Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 10 листопада 2021, 05:02
3518
0

Олександр КРАСЮК: «У поєдинку Вайлдера і Ф'юрі була попса»

Промоутеру більше сподобався бій Усика і Джошуа

| Оновлено 10 листопада 2021, 05:02
3518
0
Олександр КРАСЮК: «У поєдинку Вайлдера і Ф'юрі була попса»
Getty Images/Global Images Ukraine

Промоутер чемпіона WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі Олександра Усика (19-0, 13 КО) Олександр Красюк прокоментував перемогу чемпіона WBC в суперважкій вазі Тайсона Ф'юрі (31-0-1, 22 КО) над екс-чемпіоном Деонтеєм Вайлдером ( 42-2-1, 41 КО).

– Ви нещодавно стали гостем студії під час поєдинку Ф'юрі - Вайлдер 3, де буквально рознесли обох. Це було на емоціях чи ви не поміняли свою думку?
– Охолов. Реально охолов. Переглянув поєдинок два рази, але думку не поміняв.

– Такі ж дві «солоденькі булочки»?
– Давайте проаналізуємо. Починається бій, Тайсон Ф'юрі із зайвою вагою, але це не має значення. Ми знаємо, як він рухається, завдає удари. У нього з технікою завжди було добре, якщо порівнювати з іншими суперважковаговиками.

Згадуємо поєдинок Вайлдер - Ф'юрі 1. Деонтей був активний, швидкий, з джебом, наносив удари. А що ми бачимо тут? На 10 кг важче, із залитими м'язами.

Виглядає естетично, але після першого раунду у нього набрякають дельти. Це про що говорить? Він не може тримати руки біля голови. Він тримає руки на рівні грудей.

Коли він завдає свій коронний удар з правого боку, його борода стирчить вгору. Робить один крок на 2 метри. Я не тренер з боксу, але я трохи надивився вже за 16 років. Це очевидні речі, у людини є якісь проблеми. Або ментальні, або фізіологічні.

А далі ми бачимо розвиток подій: раз-два-три - завдає ударів. Перший раунд виграє. У другому гойдалки туди-сюди, але я віддав Вайлдеру.

Третій раунд - добрий вечір. Капітальний нокдаун. Вайлдер навряд чи пам'ятає, що було після цього нокдауну. Виходячи з того, як він рухався по рингу, можна сказати, що він бився виключно на морально-вольових. Видно, що воїн. Виключно на мужицькій ноті, питань немає.

Ми бачимо четвертий раунд. Ще до кінця не оговтавшись від нокдауну, завдає удару у відповідь. Падає Ф'юрі. Вдруге падає Ф'юрі. Нокдаун в лобешник.

Не так часто побачиш нокдаун ударом у лоб. Найчастіше, це зламана рука у боксера, який завдає удар, а тут такий гігант лежить на підлозі.

В очах Ф'юрі не було видно, що він вражений. Він встав, пішов далі. А далі починається побиття. Тайсон ходить, ганяє Вайлдера, а той іноді викидає свої кувалди.

З точки зору людини, яка просто дивиться бокс, я реально кайфував. Такого махача ти не часто побачиш в професійному боксі.

Але з точки зору боксу, а я дивився конкретно бокс, а не махач, бляха-муха, що один, що другий виглядали як здоровані, які прийшли один одного побити. Ми бачили видовищний, але не боксерський поєдинок.

Навіть руху ніг. Вони ходили на прямих ногах, п'ятах. Думаю, канвас рингу був стертий після цього поєдинку. Бій Джошуа і Усика - шедевр.

Те, як має виглядати мистецтво. А в бою Вайлдера і Ф'юрі була попса для американського глядача: кров, всі падають, піднімаються. Але класики в цьому не було, тільки махач.

Я не побачив ані від одного, ані від другого того, що зможе нашкодити в рингу Усику. Так, зрозуміло, завжди може прилетіти якийсь свінг незрозуміло звідки.

Але щоб Вайлдер завдав удару, йому потрібно зафіксувати ціль. А як це зробити, якщо «мішень» постійно рухається?

Що стосується Ф'юрі, природно, він кращий, ніж Вайлдер, але, якщо він в такій формі прийде на бій з Усиком, я не даю йому багато шансів.

Моя фраза про «булочки з корицею» якраз саме про того Вайлдера і того Ф'юрі, які перебували тоді в рингу. У такій формі вони дійсно «солодкі булочки» для Усика. Того Усика, який був у бою з Ентоні Джошуа, - сказав Красюк.

Читайте також: КРАСЮК: «Складно порівнювати перемогу Усика з перемогами братів Кличків»

Джерело Трибуна
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України
Футбол | 28 березня 2024, 09:32 6
Названий ініціатор «травм» Ракіцького перед спарингами збірної України

Журналіст Віктор Вацко згадав кейс з кар’єри захисника «Шахтаря»

Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»
Футбол | 27 березня 2024, 17:23 10
Андрій ЛУНІН: «Я вважаю, що ми не маємо права пропускати такі м'ячі»

Голкіпер збірної України прокоментував перемогу над командою Ісландії

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.