Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 30 серпня 2021, 12:22
26670
10

Жіноча збірна України залишає чемпіонат Європи

Наші волейболістки програли в матчі 1/8 фіналу команді Польщі

| Оновлено 30 серпня 2021, 12:22
26670
10
Жіноча збірна України залишає чемпіонат Європи
CEV

Перед початком цього матчу явними фаворитками вважалася збірна Польщі, яка і в рейтингу стоїть вище нашої команди, та й виглядала на турнірі сильніше. Але вчорашня несподівана поразка Болгарії від Швеції показала, що не завжди прогнози фахівців виправдовуються і надія на успіх української збірної у її вболівальників зберігалася.

Першу партію українки провели відмінно. Хоча на самому початку її вони поступалися, проте потім після рахунку 8:8 поступово стали йти вперед. Вдало діяли Мелюшкіна і Рихлюк, та й їхні партнерки завелися і вже незабаром на табло був рахунок 16:21 на користь нашої команди. Кінцівку партії українки не віддали й взяли сет 21:25.

Другий сет теж якийсь час проходив під диктовку збірної України - 5:8, 8:11, але в польській команді розігралася Стисяк, яка раз по раз укладала м'ячі на майданчик суперниць. Незабаром Польща вийшла вперед 12:11 і до рахунку 16:15 вела з мінімальною перевагою. А потім почалися невимушені помилки у наших гравців і перевага стала зростати на користь суперниць - 21:17, 23:20 і 25:21.

Початок третьої партії вийшов невдалим для українок. Вони програли чотири очки поспіль. Але до честі нашої команди, їм вдалося спершу стабілізувати відставання, потім наблизитися до Польщі, а далі й зовсім зрівняти рахунок 15:15. В цей момент замість діагональної Рихлюк на майданчик вийшла молода Харчинська, що на якийсь відрізок гри принесло результат. Але у польської збірної був свій герой. Це Смаржек. Зупинити її українкам не вдалося і польки виграли партію 25:22.

Четвертий сет спочатку був дуже схожий на третій. Знову наші поступалися 3:0, 5:2. Потім підтягнулися і зрівняли рахунок 6:6, 9:9. На жаль, але саме тут у наших волейболісток вийшов збій. Вони програли дев’ять (!) очок поспіль - 18:9. Врятувати партію і матч вже було неможливо - 25:17 і 3:1.

Збірна Польщі вийшла в чвертьфінал, а Україна залишає чемпіонат Європи.

Чемпіонат Європи з волейболу. Жінки. 1/8 фіналу

Польща - Україна 3:1 (21:25, 25:21, 25:22, 25:17)

Польща: Новицька, Грайбер, Алагерська, Стензель, Стисяк, Єфименко-Млотковська, Лукасик, Ягла, Зіолковська, Смаржек, Федуса, Жірнянська, Венерська, Гореська

Україна: Мелюшкіна, Кодола, Бойко, Скрипак, Герасимова, Рихлюк, Анісова, Трушкина, Харчинська, Дудник, Велікоконь, Немцева, Карасьова, Мазенко

Арбітри: Віналь (Болгарія), Кайсе (Франція)

Спорткомплекс: «Спорт Холл», Пловдив (Болгарія)

ПОЛЬЩА - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(88)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії
Волейбол | 25 квітня 2024, 22:15 0
Перуджа виграла у Монци і знову повела в фінальній серії чемпіонату Італії

Українець Олег Плотницький у складі переможців набрав 14 очок, ставши другим за результативністю

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Руслан Шевченко
Ну что ж , даже боролись и имели шанс. Мы гордимся футболом, который считаем, более конкурентоспособным, а результаты на самом деле не лучше, чем в волейболе или других игровых видах.
slavko4
Коли у 2 сеті наша перевага в три очки почала танути, тренерові варто було брати таймаут, бо після того ініціатива вже була безповоротно втрачена.
Є підозра, що Рихлюк травмувалася, інакше не можу пояснити її зникнення. Команда одного гравця..
А тренерові взагалі нічого путнього було сказати команді, це жах, принаймні порадив би грати агресивніше і уважніше. Бо 3 сет дивитися було ну дуже боляче.
rugby1970
Громадное спасибо Кристине Немцевой, Олесе Рыхлюк, Юле Бойко! Есть за что сказать спасибо Оле Скрипак, Наде Кодоле, Даше Великоконь... Моментами прорезалась игра и у Харчинской, Анисимовой, Герасимовой... В негативном плане не могу не отметить Мелюшкину (два первых сета складывалось впечатление, что она не понимает что такое блок, где и как его ставят), Дудник (прогресса - ноль, последние два года - все на том же уровне) и нового "главного тренера" (о нем - лучше просто промолчать...)... А вообще, не все еще печально, не все еще потеряно!!! СПАСИБО!!! Отдельное БЛАГОДАРЮ Кристинке Немцевой за гениально взятое сегодня очко - это ШЕДЕВР!!!
Сергей Ионов
Шкода, добре ж грали, блок, взагалі, сьогодні відмінно працював! Не зрозумів чого Бойко так пізно випустили.
Дякуємо, дівчатка, за Євро, та емоції!
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
tima fialko
Гра не показала чим же наші дівчата поступаються полячкам, вже наближеним до еліти світового баскетболу.Вважаю,настрій на боротьбу до конця,психологія-головні причини цієї поразки.Але як і чоловіки,ці дівчата повернули великий волейбол в країну і за цей чемпіонат їм
mayakovskiy1
Переписать клоунов. Одни хейтят тренера который со сборной лузеров и ноунеймов взял три победы на евро и партию у очень сильных полячек. Другие визжат про "обосрались"
Боже откуда вы взялись такие клоуны? В стране нет чемпионата, не ни одной команды даже среднего европейского уровня. Химик и Прометей в ЛЧ горят тупо всем. Рыхлюк играет в средненьком "Сарае" и ей давно 30+ и эта сборная выносит финок, шведок, румынок. Но не все не так... ко-ко-ко... тренер слабый))
Браво команда! Вы умницы прыгнули выше головы
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
aleks19826
Кобиляки. Було 9:9 в четвертій партії. Грайте і боріться, габири. Нє. 9 очок на подачі пшечок тупо на канторах спєцом пропустили. Вам ці гроші аукнуться легкі, от побачите. Так професійні волейболістки не грають. 9 очок. Як???? Тупіци, на вас же вся Україна дивилася і при 9:9 ждали хоч не перемоги, то хоча б боротьби. Нещастя другосортні