Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 23 вересня 2021, 18:55
2780
1

Барса – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів

Запоріжці зіграють з чинним переможцем турніру

| Оновлено 23 вересня 2021, 18:55
2780
1
Барса – Мотор. Прогноз і анонс матчу Ліги чемпіонів
ГК Мотор

Зустріч «Барса» - «Мотор» відбудеться у четвер, 23 вересня, в Іспанії. Початок поєдинку о 19.45 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Спорт 1».   

Сьогодні чемпіон України проведе перший виїзний поєдинок на груповому етапі найсильнішого європейського клубного турніру. Суперник у «Мотора» буде більш ніж серйозний – іспанська «Барса» (саме так називається гандбольний підрозділ мультиспортивних клубу «Барселона»), яка є тріумфатором Ліги чемпіонів сезону 2020/2021.

Минулий сезон каталонська команда провела просто феноменально. «Барса» катком проїхалася по своїм суперникам в Лізі чемпіонів і виграла 20 з 20 поєдинків турніру. До цього показника ще можна додати 34 перемоги в 34 матчах чемпіонату Іспанії і зрозуміти, що минулий сезон став одним з найкращих в історії клубу.

Однак після такої феєрії в міжсезоння іспанський гранд зазнав дуже великих змін. По-перше, «Барсу» покинув головний тренер Хаві Паскуаль після 12 років проведених в клубі і 61 завойованого трофея (в тому числі і три перемоги в Лізі чемпіонів). Новим керманичем діючих переможців турніру став Антоніо Карлос Ортега, який виступав за «Барсу» в період з 1994 по 2005 роки і за цей час шість разів вигравав Лігу чемпіонів у складі каталонського клубу. На тренерський місток «Барси» Ортега перейшов з німецького «Ганновера».

По-друге, влітку команду покинули відразу вісім гравців, серед яких такі досвідчені і важливі для колективу виконавці, як Рауль Ентрерріос (колишній капітан «Барси» завершив кар'єру), Юре Доленец, Арон Палмарссон, Кевін Меллер та інші. Натомість каталонський клуб підписав тільки чотирьох гандболістів, але багатий кадровий резерв іспанського колективу не дозволив «Барсі» суттєво просісти за потужністю ростера. З новачків команди слід виділити дуже сильного французького правого напівсереднього Мелвіна Річардсона, який перейшов до складу чинного переможця Ліги чемпіонів з «Монпельє».

Нинішній сезон в Лізі чемпіонів «Барса» розпочала дуже впевнено. У першому турі каталонський клуб гостював у потужного німецького «Фленсбурга» і добився виїзної перемоги – 21:25. Найрезультативнішим у складі найближчих суперників «Мотора» став французький правий напівсередній Діка Мем (сім результативних кидків). На один закинутий м'яч менше у вищезгаданого Мелвіна Річардсона.

В Іспанію чемпіон України вирушив в майже такому ж складі, який був заявлений на матч з португальським «Порту». Єдиною відмінністю стала відсутність правого крайнього Юрія Кубатка, якого замінив його колега по амплуа Едуард Кравченко. Як і раніше, команді не зможуть допомогти білоруський голкіпер Іван Мороз і литовський лівий напівсередній Йонас Трухановічус. Легіонери запорізького клубу продовжують відновлюватися після травм.

Історія взаємин «Мотора» і «Барси» налічує два поєдинки, і були зіграні вони в минулому сезоні. У стартовій грі групового турніру Ліги чемпіонів 2020/2021 запоріжці на своєму майданчику поступилися – 25:30, але при цьому дали дуже хороший бій каталонському гранду. А в заключному турі групового етапу «Барса» на своєму майданчику обіграла чемпіонів України з різницею у вісім м'ячів – 42:34.

Будемо відверті: у грі проти одного з головних фаворитів сезону «Мотору» буде дуже важко розраховувати на набрані очки. Та ще й на виїзді. Тим часом, якісна гра проти такого сильного клубу може стати відмінним індикатором готовності запоріжців до боротьби за вихід з групи, а досвід таких зустрічей може виявитися безцінним для чемпіонів України в матчах з рівними за силами опонентами.

Прогноз Sport.ua: перемога «Барси»

 

Олексій Коляго
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт
Футбол | 29 березня 2024, 05:29 0
У матчі відбору до Євро-2024 Україна – Ісландія зіграв великий коефіцієнт

Підопічні Сергія Реброва обіграли ісландців з рахунком 2:1 та вийшли на чемпіонат Європи

The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 14:11 24
The Guardian: Україна може вийти до чвертьфіналу Євро-2024

Лідерами «жовто-синіх» британці вважають Мудрика та Судакова

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.