Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга конференцій
| Оновлено 22 жовтня 2021, 02:16
21271
103

Перша європеремога в сезоні! Зоря мінімально переграла ЦСКА

Два різних тайми в Софії все ж закінчилися вікторією української команди

| Оновлено 22 жовтня 2021, 02:16
21271
103
Перша європеремога в сезоні! Зоря мінімально переграла ЦСКА
ФК Зоря

Перед початком матчу всі вболівальники були шоковані - норвезький «Буде-Глімт» познущався над італійською «Ромою», відвантаживши їй шість м'ячів і пропустивши тільки один. Тому ті, хто на перед початком групового етапу віддавав перше місце «Ромі», а друге - комусь з українсько-болгарської пари, були осоромлені і з цікавістю чекали матчу в Софії.

Віктор Скрипник, здавалося, вирішив обов'язково забивати, причому багато. Одночасно місце на полі знайшлося і Громову, і Гладкому, і обом іранським форвардам. І вже інше питання, що підсилювати гру доводилося б, м'яко кажучи, необстріляними бійцями. Опонент українського тренера теж виставив свій бойовий склад на гру, оскільки йому теж була дуже потрібна перемога.

Як здалося, вона від болгар нікуди не дінеться. З перших же секунд м'яч міцно перейшов під їх контроль і почалося методичне розхитування оборони «Зорі», яка, на відміну від нападу, виглядала зібраною з світу по нитці. 

Йомов, Кайседо і Кері методично робили навіси з прострілами, особливо виділявся перший, який робив з Хомченовським на фланзі все, що хотів. Перший небезпечний момент в матчі, проте, був у Кайседо - після виходу зліва на Мацапуру м'яч пролетів крізь нашого воротаря, але, зрикошетивши, викотився на кутовий. 

В схожому стилі тривав весь перший тайм. Йомов прострілював, партнери не встигали, наші панічно грали на відбій. Виглядало дуже сумно і страшно, виникало одне питання: навіщо все це? Воно тільки посилювалося, коли гравці луганської команди вибігали в рідкісні контратаки - потуги Громова чи Шахаба віддати пас викликали почуття суму. Здавалося, що ось воно, дно, нижче вже нема куди. А те, що не пропустили, здавалося випадковістю. Другий тайм навіть не хотілося дивитися.

І даремно. На нього вишла зовсім інша команда в чорній формі. Без жодної заміни, зате з агресією, думкою, бажанням, технікою. Вже на першій хвилині болгари були змушені фолити на лінії свого штрафного. Булеца пробив трохи мимо правої штанги - є перший гольовий момент! І таких штрафних хвилин за 10 назбиралося три. «ЦСКА» не розумів, що робиться в грі, яка була повністю під їхнім контролем.

Гол Аллах'яра на цьому фоні виглядав логічним, хоча і був забитий з часткою везіння. Іранець на лівому фланзі хотів кинути аут, передумав, залишив м'яч Снурніцину. Тоді отримав вкидання на себе, змістився до лівого кута штрафного і, не дивлячись, поклав м'яч в дальній кут воріт. Краса. Виймайте, 0:1!

Болгари опинилися в нокдауні і, мабуть, не вийшли з нього до кінця гри. Так, гра звелася до облоги воріт Мацапури, але українці відносно впевнено її витримували. Звісно, не обходилося і без відвертих пожеж, коли м'яч літав по воротарському майданчику, але воротар і захисники встигали його відправити вбік від воріт. У відповідь вдалося кілька разів вийти в контратаку, проте, знову ж таки, без якісного останнього пасу нічого зробити не вдалося.

Нерви здали у майже всіх гравців «ЦСКА». Почалися нескінченні вимагання то пенальті, то ще чогось в арбітра, жовті картки полились рікою. Червоне світло теж з'явилося - Вьонові не сподобалося, що не свиснули фолу на ньому і він влетів в грубому підкаті в автора гола Аллах'яра. Суддя додав п'ять хвилин, переграли вісім, але неприємна традиція пропускати на останніх хвилинах перервалася.

Нарешті здобута перша перемога в групі. Якщо грамотно розвинути успіх в Запоріжжі проти того ж «ЦСКА», можна будувати плани щодо виходу з групи. І надіятися, що жах в першому сьогоднішньому таймі справді був тактичним задумом Скрипника.

