Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 вересня 2021, 19:41
5691
1

Уперше за Кузнецова. Колос обіграв Інгулець у Кропивницькому

Два голи команди Сергія Лавриненка були скасовані через порушення правил

| Оновлено 18 вересня 2021, 19:41
5691
1
Уперше за Кузнецова. Колос обіграв Інгулець у Кропивницькому
УПЛ

Суботня програма восьмого туру Української Прем'єр-ліги починалася з інтригуючого поєдинку в Кропивницькому, де на полі стадіону «Зірка» петрівський Інгулець приймав ковалівський «Колос». Очевидні проблеми з досягненням результатів після кількох останніх матчів робили з гостей темну конячку цієї дуелі, проте поява на посаді головного тренера «колосків» Сергія Кузнєцова рано чи пізно повинна була привести команду до першого позитивного результату. Здобути його на полі безпосередніх конкурентів за турнірною таблицею вважалося цілком здійсненним завданням.

Атрибутом, без якого ця гра не могла відбутися, була справжня осіння злива в Кропивницькому. Опади неабияк зіпсували командам як настрій, так і місце для гри в футбол, проте в першому таймі, поки газон ще сяк-так витримував навантаження, їм вдалося показати дійсно змістовний футбол. На безліч помилок у досить простих ситуаціях уваги не хотілося звертати – за таких умов це сприймалося так само буденно, як і рідкісні вболівальники під пляжними парасолями на трибунах місцевої арени.

Примітно, що навіть за таких умовах футболісти не полінувалися проявити себе на старті поєдинку, який фактично починався з одинадцятиметрового удару в ворота господарів поля. Опанасенко не встиг прибрати руку в центрі штрафного від траєкторії відскоку м'яча від газону під час подачі з правого флангу, проте поганий удар Петрова в лівий кут був хорошим подарунком для голкіпера Гальчука. «Інгулець» вибіг в атаку за власним голом, але Коваленко не переграв Фесюна в ближньому бою, після чого на нетривалий період часу на полі встановилося перемир'я.

Уже ближче до середини тайму команда з Петрового знову повернулася з атаками на чужі ворота, але тут вже боковий арбітр допустив явну помилку під час фіксації офсайду, коли відміняв «чистий» результативний удар від Сітала – під проливним дощем розгледіти дальній край поля було тим ще завданням. До слова, погода втрутиться ще раз незабаром, коли через неї «впаде» трансляція, і ми не побачимо потенційний результативний удар Коваленка, який був скасований через гру рукою у півзахисника. У польового арбітра в тому епізоді дистанція до місця порушення була куди ближче.

Тим часом, між цими епізодами «Колос» провів свій перший забитий м'яч. Богданов на 26-й хвилині не просто так довго готував виконання штрафного удару з правого флангу, із якого потім покотив м'яч Чорноморцю, а захисник потужним ударом загнав його під дальню штангу. Оскільки опади до перерви лише продовжували посилюватися, то взяття воріт із боку гостей було вкрай доречним за часом – суперники не змогли знайти в собі сил боротися проти них і стихії.

У другій половині матчу небо почало поступово звільнятися від хмар, а футболісти, змінивши комплекти форми на сухі, стали більш обережно ставитися до м'яча, але при цьому все ще покладалися на дальні удари. Зокрема, тайм відкривався пострілами від Чурка і Шарая, із якими по черзі поралися голкіпери. Незважаючи на активний стартовий відрізок, у подальшому ми були змушені знову повернутися до центральної лінії, де практично нічого не відбувалося в плані конструктиву.

У інтенсивному, але позбавленому завершальній стадії темпі, ми підійшли до кінця матчу, і там виявилося, що сил на фінальний ривок було достатньо тільки у гравців «Колоса». Швидше, їм навіть більшою мірою вистачило удачі, адже завершальний удар від Чурка з правого флангу штрафного під час контратаки не був позбавлений ​​частки авантюризму.

У наступному турі петрівський «Інгулець» проводитиме гостьовий матч проти одеського «Чорноморця», а ковалівський «Колос» спробує свої сили в домашньому поєдинку проти полтавської «Ворскли».

Українська Прем'єр-ліга. 8-й тур.

«Інгулець» – «Колос» - 0:2

 Чорноморець, 26, Чурко, 90+6

 Опанасенко, 38, Бартулович, 45+1, Коробенко, 89 – Лисенко, 44, Золотов, 73, Ром, 90+4

На 6-й хвилині Кирило Петров («Колос») не забив пенальті (воротар).

«Інгулець»: Гальчук – Опанасенко (Мельничук, 82), Салем, Ковальов, Асмелаш – Шарай (Головкін, 82), Бартулович (Коробенко, 74), Коваленко (Гопей, 64), Запорожець, Полегенько – Сітало (Плохотнюк, 74).

«Колос»: Фесюн – Чорноморець, Петров, Гавриш, Золотов (Ром, 90+3) – Богданов (Задоя, 67), Мілько (Нурієв, 90+3) – Ренан (Костишин, 72), Чурко, Ільїн – Лисенко (Сітчінава, 72).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 7 (3) – 10 (5)
Кутові: 8 – 4
Оффсайди: 3 – 1.

ІНГУЛЕЦЬ-КОЛОС.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же
Футбол | 27 березня 2024, 14:39 7
ВІДЕО. Фанат кинув Зінченку телефон, Олександр відповів тим же

Вболівальники дуже хотіли отримати спільну фотографію з капітаном збірної України

Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року
Теніс | 28 березня 2024, 11:16 4
Як перший номер. Сіннер має унікальну серію з початку року

Італієць вийшов до півфіналу турніру в Маямі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Primovocatus
Закон сохранения всего.
Колос дома пропустил контру от последней атаки. И 1:3.
А тут Ингулец провалился в последней, решающей. И 0:2.
Мораль. Надо атаковать и контратаковать сразу и много.