Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Плавання
| Оновлено 01 серпня 2021, 09:35
4904
5

Михайло РОМАНЧУК: «Показав свій максимум, все, на що здатний»

Український плавець радий здобути дві медалі на Олімпіаді

| Оновлено 01 серпня 2021, 09:35
4904
5
Михайло РОМАНЧУК: «Показав свій максимум, все, на що здатний»
Getty Images/Global Images Ukraine

Український спортсмен Михайло Романчук завоював срібло Олімпійських ігор у плаванні на дистанції 1500 метрів вільним стилем.

До цього 24-річний українець здобув бронзу на 800-метрівці вільним стилем. Після другого запливу Романчук прокоментував свій виступ.

«Задоволений другим місцем, тому що для мене це незвична практика - змагатися зранку. Все-таки у нас четверта ранку, а в Америці - вечір. Це також зіграло велику роль. Але такі реалії нашого життя, і всі були в однакових умовах. І я не можу сказати, що хтось там переміг через те, що змінили розклад. Всі були в однакових умовах, і американець виявився сильнішим. Але я дуже мотивований на наступний сезон та олімпійський цикл, який буде меншим. Будемо готуватися до Парижа і паралельно показувати найкращі результати.

Ми приїхали в Японію 12 липня, тому трішки організм звик до цього часу та режиму. Але все-таки, як не крути, біологічний годинник ніяких не обдуриш. Важко, але як я і казав, усі в однакових умовах і мені немає, на що скаржитися. У мене дві медалі - срібло та бронза. Якби був ще один заплив - було б і золото, але на жаль його немає. Проаналізуємо з тренером виступ та помилки, які, упевнений, що були. Будемо їх враховувати та рухатися далі.

Є дві медалі, чим я дуже задоволений. Це той самий чемпіонат світу, Олімпіада - всі ті ж суперники. Повернувся [з чемпіонату світу] зі сріблом на 1500 метрів, цього разу - також срібло. Зміг випередити німця, це вже радує. Уперше його випередив за свою кар'єру, з 2018 року ми вже суперники і жодного разу до цього не вдавалося виграти у нього цю дистанцію. Але з'явився молодший, спритніший та швидший [Фінк]. Вітаю його з тим, що переміг, але, як я вже казав, здаватися не буду і працюватиму ще сильніше.

Показав свій максимум, все, на що здатний. Упевнений, якби фінали були ввечері - боровся за золото. Шансів було б набагато більше, оскільки ввечері почуваю себе краще. Але нічого, не закінчую кар'єру, мені є, що доводити іншим», - сказав Романчук.

 

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 17
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
suforza1921
Михайле, не треба виправдовуватися і надто перейматися, що не виборов золота. Дві медалі на Олімпіаді - це супер результат! Тим більше, що ми маємо олімпійські нагороди у плаванні вперше після 17-річної паузи. Ти гордість України! Чекаємо на продовження в Парижі.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Ты красава.
Остальное дело наживное.
Odin
Личный рекорд в квалификации 800 метров-показатель того, что подготовка прошла правильно. Вышел на пике кондиций. И это великолепно. То что не выиграл-пыль. То что мы ожидали от тебя золота-это не твои проблемы.И кричать «чего это ты нам их не выиграл?» могут только мамкины Чемпионы.
Ты крут, Миша! Ты Мегакрут! И уже сделал для нас нереально много. Но как круто, что цели поставлены, амбиции есть, моральной усталости и психов нет.
Как же хочется увидеть тебя в Париже. Хотя бы в такой же форме как сейчас!
Удачи!!!
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
генадий павленко
молодец и не ноет, что восстановление в сборной поставлено на низком уровне, а наши призовые по местам в олимпиаде кстати входят в топ 10 в мире