Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2021, 22:57
21557
159

Джокери принесли результат. Шахтар дотиснув Львів і переміг з розгромом

Донецький клуб здобув перемогу на «Арені Львів»

| Оновлено 30 липня 2021, 22:57
21557
159
Джокери принесли результат. Шахтар дотиснув Львів і переміг з розгромом
ФК Шахтар Донецьк

Поява Роберто Де Дзербі на посаді головного тренера донецького «Шахтаря» спровокувала багато змін у моделі гри команди, що ми вже встигли помітити під час дебютної гри його колективу в рамках нового сезону Української Прем'єр-ліги тижнем раніше. Ось тільки явно не для однієї лишень перемоги над петрівським «Інгульцем» на старті чемпіонату запрошували італійського фахівця, а найцікавіше для «гірників» почнеться вже незабаром – треба проходити кваліфікацію до групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

Саме з цієї причини рядовий матч чемпіонату проти ПФК «Львів» на поле «Арени Львів» перетворювався цього вечору для команди Де Дзербі в своєрідну фінальну перевірку рівня максимальної готовності команди. Та й очевидне завдання з відвоювання чемпіонського титулу у київського «Динамо» перед командою ніхто не збирався знімати. Утім, про амбіції львів'ян ми також могли досить багато сказати, із урахуванням їх якісної реакції на події під час стартового матчу проти «Маріуполя» (1:1).

Тай справді, колектив Анатолія Безсмертного вийшов на поле в своєму другому поспіль домашньому матчі без жодного мандражу перед більш іменитим суперником. Навпаки, навіть «Шахтар» у чомусь не зміг підійти з холодною головою до стартового свистку, за підсумком чого ми стали свідками гольового моменту Ернеста, який для нього невдалою передачею на своїй половині створив Марлон. Донеччан пробачили зі спонтанної гострої ситуації, через що вони більше собі подібного до перерви не дозволяли.

Замість цього, «Шахтар» запропонував набагато більше контролю м'яча на чужій половині. Досить сухого контролю, що не особливо влаштовувало як уболівальників команди, так і головного тренера. Ось тільки Де Дзербі все одно залишався спокійним навіть у тих ситуаціях, коли його підопічні втрачали непогані моменти під час численних подач із флангів. Донеччани атакували немов за шаблоном – Траоре бореться за м'яч або збирає на себе увагу опонентів, а партнери намагаються під нього побудуватися. Розгулу індивідуальної гри, як це було в першому турі, у гостей на спостерігалося.

Проте, гольові ситуації гості все одно створювали, нехай і в малій кількості, але регулярно. Костик на лінії відігравав дуже вдало навіть у непростих ситуаціях на кшталт тієї, коли Махмутович зрізав подачу від Додо з правого флангу у ствір власних воріт, але на лінії голкіпер був бездоганний. Свій клас Орест надалі довів і під час моментів у Тете, Патріка і Соломона, тому говорити про забиті м'ячі «Шахтаря» після першого тайму не доводилося.

Початок другої половини у виконанні «гірників» викликав певні питання. Команда знов не включилася з перших секунд, тому Шина отримав прекрасну можливість завершити ударом подачу з лівого флангу в центрі штрафного, але тут вже Трубін зіграв максимально надійно. Потім, команда Де Дзербі продовжила своє безперспективне перекочування м'яча на чужій половині, і у італійського наставника остаточно вичерпався запас терпіння. Далі були заміни, і вже після «Шахтар» почав дійсно бути схожим на самого себе.

Ісмаїлі додав трохи варіативності на лівому фланзі, але ключову роль усе одно забрав на себе досвідчений Марлос. Півзахисник своєю подачею з правого флангу на 73-й хвилині в район дальньої стійки відправив м'яча безпосередньо на голову Траоре, завдяки чому форвард зумів забити свій другий м'яч у УПЛ у другому матчі поспіль. Де Дзербі підкинув до вогню на футбольному полі, який вже встиг розпалитися, ще й Педріньо, після чого донеччани остаточно окупували чужу штрафну.

Додаткових голів від гостей довелося ще трохи почекати, але моменти Педріньо давали чітко зрозуміти, що ми ще не все побачили в цьому матчі. І дійсно, широкі швидкі випади під завісу зустрічі завершилися гольовим прострілом Ісмаїлі з лівого флангу на Дентіньо, який тільки нещодавно вийшов на заміну , а вже в компенсований час Педріньо нарешті влучив у ствір воріт, підловивши в центрі штрафного відскок від перехопленої подачі Додо. Як і не було цієї важкої години ігрового часу для команди Де Дзербі.

Наступного тижня ПФК «Львів» відправиться на гостьовий матч проти полтавської Ворскли, а «Шахтар» зіграє вдома проти «Олександрії», до цього з'їздивши на перший матч проти бельгійського «Генка».

Українська Прем'єр-ліга. 2 тур.

«Львів» - «Шахтар» - 0:3

Траоре (73), Дентіньо (85), Педріньо (90+5)

Ернест (28), Нич (66), Бусько (70) - Тете (38), Корнієнко (54), Траоре (84)

«Львів»: Костик, Якимець, Романчук (Крушинський, 77), Махмутович, Бусько, Брікнер (Хамелюк, 83), Ернест, Чірьяк, Шина (Зозуля, 83), Політило (Ренан, 68), Нич (Альваро, 68).

