Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 05 вересня 2021, 21:40
20093
17

Україна перемогла Португалію в своєму третьому матчі чоловічого Євро

В п'ятому сеті наші волейболісти все ж зломили опір суперників

| Оновлено 05 вересня 2021, 21:40
20093
17
Україна перемогла Португалію в своєму третьому матчі чоловічого Євро
CEV

У неділю чоловіча національна збірна України з волейболу провела свій третій поєдинок на чемпіонаті Європи. У групі А в польському місті Краків вона зустрічалася з командою Португалії.

Ця гра була дуже важлива для суперників в плані боротьби за вихід в плей-оф. Переможець отримував хороші шанси, щоб зайняти місце в найсильнішому квартеті. А ось для тих, хто програвав, залишалось зовсім небагато варіантів поборотися за вихід із групи.

До середини першої партії команди йшли нарівні, а потім українці змогли піти вперед і повели 11:14. Далі розрив в рахунку став ще збільшуватися 14:19 і в підсумку 18:25.

А от у другому сеті нашим волейболістам частіше доводилося бути в ролі тих, хто відіграється. І коли на табло стало 19:15, а потім 21:17 на користь Португалії, стало тривожно за результат сету. Однак підопічні Угіса Крастіньша незабаром зуміли наздогнати опонентів 22:22,  потім заробили два сетбола 22:24, після чого Вієцький потужною атакою приніс переможне очко - 23:25.

Те, що не вдалося португальцям у другій партії, вони реалізували в третій. Хоча спершу тут гра проходила з перемінним успіхом. Але після рахунку 13:13, наші суперники взяли два очки поспіль і більше вже не дозволили збірній України себе наздогнати. Як результат, 25:21 сет виграла Португалія.

І четверту партію, на жаль, наша команда програла. Не допомогли й заміни, які зробив наш наставник. Єрещенко та Сидоренко непогано увійшли в гру, але не більше того. Знову українцям довелося багато зусиль витратити, щоб наздоганяти суперників. В результаті, португальці з другого сетбола здобули перемогу 26:24.

Результат матчу вирішився на тай-брейку. До рахунку 10:10 важко було передбачити переможця. Однак далі українці зіграли просто здорово й вирвали перемогу - 11:15.

У складі збірної України більше за інших очки набирали: Дмитро Вієцький - 20, Олег Плотницький - 17 та Юрій Семенюк - 10.

Тепер в активі збірної України після трьох матчів стало 4 очки. І свій наступний поєдинок на Євро жовто-сині проведуть у вівторок 7 вересня з Бельгією. Початок гри о 21.30.

Чемпіонат Європи з волейболу. Чоловіки. Група А.

Португалія - ​​Україна - 2:3 (18:25, 23:25, 25:21, 26:24, 11:15)

Португалія: Тавареш, Цветіцанін, Реіс Лопеш, А.Феррейра, Ф.Мартінш, М.Феррейра, Сінфроніо, Маркеш, Да Сілва, Л.Мартінш, Андраде, Гаспар.

Україна: Плотницький, Діденко, Вієцький, Дрозд, Єрещенко, Терьоменко, Фомін (ліберо), Брова (ліберо), Остапенко, Семенюк, Ковальов, Щитков, Полуян, Сидоренко

Арбітри: Озан Сарікайя (Туреччина), Сусана Марія Родрігес Хатива (Іспанія)

Спорткомплекс: «Таурон Арена» (Краків, Польща)

ПОРТУГАЛИЯ - УКРАЇНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Манчестер Сіті планує купити гравця Реала і віддати його в оренду Жироні
Футбол | 23 квітня 2024, 21:42 2
Манчестер Сіті планує купити гравця Реала і віддати його в оренду Жироні

Рауль Асенсіо може стати одноклубником Артема Довбика і Віктора Циганкова

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 49
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
roman75zpr
Молодцы, поборолись!
Turnok
С победой! Но, хотелось-бы поменьше "валидольных" побед. Видимо наш ребята расслабились после 2:0. Хорошо, что на решающий сет собрались. "Свои" очки мы берём, и это главное.
Vlad Rasevski
Потрібно було це порто виносити 3-0 або 3-1 граються як із греками 3-2 може потім не вистачити цих 2-х очків
Artem79
Чуток не хватает стабильности. С более сильными соперниками играем лучше, чем с аутсайдерами, что это - психология?
Александр Ад
в 3-4 сетах не йшла гра у Плотницького-лідера команди,і тількі всередині 5-го він нарешті налагодів свою гру ,та вселів впевненость команді за позитівний ісход матчу!
Primovocatus
Выключил звук при 10:11. Ну просто не хватало уже терпения слушать унылого: Нам треба, Ми пам"ятаэмо гарматну подачу, вся Укарина знаэ про характер, Вони ща зроблять щось.....тьфу! и всё летит в сетку или аут. Не помню эйсовой подачи в упор. Неее, в концовке всё таки прошёл один. А потом потеря.
А потом самый мелкий сделал игру!
И я опять включил звук. А оно всё канючило свою песню. И хоть бы раз что то из волейбольной терминологии сказал, да пояснил. А за сеткой ведь не бараны стояли. Когда наши лыбились в 4-й, то там зубы оскаливали...
Пронесло.
Sets
Фух! Отскочили . Спасибо нашему блоку и Португалии . Дальше будет тяжелее и настрой с концентрацией должны быть на другом уровне . На мой взгляд мало атакуем в центре сетки , поэтому нашим крайним тяжело приходится - практически все против двойного блока
Cruijff
З перемогою!
Vlad Rasevski
Для все дуже не гарно!!! одне очко із бельгією 2-3 наприклад це 5 а порто виграє в греків - і шість у них і ми 5. Надіятися на гру із польками - - не варто. Тут і скажиться піжонство із греками і португальцями
suforza1921
Одним словом, перемога над Бельгією, навіть на тай-брейку - практично гарантоване 3 місце, поразка, навіть на тому ж таї - на 90 відсотків 5 місце. Отож, для виходу в плей-офф потрібна ТІЛЬКИ ПЕРЕМОГА над бельгійцями, що зробити буде непросто. Ось головний підсумок нестабільної гри з греками та португальцями.
Володимир Пузенко
Треба перемагати Бельгію, а при такій грі це буде зробити дуже непросто.
Elaiz
в 1.8 будут играть с Россией, если Нидерланды не подведут, интересный матч будет
Олег фурманюк
Я что то не пойму как очки считают???
2 победы и одно поражение по логике 7 очей!?
Или считают по выиграным и проигранным сетам??