Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 жовтня 2021, 15:18
9809
15

Театр одного актора. Металіст 1925 розгромив Інгулець

На рахунку Дмитра Криськіва дві гольові передачі і один результативний удар

| Оновлено 23 жовтня 2021, 15:18
9809
15
Театр одного актора. Металіст 1925 розгромив Інгулець
УПЛ

П'ятничну програму дванадцятого туру української Прем'єр-ліги завершувало протистояння харківського «Металіста 1925» і петровського «Інгульця». Команди Валерія Кривенцова і Сергія Лавриненка мали відмінні один від одного серії в попередніх матчах – господарі поля не програвали протягом п'яти поєдинків поспіль, а ось гості, навпаки, не знали перемог протягом уже шести ігор, п'ять з яких завершувалися для них поразками. Із настільки невтішною статистикою виступів, «козаки» були змушені чинити опір опонентам, які проводять свій дебютний сезон в «еліті» нашого футболу.

Досить багато говорилося на тему психології «Інгульця» в обставинах, що склалися перед початком цього поєдинку. Те, що відбувалось на футбольному полі показало, що всі ці роздуми були не на порожньому місці. Важко було дивитися на колись чудово злагоджений колектив, який банально не може впоратися з вантажем невдалих попередніх матчів. При цьому, важко було сказати, що гості почали цей поєдинок не з тієї ноги.

Тактика підопічних Лавриненка виглядала досить просто – м'яч заводився на фланги під час атак, звідки потім намагалися знайти у штрафному пару форвардів. І це лише під кінець першої півгодини ігрового часу суперники почали звикати до подібного виконання, і практично нічого не дозволяти створювати «козакам». До цього – «Інгулець» міг би запросто відкривати рахунок, якби реалізував хоча б один зі своїх моментів Сергій Сітало, або ж його партнер за нападом, Майкл Гопей.

Не можна було сказати, що «Металіст 1925» героїчно утримував оборону своїх воріт. Господарям у чомусь щастило в ключові моменти, і вже точно в подібній логіці можна було міркувати про ситуацію під завісу першого тайму, коли їм вдалося вийти вперед за рахунком. Зусиллями Криськіва м'яч у контратаці перейшов через центральну лінію і був доставлений у ноги Батюшина у вільний простір перед чужим штрафним, після чого Юрію вдався прицільний удар із рикошетом від поперечини в лівий верхній кут.

Іти на перерву з таким шокуючим моментом для команди Лавриненка було фактично фатальним підсумком всього поєдинку. Подальша гра «Інгульця» вже не витримувала ніякої критики. Футболісти атакуючої групи так і не змогли показати злагодженість дій аж до фінального свистка, а в обороні раз по раз відкривалися великі за розміром вільні зони.

«Металісту 1925» не залишалося нічого іншого, окрім як користуватися цими подарунками долі, тому практично в пішому стилі вони зуміли записати на свій рахунок ще три результативні удари. Відзначити варто лише той факт, що ще в двох додаткових підходах до володінь Гальчука був безпосередньо задіяний все той же Криськів, якому вдалося записати чергові гольову передачу і гол на свій бомбардирський рахунок. Ще одного результативного удару завдав Западня. Об'єднувала ці епізоди відсутність захисту «Інгульця» на робочому місці, тому чергова перемога харків'янам далася досить легко.

У наступному турі харківський «Металіст 1925» буде приймати на своєму полі луганську «Зорю», а петровський «Інгулець» теж зіграє вдома, але проти рівненського «Вереса».

Українська Прем'єр-ліга. 12-й тур.

«Металіст 1925» – «Інгулець» - 4:0

Батюшин, 44, Западня, 63, Марлісон, 66, Криськів, 83

  Бартуловіч, 41

«Металіст 1925»: Сидоренко – Западня (Кверквелія, 78), Шершень, Ченбай (І. Коваленко, 86), Фабіньо – Габелок – Протасов, Батюшин (Голодюк, 71), Криськів, Савін (Ременюк, 71) – Марлісон (Зубков, 78).

«Інгулець»: Гальчук – Мельничук (Полегенько, 6), Ковалев, Салем, Асмелаш – Шарай, Запорожець, Бартуловіч (Шишка, 68), Козак (Головкін, 68) – Ситало (Плохотнюк, 68), Гопей.

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: ОСК «Металіст» (Харків).

Удари (у площину): 9 (5) – 10 (3)
Кутові: 3 – 0
Оффсайди: 3 – 1.

МЕТАЛІСТ 1925 - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

83’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Криськів (Металіст 1925).
66’
ГОЛ ! М'яч забив Марлісон (Металіст 1925).
63’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Западня (Металіст 1925).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Юрій Батюшин (Металіст 1925).
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 1
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 0
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Baton
Чем больше Металлистов - тем лучше!
ViaBor
Снова металлист и изнасилование
Mr.Frost
Просто свято! Молодці! Криськів супер а Марлісон топ-форвард.
stopor2016
Никто не знает - Бартулович счёт угадал?
cucumber
Отличная победа! Не понятно что произошло с Ингульцом! Но очень крутой Маилтон, мог и падать при контакте в штрафной, но он не побоялся идти в обыгрыш один в один, и не хотел падать и зарабатывать пенальти, человек хотел банально забить гол! Просто удивлен и восхищён таким поведением форварда! БРАВО!!!!
salenco
Ну где там этот Балабол папа(поворознюк), который обещал такой Металлист и пьяными обыграть
Baton
Жду Мирона Богдановича в Металлисте, простите не в 1925м, а просто Металлисте Харьков, но ваши заслуги ничуть не унижаю, так держать, два Металла из Харькова - Динамо и Шахте придётся подзадуматься)))
~@~
Удары (в створ): 9 (5) – 10 (3)
Нехилый КПД у 25. Почти как у Будё-Глимт.
zzg77
Грядёт очередная тренерская отставка!!
Sauron
Интересная команда этот Металлист.
Вот только должны взять себе нормальное имя, которое не перекликается с настоящим Металлом, и нарабатывать фанатскую базу из года в год.
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
GELO88
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил