буде тільки восени або взимку. Можна влітку вискочити? Бути в спорті, в темі, в тонусі».

Олександр Гвоздик та інші теж не були раді такому рішенню Берінчика, але багато хто відзначає головне: це великий хайп для хорошого боксера і хороший шанс отримати більше популярності. Так, ризикований і є певні внутрішні розбіжності. Але шанс увірватися в грошові поєдинки тепер значно вищий.

Чому бій Берінчика в кулачних боях - це нормально?

Тому що такому спортсмену давно потрібно було переходити на більш медійний рівень. Більше впізнаваності - більше грошей. Більше впізнаваності - більше шансів отримати поєдинок за титул або хоча б щось біля нього.

Навряд чи знайдеться хоч одна людина, яка скаже, що бої Берінчика проти середняків з Південної Америки - це відмінний вибір. Срібний призер Олімпіади-2012 і просто дуже хороший боксер. Так, можливо, не чемпіонського рівня. Так, можливо, йому не судилося перемогти молодого і голодного Лопеса чи не піймати ляпаса від Камбососа. Можливо. Але ми цього не дізнаємося точно, якщо Денис туди не добереться.

Зараз у Берінчика один-два поєдинки в рік проти суперників, які не збирають і невеликі зали, не те що Палац спорту. При цьому сам боксер не нудьгує в рингу, його поєдинки дивитися не нудно, а виходи постійно обговорюють, нехай і в різному світлі. Тобто потенціал є, але він не працює.

Піти в кулачку проти такого медійного суперника, як Лобов - відмінна ідея. Ризикована, така, що може викликати сумні наслідки, але при успішному результаті саме цей поєдинок може дати поштовх Денису.


Твиттер UFC. Артем Лобов

Дати поштовх в ту ж Великобританію - в Ірландії бій Лобова обговорюють лише трохи менше, ніж у нас. Той же Редкач вже закидає мережі в сторону Дениса, а це непоганий андеркарт в Америці і майже стовідсоткова перемога. Просто один грамотний медійний крок уже наблизив Дениса туди, куди він не міг достукатися і куди його не сильно направляли в К2.

Що за правила і які можуть бути наслідки?

Для початку про правила. Фактично це трохи більш розширений бокс. Є активний клінч - якщо боєць тримає суперника однією рукою і атакує - клінч не зупиняють. Трохи по-іншому відраховують нокдаун і інакше відносяться до добивання на мішках (площадка - не ринг або октагон, а мішки, які обгороджують територію поєдинку). Ну і, найголовніше, на руках лише легкий тейп.

Наслідків може бути декілька. Денис виграє - буде супер. Лобов - великий, сильний в порівнянні з Берінчиком. Доведеться боротися і битися по-справжньому. Але не варто перегинати з вміннями Артема, як зараз роблять в мережі. Росіянин - той же хлопець, у якого мінусовий рекорд в змішаних єдиноборствах. Міцний середняк, який може взяти за рахунок габаритів. Як боєць Денис однозначно краще.

Програє - буде сумно. Тоді весь хайп не піде в плюс або піде, але не так сильно, як планувалося. Але найгірше, що може трапитися - травми. Особливо травми рук, які неодмінно трапляються, якщо на кулаках немає рукавичок. Питання по відновленню може встати дуже гостро і тоді про повернення і позиції не може йти й мови.

В цілому головний ризик для Дениса - можливості його ж організму. Як він впорається з великим суперником? Як він впорається з відчуттями від ударів голими кулаками, але не на вулиці, а за правилами? Як він відновиться. Якщо всюди все складеться добре, варто чекати Берінчика в наступному році в гучних боях. Не з Райаном Гарсією, звичайно. Але і не з санчесами, що вже добре.

Поєдинок Денис Берінчик - Артем Лобов відбудеться в суботу, 24 липня, в київському Палаці спорту. Початок вечора боксу - 20:00.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
"Той же Редкач вже закидає мережі в сторону Дениса, а це непоганий андеркарт в Америці і майже стовідсоткова перемога".
Майже стовідсоткова перемога - маячня.
Можна подумати, що багато народу в США слідкує за написами Редкача в соцмережах?
Главное - участие
Надо пригласить третьим в ринг и Редкача. Вот это была бы метель.