Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 вересня 2021, 02:14
37350
20

Олександр УСИК: «Хочу бій за всі пояси. І не хочу чекати 2-3 роки»

Новий чемпіон суперважкої ваги відповів на питання після поєдинку з Ентоні Джошуа

| Оновлено 29 вересня 2021, 02:14
37350
20
Олександр УСИК: «Хочу бій за всі пояси. І не хочу чекати 2-3 роки»
Фото Кирила Авраменка. Олександр Усик

Олександр Усик після повернення до Києва дав прес-конференцію за підсумками перемоги над Ентоні Джошуа і завоювання поясів суперважкої ваги.

Про підтримку: «Я після поєдинку, після допінгу і прес-конференцій, вже був в готелі. Ліг і думав, що посплю класно. Але я помилявся. Під час підготовки я виключився з інтернету. І тут я вирішив почитати, що пишуть люди про мене. Я вдячний кожному українцеві, хто мене підтримував. Ця підтримка дуже відчувалася. І це важлива перемога для нашої країни. І нехай зробили це ми всією командою, але це спільна перемога - кожного українця».

«Звичайно, багато кого я засмутив перемогою. Ні, мало кого. У мене багато хто вірив».

«Один знайомий продав машину і поставив на мене. Я кажу, братан, у тебе ж це єдине, що було, ти ж живеш з цього. Він каже, що хоче нову машину. Я йому сказав, мовляв, не треба продавати».

Про об'єднання титулів: «Я не хочу чекати два-три роки - це дуже багато. Зараз у мене чотири пояси. Три основних - WBA, WBO, IBF і четвертий IBO, який є додатковим. Четвертий основний пояс знаходиться у Тайсона Ф'юрі. У них найближчий бій з Деонтеєм Вайлдером, а у нас - з Ентоні Джошуа. Перед цим поєдинком ми підписували контракт з опцією реваншу».

«Розмови про цей поєдинок можуть бути тільки після того, як Тайсон Ф'юрі відбоксує з Вайлдером, і у них там визначиться чемпіон, і після нашого реваншу з Ентоні. Природно, дуже б хотілося провести поєдинок за всі титули, тому що в суперважкій ваговій категорії цього не було, якщо не помиляюся, близько 30 років. Я хочу битися з тим, у кого буде пояс».

Про думки перед боєм: «Трохи шрам болить, все інше не болить. Усередині радіє все. Костюм Джокера? У нього в фільмі були білі шкарпетки, у нього не було краватки. Колір мого костюма був трохи червоніший, ніж шаровари одного з кошових отаманів. Всередині був «лисий файний парубок». А який образ можна ще придумати? Все вже придумано. У мене, звичайно, ще є ідеї, але їх рано видавати».

«Коли я вийшов в ринг, стояв у кутку, оголосили Ентоні. Так дивлюся на стадіон, велика кількість людей, ліхтарики. Кажу команді, що ось то, що зараз відбувається всередині мене, я бачив в своїх снах, коли мені було років 18-19, коли я готувався на ЧЄ та ЧС по аматорах. Засинаючи, я думав про великий стадіон, багато світла, вертольоти. Стояв з широко відкритими очима на все це дивився».

Про удари Джошуа: «Досить відчутні удари. Можна подивитися на мій фейс. Розсічення було, коли ми вдарилися головами, і потім легенький удар його джеба дорозбив брову. Не буду приховувати, що були дуже чутливі удари в підборіддя, по животу, які на якийсь час відправляли мене до Ілона Маска, але я дуже швидко повертався».

Чому не було нокауту: «Чого ви такий кровожерливий? Такі питання задають. Перемога є, все нормально. Чому обов'язково, щоб людина падала. У нього є рідні і близькі, мати і батько. Це великий шматок здоров'я в мінус, якщо людина падає і втрачає свідомість. Я не за це».

«І не за те, щоб він встав і забув, який сьогодні день. Не було нокауту - і слава Богу. Здоровіше будемо».

Про бої в суперважкій вазі: «Є ряд причин, за якими я виглядав не зовсім так, як хотілося б мені, і не зовсім так, як хотілося б моїм фанатам і глядачам. Якщо взяти поєдинок з Дереком Чісорою, я готувався до нього 8 або 9 місяців. Зупиняли два рази тренувальний табір, в цей час я переніс операцію на руці і захворів на ковід.
 
Нерозумно оцінювати людину за її іграми або боями, все ж змінюється. Люди роблять роботу над помилками і не повторюють якісь дурниці».

Про роль Анатолія Ломаченка: «Анатолій Миколайович завжди в темі. Є процесор, що працює, а є той, хто зробив цей процесор. Я постійно був на зв'язку з ним, він був в моєму тренувальному таборі і коли він не міг там бути присутнім, то ми були на зв'язку. Але він більше з Юрієм Івановичем був на зв'язку.

У момент суботнього вечора ми дуже довго з ним розмовляли, і він давав інформацію про те, що потрібно робити. Анатолій Миколайович дуже багато для цього робить. Але залишається осторонь, оскільки не меркантильний і до всіх цих мирських речей, які нам потрібні, він грамотно до них відноситься і намагається бути від них подалі».

Оцініть матеріал
(332)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
onco-clown
А уже на следующей неделе Фьюри - Уайлдер, если не перенесут. Лихо все происходит.
potemkin78
сколько бы места на сайте бы было свободным если бы сразу это интервью выложили
andreypoltava234
звичайно, що не треба) через 2.5 року нові президентські вибори) опзж нема рейтингового кандидата) вони тебе вже піарять) тобі треба ще 2-3 яскраві перемоги...абсолют.. і потім будеш "новим облмччям" від опзж на наступних президентських виборах)) поведеш Україну в "тайожний союз")