Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 06 жовтня 2021, 17:17
2938
0

БЕЛЕНЮК: «Некоректно порівнювати досягнення паралімпійців та олімпійців»

Український борець висловився про результат наших спортсменів в Токіо

| Оновлено 06 жовтня 2021, 17:17
2938
0
БЕЛЕНЮК: «Некоректно порівнювати досягнення паралімпійців та олімпійців»
Getty Images/Global Images Ukraine

Олімпійський чемпіон Токіо в греко-римській боротьбі Жан Беленюк в ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua відповів на питання про досягнення паралімпійців та олімпійців на Іграх в Токіо.

- Я вважаю, це не дуже коректно протиставляти здобутки паралімпійців та олімпійців, вказуючи на порівняно низький результат представників олімпійської збірної із кількістю медалей наших представників на Паралімпіаді. Можна порівняти найпростіші цифри — кількість учасників Олімпіади й Паралімпіади, кількість нагород, які там розігрують. На Паралімпіаді було 4400 учасників, які розігрували 540 комплектів нагород. Натомість на Олімпіаді 11 тисяч атлетів змагалися за 339 комплектів медалей.

Я дуже поважаю наших паралімпійців і щиро ціную те, що вони виборюють такі високі місця.

- З ініціативи колишнього міністра молоді і спорту Ігоря Жданова преміальні олімпійців і паралімпійців вирівнялися. Відповідно 98 здобутих українцями нагород на недавній Паралімпіаді відчутно вдарять по державній казні.
- Це чутливе питання. Раз попередня влада так вирішила, то ніхто відміняти цієї їхньої ініціативи не буде. Але нам треба звертати увагу не лише на винагороди паралімпійцям, а на інклюзивність нашої країни. Людей з інвалідністю в Україні повинні згадувати не лише під час Паралімпійських ігор. Їм потрібно створити найелементарніші побутові умови, щоб люди з інвалідністю не почувалися обмеженими, щоб вони не боялися вийти на вулицю, бо для них там не створені умови для комфортного перебування в місті.  Зараз за ініціативи дружини Президента Олени Зеленської проходить маса заходів та приймається багато рішень на рівні держави щодо інклюзивності. Ми маємо працювати у цьому ж напрямку, - сказав Беленюк.

Нагадаємо, команда України на Олімпіаді завоювала 19 нагород (1 золото, 6 срібла, 12 бронз) і зайняла 44-те місце в загальному заліку.

Паралімпійці завоювали 98 нагород (24 золота, 47 срібла, 27 бронз) і посіли шосте місце.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.