Ліга конференцій 2021/2022. 3 тур. Група С.

«ЦСКА» (Софія, Болгарія) – «Зоря» (Луганськ, Україна) - 0:1.

Аллах'яр, 64.

 Маттей, 46, Вілдсхут, 69, Кайседо, 77, Мазіку, 84, Лам, 86 - Хомченовський, 27, Цвек, 89, Фаворов, 90+7.

 Вьон, 90+3 (груба гра).

«ЦСКА»: Бузатто - Туріцов, Матей, Лам, Мазіку - Йомов (Крастєв, 83), Мухар, Джеферсон (Вьон, 73), Вілдсхут (Бе, 73) - Кері (Варела, 57), Кайседо.

«Зоря»: Мацапура - Фаворов, Імереков, Снурніцин, Хомченовський - Аллах'яр, Булеца (Крістіан, 87), Цвек, Громов - Шахаб, Гладкий.

Арбітр: Мануель Шюттенгрубер (Австрія).

Стадіон: «Васіл Левські» (Софія, Болгарія).

ЦСКА СОФІЯ - ЗАРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
Гравець команди ЦСКА Софія отримує червону картку.
64’
ГОЛ ! М'яч забив Аллахяр (Зоря).
Сергій Рип'юк
Оцініть матеріал
(71)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело
Футбол | 15 квітня 2024, 16:35 3
Челсі продовжив контракт із Мудриком на один сезон – джерело

Щоправда, ця інформація не надто стикується з тим, що повідомлялося раніше

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 16 квітня 2024, 05:20 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 103
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
С первой еврокубковой победой всех нас!
Заря молодцы!
Луганчанин
Хоть и не уверенная(1 тайм), но победа! Спасибо, команда!
P.S. Ну и штормит же вас в этом сезоне. Не знаешь что и ждать))) И спасибо всем за добрые слова в адрес УКРАИНСКОЙ команде!!!!
Cityzen83
А шо, так можно было? Полностью про...ть один тайм, а во втором раз...ать соперника ... Луч и Зебра - учитесь. Можно и переломить ход поединка, оказывается.
Alex86 1
Как бы там ни было, но молодцы все же
Aleks04
Это было круто, особенно второй тайм, с победой!
Михаил Степанов
Вітаємо! Нарешті! Зачекались!
Yalta
Красавцы!Всех с долгожданной нашей победой!Нашим власть имущим,нужно задуматься над тем,что в нашем футболе шо-то не так. Причем это касается,как сборную так и клубы.
Алексей Голяченко
С почином всех нас. Зоря молодцы
Funny____Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Вот это да! Ну браво, что тут сказать! С такими кадровыми проблемами...
Бесперспективный первый тайм и такое преображение во втором. Без замен команда изменилась. Тут необходимо похвалить Скрипника! Я не очень верю в план ввести соперника в заблуждение в первом тайме (как считали комментаторы), но если он был, то реализация - топ! Я сам поверил в безнадёгу до перерыва.
Спасибо Команде! Эмоции и отрабатывание во всех эпизодах после перерыва были на уровне. Аллахьяр - красавчик!
BekXan
+3 Можно поздравить.Уже позитив.Пусть дальше будет ещё парочка с +3.
Webracer
Гра сумбурна, рвана, точних передач практично немає, все на відскоках, "на жилах". Але перемога і це радує.
rasta13
Хоть кто-то победил, а то надежд на Шахтер и Динамо уже не осталось.
Sunrise
Картинка из Болгарии отстает лет на 20 по качеству. Режиссеры лет на 30. Арбитр тоже лишь подчеркнул что это третий еврокубковый турнир. Сильно не налажал, но некоторые свистки лишние, некоторые не дал.
Standard
Норм., і цапи Галатасараю вдома програли.
ДаёшьСуперлигу
Неспроста Рома присела на 1:6
dadaali177188
По второму тайму видно было, что желание есть зацепиться за победу, заслужили
Konstantin Osipenko
Сьогодні наш день, всі перемогли і Мотор, і дівчата наші! Так тримати!
Igorok Киев
Поздравляю Зарю и всех болельщиков, кто верил в победу команды привет тем гусям кто гнал на команду, эксперты хреновы
Sauron
З перемогою!