Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2021, 07:34
5179
6

Збірна України в трьох партіях програла Сербії

Всі три сети наші хлопці на рівних боролися з чемпіонами Європи, але поступилися в їх кінцівках

| Оновлено 05 вересня 2021, 07:34
5179
6
Збірна України в трьох партіях програла Сербії
CEV

У своєму другому матчі чоловічого чемпіонату Європи з волейболу збірна України зустрічалася з командою Сербії, яка на даний момент є чинним володарем титулу. Два роки тому на попередньому Євро наші волейболісти поступилися майбутньому переможцю турніру у чвертьфіналі з рахунком 2:3. І ось тепер українці знову дали справжній бій фавориту, хоча й програли в трьох сетах.

Треба відзначити, що наставник збірної України в стартовому складі виставив тих гравців, які внесли вагомий вклад в перелом ситуації в попередньому матчі із Грецією. Так зв’язуючим залишився Щитков, а в догравання вийшов Ковальов. Перша партія в цілому була рівною. Серби більше лідирували в рахунку, але наші хлопці не відпускали далеко суперників. У кінцівці сету один з лідерів сербської збірної Атанасієвич заробив для своєї команди сетбол 23:24. Однак українці не тільки відігралися, а самі вийшли вперед 25:24. Тепер, щоб завершити партію на свою користь, нам потрібно було всього лише одна успішна дія. На жаль, не вийшло. Знову забив Атанасієвич, а потім і Ковачевич. В підсумку Україна поступилася 25:27.

До середини другого сету вже частіше були попереду українці. Але після рахунку 17:14 на нашу користь, жовто-сині дозволили супернику виграти кілька очок поспіль і незабаром вже поступалися 19:22. Більш того, після невдалої атаки Плотницького в аут у сербів був потрійний сетбол 21:24. І тут українці зробили майже неможливе. Вони відіграли три сетболи і зрівняли результат 24:24. До перемоги залишалося зовсім небагато. І знову ми не змогли дотягнутися до неї зовсім трохи. В результаті Ковачевич забив останній м'яч в тій партії 24:26.

Третя партія почалася для збірної України вкрай невдало. Вона відразу почала відставати 0:3, 2:6, 3:10. Здавалося, що все вже вирішено. Однак, треба віддати належне нашій команді, яка продовжувала боротися. До середини партії українці скоротили відставання 15:16, а ближче до кінцівці навіть вийшли вперед 20:19. Перелом? Ні. Серби «прокинулися» і взяли чотири очки поспіль - 20:23. Врятувати партію вдруге українцям вже не вдалося - 21:25.

Найрезультативнішими у складах команд стали. У збірної України - Дмитро Вієцький та Олег Плотницький, які набрали по 12 очок. А в складі збірної Сербії - Александар Атанасієвич - 16 очок й Урош Ковачевич - 13 очок.

Наступний матч на чемпіонаті Європи збірна України зіграє у неділю 5 вересня з Португалією. Початок гри о 18.30 за київським часом.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки. Група А

Україна - Сербія - 0:3 (25:27, 24:26, 21:25) 

Україна: Ковальов (набрав 9 очок), Терьоменко (0), Щитков (5), Плотницький (12), Дрозд (8), Вієцький (12), Брова (ліберо), Фомін (ліберо) - стартовий склад. На заміну виходили Семенюк (4), Діденко (0). Не брали участі у грі Єрещенко, Полуян, Сидоренко, Остапенко.
 
Сербія:
Перич (4), Подрасчанін (5), Йовович (2), Ковачевич (13), Лісінац (6), Атанасієвич (16), Пекович (ліберо) - стартовий склад. На заміну виходили Околич (0), Любурич (0), Івович (0). Не брали участі у грі Петрич, Крсманович, Майсторович (ліберо), Тодорович.

Арбітри: Салвіс Куртіс (Латвія), Властіміл Ковар (Чехія)

Спорткомплекс: «Таурон Арена», Краків (Польща)

УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

КАЛЕНДАР ТА РЕЗУЛЬТАТИ МАТЧЕЙ ЧОЛОВІЧОГО ЧЕМПІОНАТУ ЄВРОПИ З ВОЛЕЙБОЛУ

 

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Виглядав загубленим». Британські ЗМІ оцінили гру Мудрика з Арсеналом
Футбол | 24 квітня 2024, 13:13 7
«Виглядав загубленим». Британські ЗМІ оцінили гру Мудрика з Арсеналом

Мудрик, як і вся команда, не вразив

Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі
Волейбол | 22 квітня 2024, 20:57 0
Зіграно всі матчі чемпіонату України в чоловічій Суперлізі

Золоті медалі виграв «Прометей», а на «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» чекає пониження у класі

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
slavko4
Поразка, за яку не соромно. Дуже гідний матч.
maxista
Наші - просто браво - неймовірна насолода було спостерігати за грою. Так - поступилися - але красиво і в боротьбі. Наші перемоги попереду
Turnok
Никакой трагедии не произошло, всё-таки, чемпионы Европы. Однако игра показала (особенно два первых сета) что и с Сербами можно биться на равных. Я вообще считаю, что игра на больше-меньше это лотерея и выигрывает тот, кому повезёт. Для нашей сборной главное забрать "свои" очки и выход из группы будет обеспечен.
User Bravis
Сильнейшая сборная, и лучшие игры за всю независимость страны, наконец-то дождался)! Молодцы. P. S. Ещё бы одного Потницкого нам))
u6464u
концовки партии наши смазывали, психологической устойчивости что ли не хватает, что не подача то в аут,куда то спешат ну и авторитет сербов наверное давил на наших, а так достойно играли и видно что если б не стушевались то можно тягаться и с сербами.