Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 03 серпня 2021, 13:02
2170
0

Японія – Іспанія. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного

Український тренер зробив прогноз на півфінальний матч Олімпіади

| Оновлено 03 серпня 2021, 13:02
2170
0
Японія – Іспанія. Прогноз на матч В'ячеслава Грозного
Getty Images/Global Images Ukraine

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний зробив прогноз на півфінальний матч футбольного турніру Олімпіади Японія – Іспанія:

«Іспанці крім золота Олімпіади будь-який інший результат вважатимуть невдачею. Там дуже кваліфіковані футболісти. Деякі іспанські футболісти брали участь в Євро. Педрі з «Барси» взагалі увійшов до символічної збірної Євро. Пау Торрес з «Вільярреалом» виграв Лігу Європи. Також за Іспанію грають Дані Ольмо з «Лейпцига» та Ерік Гарсія, який перейшов з «Ман Сіті» в «Барселону». Агресивний нападник «Реал Сосьєдад» Мікель Оярсабаль має моменти в кожній грі. Хороший і Унаї Сімон з «Атлетіка» Більбао. Всі ці гравці брали участь в Євро і зараз грають на Олімпіаді за Іспанію. Також за іспанську команду на Олімпійських іграх виступають кваліфіковані Асенсіо і Себальос з мадридського «Реала».

На Олімпіаді іспанці в матчах більше 70 відсотків володіють м'ячем, не менше за 15 ударів завдають по воротах. Багато хорошого вони роблять, тому що підготовка резерву в Іспанії одна з кращих в світі. Вони часто перемагають на різних міжнародних турнірах, зокрема, де грають молодіжні команди. У 1992 році в Барселоні іспанці виграли Олімпіаду, а в 2000-му році стали фіналістами Ігор в Сіднеї.

Але іспанці завжди важко набирають і додають по ходу турніру. У групі іспанці зіграли 0:0 з Єгиптом, 1:1 з Аргентиною і 1:0 обіграли Австралію. Це дозволило іспанцям стати першими в квартеті. У чвертьфіналі Іспанія вийшла на дуже сильного суперника Кот-д'Івуар. Це був трилер. Байлі на 10 хвилині вивів івуарійців вперед, на 30 хвилині Ольмо зрівняв рахунок. На 43 хвилині Оярсабаль забив м'яч, але суддя його скасував і на перерву команди пішли за нічиєї 1:1. Коли здавалося, що команди з таким рахунком підуть на додатковий час, 33-річний Макс Градель з «Сівасспора» на 90+1 хвилині виводить Кот-д'Івуар вперед і фактично вони готові грати в півфіналі.

Але тут спрацювала заміна досвідченого 60-річного наставника іспанців Луїса де ла Фуенте, який замість півзахисника випустив на заміну рослого ударного форварда «Вулверхемптона» Рафу Міра. Тепер його будуть знати всі! Рафа відразу ж забив рятівний другий м'яч і перевів гру в екстра-тайм. У додатковий час Рафа Мір ще два рази забив і оформив хет-трик, також голом відзначився Оярсабаль. Івуарійці були настільки пригнічені пропущеним другим м'ячем, що тричі пропустили у овертаймі. Упевнений, що Рафа Мір вийде в старті на матч проти японців і допоможе іспанцям пройти у фінал, хоча японці з цим будуть не згодні.

У групі Японія всі три матчі виграла у ПАР (1:0), у Мексики (2:1) і у Франції (4:0). У чвертьфіналі японцям було складно грати з Новою Зеландією. Тільки в серії пенальті Японія перемогла суперника з рахунком 4:2. У японців європеїзовані гравці. Їх футболісти виступають за «Сампдорію», «Болонью, «Фортуну», «Штутгарт», грають вони також в Бельгії, Нідерландах. А Такефусу Кубо купив свого часу мадридський «Реал»! Це позитивно для збірної Японії, яка йде 28-ю в рейтингу ФІФА. Японія – чотириразовий чемпіон Азії, вони завоювали два срібла, бронзу. Найвище досягнення на Олімпіаді японців – це бронза 68-го року на Іграх в Мексиці.

Не хочу ображати господарів збірну Японії, але, думаю, що шансів у них немає. Японці будуть докладати максимальних зусиль, але іспанці після такого трилера в чвертьфіналі не будуть так недбало ставитися до реалізації моментів. Думаю, Іспанія пройде далі і, швидше за все, в фіналі зустрінеться з Бразилією», – сказав Грозний.

Матч Японія – Іспанія відбудеться 3 серпня. Початок зустрічі – о 14:00.

Даний прогноз є думкою експерта і не гарантує виграшу в букмекерській конторі.
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.