Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 серпня 2021, 00:53
1539
1

Володимир ОРЛОВ: «Завдання-мінімум на Євро - це вихід із групи»

Жіноча збірна України з волейболу завершує підготовку до чемпіонату Європи

| Оновлено 12 серпня 2021, 00:53
1539
1
Володимир ОРЛОВ: «Завдання-мінімум на Євро - це вихід із групи»
CEV

Рівно за тиждень 18 серпня в чотирьох європейських країнах - Болгарії, Румунії, Сербії та Хорватії - стартує жіночий чемпіонат континенту з волейболу. В ньому братимуть участь 24 національних збірних і серед них Україна. Ми зв'язалися з головним тренером нашої команди болгарським фахівцем Володимиром Орловим, який зараз разом зі своїми підопічними знаходиться у Греції, і попросили його розповісти про те, як йде підготовка до цього престижного та відповідального турніру.

- Зібралися разом ми ще першого липня в Южному, щоб продовжити готуватися до чемпіонату Європи, - каже Володимир Сергійович. - Потім був навчально-тренувальний збір у Болгарії, який проходив в хороших та комфортних умовах. Попрацювали досить плідно, при цьому ще зуміли провести два контрольні матчі з місцевою національною збірною. Її по праву вважають однією з провідних жіночих команд в Європи і претендентом на медалі в майбутньому чемпіонаті. Перш за все, було дуже важливо подивитися як ми виглядаємо на тлі болгарських волейболісток. Можу сказати, що незважаючи на дві поразки з однаковим рахунком 1:3, наша збірна зіграла непогано і намагалася боротися за кожен сет.

- Далі ви повернулися в Україну?
- Так, на початку серпня у нас в Запоріжжі планувалося провести міжнародний турнір за участю кількох сильних національних збірних. Але, на жаль, з різних причин одна за однієї команди стали відмовлятися від участі в турнірі і нам в терміновому порядку довелося міняти подальший план підготовки. Ми вирушили до Греції. До речі, саме тут ми тренувалися навесні перед відбором на чемпіонат Європи і зараз вже зіграли два контрольні матчі зі збірною цієї країни - один виграли і один програли. Нагадаю, що у відбірковому турнірі і наша команда, і збірна Греції досягли позитивних результатів та вийшли у фінальний етап. Тож, хотілося б вірити, що і цього разу нас надалі супроводжуватиме удача.

- Ви із Греції вирушите відразу на чемпіонат Європи?
- Ні. Ми 13 серпня повинні повернутися до Києва, пару днів тут ще потренуємося, а 16 числа вже вилетимо безпосередньо до румунського міста Клуж, де відбудуться всі матчі групи D, в якій ми граємо.

- З остаточною заявкою на чемпіонат Європи вже визначилися?
- Звичайно. І можу зараз її озвучити. це:
Центральні блокуючі: Діана Мелюшкіна, Марина Мазенко, Юлія Герасимова, Ірина Трушкіна
Діагональні: Олеся Рихлюк, Ганна Харчинська
Догравальниці: Богдана Анісова, Катерина Дудник, Надія Кодола, Юлія Бойко
Зв'язуючі: Ольга Скрипак, Дар'я Велікоконь
Ліберо: Христина Нємцева, Анастасія Карасьова

- Давайте трохи відійдемо від чемпіонату Європи. Чи вдалось вам подивитися матчі Олімпіади в Токіо і які залишились враження?
- По можливості намагався дивитися матчі, особливо вирішальні півфінальні та фінальні. Мушу зазначити, що волейбол на Олімпійських іграх був досить високого класу і багато фаворитів підтвердили свій рівень. Тому є чому повчитися і тренерам, і гравцям. Ще раз переконався в тому, що пробитися до числа учасників Олімпійських ігор дуже складно, але якщо вже збірна туди потрапила, то вона може піднести будь-який сюрприз.

- Ви маєте на увазі чоловічу збірну Франції, яка вперше стала олімпійським чемпіоном?
- Не тільки. Якщо продовжити розмову про чоловічий турнір, то збірна Аргентини не була явним фаворитом навіть у своїй групі, а в підсумку виграла бронзові нагороди. В той же час неодноразовий призер Олімпійських ігор збірна США не змогла вийти з групи. У жіночому турнірі в плей-оф не пробилися діючі на той момент олімпійські чемпіонки китаянки. Тож сюрпризів у Токіо вистачало.

- Що скажете про суперниць по групі D на майбутньому Євро?
- Усі команди сильні та гідні. Наприклад, збірна Туреччини на минулій Олімпіаді була в числі чвертьфіналістів, а на попередньому чемпіонаті Європи посіла друге місце. Волейболістки Нідерландів до цього теж були двічі поспіль срібними призерами Євро. З командою Швеції навесні нинішнього року ми грали в одній відбірковій групі і знаємо силу цих суперниць. Румунки господарки турніру, тому вдома вони намагатимуться показати себе з найкращого боку. Як і збірна Фінляндії, яка зірок з неба не хапає, але зіграти на хорошому рівні, звичайно ж, може.

- Яке завдання стоїть перед збірною України на найближчому чемпіонаті Європи?
- Ми будемо боротися в кожній грі за позитивний результат. І завдання-мінімум для нас - це вийти з групи. А як далі може статися у плей-оф, покаже час.

Розклад ігор збірної України на чемпіонаті Європи:

Група D

19 серпня Україна - Нідерланди
20 серпня Україна - Туреччина
21 серпня Україна - Фінляндія
23 серпня Україна - Швеція
25 серпня Україна - Румунія

Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Барком-Кажани вдруге у сезоні програв клубу із Катовіце
Волейбол | 29 березня 2024, 00:25 0
Барком-Кажани вдруге у сезоні програв клубу із Катовіце

Тепер шанси львів’ян потрапити до вісімки найсильніших Плюс Ліги явно зменшилися

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alexey Antonenko
Удачи им конечно, но почему я вижу эту новость в разделе футбол?