«Шахтар»: Трубін, Корнієнко (Ісмаїлі, 64), Матвієнко, Марлон, Додо, Степаненко, М.Антоніо (Майкон, 73), Тете (Марлос, 65), Соломон, А.Патрік (Педріньо, 72), Траоре (Дентіньо, 84).

Арбітр: Микола Балакін (Київська область)

Стадіон «Арена Львів» (Львів)

ЛЬВІВ - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

 

Події матчу

90’ +4
ГОЛ ! М'яч забив Педріньо (Шахтар Донецьк).
85’
ГОЛ ! М'яч забив Дентіньо (Шахтар Донецьк).
73’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 159
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rzechpospolita
Если Сурок не начнет тратится, то не видать ДК чемпионства ещё лет десять...пол года, и этот Шахтер киевлянам в не догнать...а ведь скоро ещё и Ярославский начнет тратится и тогда для Киева все будет вообще печально...извините фанаты ДК, но это правда! Если что, болею за все команды в Украине на евро арене, а внутри как-то всеравно кто будет чемпионом, просто написал очевидные факты😉
Алексей Ильин
Видно, что все три новичка очень высокого уровня, теперь восстановился Исмаили. Когда всё это заработает, как единый механизм, Динамо Киев со своим 1.5 миллионными усилениями будет ещё 5 лет без чемпионств сидеть)))
_-AK228
Молодцы!! Замены сделали своё дело... Соломон и Педриньо конечно высочайшего уровня игроки... рад за Исмаили, соскучился он за футболом
yuriy_kent
Всех адекватных болельщиков Шахтера, с победой! По игре не фонтан. Но результат и некие отрезки матчей радуют.
korrektno
Шахтар, як і очікувалось. Львів - молодці за гру і почуття власної гідності. Довго вдавалось компенсувати клас віддачею, але сил забракло. Цікавий матч. Каналу - подяка за зміну тональності коментаря, який, на відміну від попереднього (з Інгульцем) відрізнявся неупередженністю та фаховістю. Всім - напруженого та цікавого турніру!
Игорь Петров
Что сказать, без скорости такая игра малоперспективна, это хорошо , что приобрели забивного форварда ( кстати манерой игры и антропологией Траоре напоминает легендарного Герда Мюллера), ну и только вышедшие на замену Исмаили, Марлос, Педриньо и Майкон добавили командной скорости, сразу пришёл результат. Что ещё порадовало, это возвращение Исмаили, какой голевой пас-конфетку он выдал на Дентиньо...
K_Sarioglo@i.ua
Конечно некоторые проблемы пока есть, но в целом видно что игру Дзерби ставит неплохую. Траоре и особенно Педриньо очень впечатляют! Дай Бог чтоб не сдали и продолжали на том же уровне!
Alexander Киев
Очень радуют новички команды! Всех с победой
___Maks-7777-___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vivl04
У Зебры крепкие нервы. Другой бы Корниенко и Матвиенко выгнал бы с поля после первого тайма. А этот ротацию проводит, как на сборах) Да ещё как угадывает с заменами. Тьфу 3 раза, абы не сглазить...
Alexander Киев
У этих неадекватов с ДНИЩА киевского, ещё пукан разорвется от Металлиста будет их Шахтер с Металлистом во все щели ну собственно, как всегда, ничего нового
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Игорь Петров
Что ещё по-игре, мало времени прошло , для того что бы команда сыгралась, отсюда некоторое кол-во брака при передачах, но все это дело наживное, главное что есть очень приличные футболисты, Педриньо явно не фланговый игрок , а классный центральный хав с великолепной техникой, Траоре, как мне кажется, вообще находка, неброская манера игры, но забивает в нужный момент и главное, что в такой плотной обороне умудряется делать удобные скидки на партнёров , отработаются этот элемент игры до автоматизма, он ещё и лидером по асистам будет, Марлос , его время 30-35 мин. На замену для обострения игры, Соломон и Додо красавцы, главное что стали стабильно выдавать приличную игру уже второй матч, Корниенко явно слаб и думаю Исмаили его в ближайших матчах вытеснит из основы, Матвиенко тоже не стабилен ( это кстати о сравнении украинцев и бразильцев). Вообщем можно с определённой долей оптимизма смотреть в будущее.
___Maks-7777-___
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PFCLviv
Цікавий матч, шкода не вистачило під кінець сконцетрованості... Але гра сподобалась. Львів на правильному шляху. Молодці!
Все буде добре! Тільки Львів!
Bulba_sumkin
Отличная игра и отличные голы, ну и отличный результат)) С хорошим настроением подходим к Генку!)
bzzzzz
Дентинье на позиции форварда это реально находка, его в основу надо
Brian
Что мне больше всего нравиться в работе Де Дзерби, так это то что все новички Шахтёра начали появляться на поле с первого тура чемпионата, без какой либо раскачки, притираний и адаптации.
mayjumanji
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил