Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
|
945
1

Сергій ЛАВРИНЕНКО: «Інгульцю ще рано рівнятися на грандів»

Фахівець вважає, що став сильнішим

Сергій ЛАВРИНЕНКО: «Інгульцю ще рано рівнятися на грандів»
ФК Шахтар Донецьк. Сергій Лавриненко

Головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко поділився думками після поразки від «Шахтаря» (1:2) в першому турі УПЛ.
 
- Добрий вечір. В першу чергу хочу привітати «Шахтар» з перемогою - очікуваною і заслуженою. Думаю, що такій команді, як «Інгулець», ще рано рівнятися на наших грандів. У нас попереду буде ще багато матчів, де ми зможемо показувати більш змістовну гру, а головне - результативну.
 
- Як ви клеїли нову команду? Вона нова, багато досвідчених футболістів, Опанасенко був довгий час без ігрової практики. Коробенко був в «Динамо», і повернувся, можна сказати, з корабля на бал.
- Якщо брати селекційну роботу, я вважаю, що слабше ми точно не стали. Запросили досвідчених футболістів. Тільки різниця в тому, що в своїх клубах вони не мали повноцінної ігрової практики - напевно, це основна якість, за яким ми змогли їх запросити. В нашій команді вони однозначно будуть мати постійну практику - ті ж Опанасенко, Полегенько в своїх клубах такої не мали. З того складу, який у нас був в минулому сезоні, сьогодні на поле вийшли четверо. Потрібен час, щоб кожен зрозумів ідею тренерського складу, і в принципі, як в механізмі, притертися один до одного. Коробенко фактично позавчора приїхав - і одразу в старт. Так вийшло в передсезонній підготовці. Майкл прилетів буквально чотири дні тому - робив документи, робочу візу, раніше привезти ми його не могли. Тунісець Алі Салем минулого сезону був основним захисником, але всю передсезонку пропустив - тільки прилетів. Потрібно надолужувати згаяний час. Думаю, команда однозначно стане сильнішою.
 
- Волею календаря ви закінчували минулий чемпіонат на «Олімпійському» з «Шахтарем» і починаєте новий тут же. Але два матчі дуже відрізняються, адже 9 травня ви обидва тайми грали майже на рівних, а зараз перший тайм був просто провальним - нуль ударів по воротах, практично не переходили центр поля. Злякалися оновленого «Шахтаря»? І що сказали хлопцям в перерві?
- Моя думка: якщо порівнювати «Шахтар», який був в травні, і цей, то зараз він на порядок сильніший, швидший, могутніший. Найголовніше, що кидається в очі - дуже швидка робота з м'ячем. «Шахтар» завжди відрізнявся контролем, завжди домінував, але цей контроль більшою мірою був заради контролю. Зараз же кожну атаку суперник намагався доводити до логічного завершення - удару по воротах, прострілу. «Шахтар» став грати більш гостро. Ви бачили, що в середині поля вони по-футбольному нас провокували, чекали, щоб ми розтягнули першу лінію оборони, а далі відразу йшла проникаюча передача - і нас розгортали обличчям до своїх воріт. Ми розуміли, що так буде, і терпіли. Дивились гри з «Шальке» і «Ракувом», знали, що, якщо ми тільки трохи не будемо встигати, нам доведеться важко. Сподівалися на контратаку, але не вийшло. У цьому більшою мірою заслуга «Шахтаря».
 
- Весь матч «Шахтар» домінував, але за 10 хвилин до кінця ви змогли відіграти один гол. У вас було відчуття, що могли зіпсувати дебют Де Дзербі?
- Це була б якась надудача. У мене особисто як тренера так склалося: п'ять років тому ми дебютували в Прем'єр-лізі - дебютував Фонсека. Зараз дебютує Де Дзербі. Такий збіг обставин. Навряд чи ми могли розраховувати на щось більше. На більше міг розраховувати «Шахтар»: він створив достатньо моментів, щоб їх реалізовувати. Десь була наша удача, десь воротар добре зіграв, плюс самі гравці «Шахтаря» в якихось епізодах на межі потрапляли під «поза грою». Ближче «Шахтар» був до того, щоб забити більше, ніж ми до того, щоб зрівняти.
 
- Чому в старті не вийшов Майкл Гопей? У другому таймі він був єдиним, від якого йшло загострення, він міг втекти вперед і неодноразово це демонстрував.
- Я вже сказав, що він тільки три дні тому прилетів. Так, Майкл зіграв так, як повинен нападник. Але і «Шахтар», я вам скажу, поміняв двох ключових гравців. Пішли Алан Патрік і Педріньйо - і гра пішла зовсім по-іншому. Ми розуміли, що не дарма ці футболісти на сьогодні є лідерами «Шахтаря». Вони в будь-якій команді були б суперлідерами. Вийшов Судаков - при всій повазі до нього, хороший, перспективний футболіст, можливо, майбутня зірка, але це не Алан Патрік і не Педріньйо. Так що тут не сила нашого Майкла, а в якійсь мірі просто Де Дзербі дав відпочити своїм лідерам.

- Завдяки яким характеристикам ви запросили Майкла Гопея до своєї команди?
- Перше - хороший вік, 21 рік. Друге - вміння вести єдиноборства, чіплятися за м'яч, забивати. Перспектива у цього футболіста є. Сподіваємося, він набере свої оптимальні фізичні кондиції і буде гравцем стартової обойми. Все залежить від нього. Ми взяли його з тим, щоб він розвивався. Думаю, до сьогоднішнього матчу навряд чи хтось його знайшов би навіть в «Вікіпедії» або Wyscout. А після цієї гри про нього завтра в пресі буде з'являтися якась інформація. Слава Богу, у нас так склалося ще з Першої ліги, що кожен нападник зміг себе добре проявити. Був Саша Акименко, який забив максимально м'ячів в нашому клубі, був Ніка Січинава. Зараз є Артем Сітало та Майкл. Будуть найсильніші, нехай забивають.
 
- Зараз говорять: «Шахтар» підсилився, у «Динамо» мінімум кадрових змін, «Зоря», «Ворскла», «Колос» та «Дніпро-1» претендують на єврокубки, а у всіх інших - маленькі зарплати, мало новачків, «Чорноморець» - «Динамо-2», «Маріуполь» - «Шахтар-2». І що конкуренції в середині таблиці більше. Як ви вважаєте? І чи є команди, які можуть в чемпіонаті нав'язати боротьбу «Динамо» і «Шахтарю»?
- Думаю, в боротьбу «Динамо» і «Шахтаря» навряд чи хтось зможе втрутитися. Скажу особисто свою думку. Напевно, поділ в таблиці буде такий: перші дві команди, потім третя-четверта, а потім всі інші - вони плюс-мінус однакового рівня. «Верес» зіграв з «Колосом» - далеко не яскрава була гра. Вчора «Маріуполь» зі «Львовом»... Матчі рівних суперників. На мій погляд, серед цих команд і буде йти основна боротьба. А «Шахтар» і «Динамо» між собою будуть боротися за перше місце, за те, хто з них сильніший.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bolshoi
Самим себе забивать не надо, и результат будет уже лучше.