Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2021, 07:19
15748
12

Україна здобула першу перемогу на чоловічому чемпіонаті Європи

У п'ятисетовому протистоянні підопічні Угіса Крастіньша завдали поразки Греції

| Оновлено 03 вересня 2021, 07:19
15748
12
Україна здобула першу перемогу на чоловічому чемпіонаті Європи
CEV

Сьогодні в польському місті Краків розпочалися ігри чемпіонату Європи з волейболу серед чоловіків групи А. В першому матчі на майданчик вийшли збірні Греції та України.

Незважаючи на те, що фаворитом цього поєдинку вважалися наші волейболісти, грецька команда з перших хвилин показала, що вона прибула на турнір зовсім не для того, щоб бути аутсайдером. Стартовий сет греки провели на одному диханні, жодного разу не давши можливості українцям вести в рахунку. Кілька разів, щоправда, на майданчику була рівновага, але потім Греція знову йшла вперед і взяла партію 25:22.

Другий сет був дуже схожий на попередній. І знову наші суперники частіше були попереду. І коли на табло з'явилися цифри 22:19 на користь збірної Греції, над нашою командою нависла реальна загроза поразки. Саме в цей момент наставник українців Угіс Крастіньш взяв тайм-аут і після нього ситуація на майданчику змінилася. Жовто-сині зуміли наздогнати опонентів 23:23, а потім Дмитро Вієцький реалізував сетбол 24:26.

До середини третьої партії Україна контролювала хід гри, ведучи з перевагою в два-три очка. Однак після рахунку 16:16, Греція додала і пішла у відрив 22:19. Цього разу змінити ситуацію на майданчику нашим хлопцям не вдалося і останнього точного удару завдав грецький гравець Зупані - 25:22.

До честі волейболістів збірної України, вони не стали довго сумувати з приводу невдач і четвертий сет провели дуже сильно. З самого його початку і до кінця було зрозуміло, що його українці не віддадуть. Так воно і сталося - 19:25 на користь нашої команди.

А то, що сталося на самому початку тай-брейку, інакше, як розгромом, назвати не можна. Українці повели 1:7 і на зміну сторін пішли за рахунку 2:8. Результат цієї укороченої партії був зрозумілий. І крапку в цій зустрічі точним ударом поставив капітан українців Олег Плотницький.

Вже завтра у п'ятницю 3 вересня Україна проведе другий матч на турнірі. Її суперником буде чинний чемпіон Європи збірна Сербії. Початок поєдинку о 21.30.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки. Група А

Греція - Україна 2:3 (25:22, 24:26, 25:22, 19:25, 6:15)

Греція: Папалеску, Зупані, Стівахтіс, Петреас, Кументакіс, Касампаліс, Коккінакіс (ліберо), Зісіс (ліберо), Вулкідіс, Андреопулос, Раптіс, Мухліас, Лінардос, Протопсалтіс
 
Україна: Плотницький, Діденко, Вієцький, Дрозд, Єрещенко, Терьоменко, Фомін (ліберо), Брова (ліберо), Остапенко, Семенюк, Ковальов, Щитков, Полуян, Сидоренко

Арбітри: Сусана Марія Родрігес (Іспанія), Салвіс Куртіс (Латвія)

Спорткомплекс: «Таурон Арена», Краків (Польща)

ГРЕЦІЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sets
Входить в серьезные турниры всегда тяжело , главное проявили характер . Дальше легче будет .С победой!
hanter83
Супер,молодці!!!!
Turnok
Когда в четвертом сете наша сборная поймала свою игру, я понял, что их уже не остановить. Молодцы! Очень важно удачно начать, ждём продолжение.
Stanislav Matusevych
Мали непогані шанси програти матч, який повинні були спокійно закривати. На більш-менш своєму рівні зіграли тільки Плотницький (завжди дивуюся, як він зі своїм зростом примудряється бити цвяхи над блоком суперників) та Ковальов, який замінив Єрещенка.
Вієцький дуже багато атакував у блок. Дрозд постійно не встигав на блок, особливо це стосувалося грецького першого темпу. Щитков до четвертого сету був дуже прогнозованим: при хорошому прийомі завжди грав перший темп, що швидко розкусили греки і встигали закривати Дрозда чи Терьоменка навіть подвійними блоками. Як тільки в комбінаціях пішло різноманіття, дві партії взяли без проблем. Чому Семенюк виходив замість Дрозда лише на подачу при тому, що в його арсеналі є лише нескладний планер, я так і не зрозумів.
З іншого боку, стартуємо ми завжди так собі. Добре, що хоч дотиснути вдалося. З сербами, звичайно, завтра шанси мінімальні, але треба грати. Якщо показати свій найкращий волейбол, можна чіплятися. Правда, поки він мало проглядається.
kaka
удивили -потеряли очко с главным аутсайдером надеюсь соберутся на другие игры
Stanislav Matusevych
А тим часом поляки програли другий сет португальцям! Турки Мордор обіграли. Весело ЧЄ розпочинається.
Maks Shou
5 номер збірної подача, греки на прийомі з майданчику вилітали)))) Будем вболівати далі, перемог хлопцям нашим!!
Руслан Шевченко
Одного очка потом может и не хватить.