Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 жовтня 2021, 11:15
23292
171

Вилучення зламало гру. Ворскла вдома поступилася Шахтарю

Перемогу донецькій команді принесли гравці, що вийшли на заміну

| Оновлено 24 жовтня 2021, 11:15
23292
171
Вилучення зламало гру. Ворскла вдома поступилася Шахтарю
УПЛ

До очного протистояння суперники підійшли зі схожими показниками. Гірники випереджали «Ворсклу» всього на два очки, тому в разі успіху господарі поля гарантовано виходили на друге місце в турнірній таблиці. Втім, перед матчем проблем в полтавській команді вистачало. З різних причин не змогли взяти участь у грі Чеснаков, Бондаренко, Пуцлін, Вакула та ще кілька гравців. У «Шахтарі» теж були свої нюанси. Крім Траоре, який, нагадаємо, вибув з ладу надовго, не прилетіли до Полтави Кривцов і Маркос Антоніо. Зрозуміло, що для підопічних Юрія Максимова втрати провідних футболістів були більш відчутні, ніж для гостей. Та й сам головний тренер ворсклян опинився на трибуні, а не на лаві запасних через дискваліфікацію.

Стартові хвилини матчу пройшли за деякою перевагою місцевих футболістів. «Ворскла» намагалася діяти активно і проводила одну атаку за іншою. Вже на 8-й хвилині хорошу позицію для удару по воротах мав Тілль, але пробив він дуже невдало і неточно. Через п'ять хвилин той же Тілль виконав подачу з кута поля, причому досить точно на Тамма. Той бив головою з близької відстані, однак м'яч розминувся з ближньою штангою в якихось сантиметрах. А на 18-й хвилині після передачі зліва від Якубу поблизу воріт гостей виявився Пердута. Він чи то бив по воротах, чи то спробував зробити передачу, але в будь-якому випадку Трубін вчасно зреагував і забрав м'яч в руки.

Важко сказати, як склалася б гра далі, якби не епізод на 29-й хвилині, коли Тілль небезпечно зіграв проти Трубіна на лінії воротарського майданчика. Арбітр матчу Бойко показав легіонеру із Люксембургу жовту картку. А оскільки вона у нього була другою на той час, Тілль побачив перед собою і червоний колір.

Лише після вилучення у складі «Ворскли», гірники, нарешті, стали грати гостріше, в результаті чого пішли моменти біля воріт Різника. Особливо важко довелося господарям поля наприкінці першого тайму. Так, на 37-й хвилині Фернандо своєчасно вибіг на передачу Педріньо і бив метрів з трьох, але в ціль не влучив. Потім на 43-й хвилині непогано приклався до м'яча сам Педріньо, проте м'яч влучив у захисника і вилетів на кутовий. А вже у компенсований арбітром час Фернандо завдав удару приблизно з лінії штрафного майданчика в лівий від себе кут і тепер вже довелося демонструвати свою майстерність голкіперу полтавського клубу.

У перерві Роберто Де Дзербі провів відразу три заміни, випустивши на поле замість Фернандо, Педріньо і Алана Патріка свіжих Соломона, Тете та Сікана. І «Шахтар» дуже агресивно розпочав другу половину зустріч. Вже на 47-й хвилині Сікан після розіграшу кутового ледь-ледь не влучив у ближній кут. Гірники продовжували домінувати, проте моментів біля воріт суперників було зовсім небагато. А далі на 56-й хвилині сам попросив заміну Степаненко, тримаючись за задню поверхню стегна. Замість нього в гру вступив Судаков.

Зрозуміло, що «Ворскла», граючи в меншості, більше оборонялася. Проте, господарі при першій нагоді намагалися тікати в контратаки. Одна з них на 57-й хвилині вийшла досить небезпечною, але Пешич, який з'явився на полі на початку другого тайму замість Скляра, пробив з гарної позиції вище воріт. Був ще епізод на 61-й хвилині, коли після небезпечного прострілу зі штрафного від того ж Пешича надійно зіграв Трубін, відбивши м'яч на кутовий.

Час минав, а на табло залишалися нулі. І все ж на 65-й хвилині гірники зуміли відкрити рахунок. Сікан в оточенні гравців «Ворскли» віддав передачу на лівий фланг на Соломона. Ізраїльтянин, вже перебуваючи у штрафному, зробив гострий простріл уздовж лінії воріт, Різник м'яч відбив трохи вбік, але тут опинився Тете, який з близької відстані просто «розстріляв» ворота.

Після цього на полі було багато боротьби і емоцій. Футболісти «Ворскли» навіть спробували йти вперед великими силами в надії відігратися. Але «Шахтар» досить спокійно витримав цей тиск, а потім на 79-й хвилині провів результативну атаку. Це Манор Соломон вдало обігрався в «стіночку» з Марлосом і вже з меж штрафного, перебуваючи по центру, точно пробив в лівий від себе кут воріт.

Більше нічого цікавого в матчі не відбулося. Гості спокійно довели матч до перемоги і на даний момент наздогнали в турнірній таблиці «Динамо», яке завтра зіграє з «Дніпром-1».

Українська Прем'єр-ліга. 12 тур.

«Ворскла» - «Шахтар» - 0:2.

Тете, 65, Соломон, 79.

 О. Тілль, 19, 29, Пердута, 60 - Фернандо, 41.

 О. Тілль, 29 (друге попередження).

«Ворскла»: Різник - Пердута, Тамм, Яворський, Якубу -  Скляр (Пешіч, 49), Челядін (Павлюк, 90+1), О. Тілль, Кане - Степанюк (Крупський, 90+1), Рангел (Амількар, 90+1).

«Шахтар»: Трубін - Додо, Марлон, Бондар, Ісмаїлі (Конопля, 82) - Степаненко (Судаков, 56), Майкон - Марлос, А. Патрік (Сікан, 46), Фернандо (Соломон, 46) - Педріньо (Тете, 46).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська область).

Стадіон: «Ворскла» ім. О. Бутовського.

ВОРСКЛА - ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

79’
ГОЛ ! М'яч забив Манор Соломон (Шахтар Донецьк).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Тете (Шахтар Донецьк).
29’
Олівьє Тілль (Ворскла) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 171
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Trollface
Судья явно не давал желтую игрокам шахтера. Стыдный футбол. Ворскле респект за самоотдачу.
SeM077
Ворскла молодці, гарну і гідну гру показали, але проти суддівського свавілля не поділась (походу судді там сказали, щоб жовті картки більше не давати у другому таймі гірникам і так забагато, а про тренерський склад взагалі мовчу, мабуть якби Де Дзебі забив сам, то він би зарахував гол).
oenergo.com
Если бы не удаление, Ворскла, как минимум, не проиграла бы Шахтеру. Отличная команда.
Серж р
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
FunnyCat_
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kum_Poltava_
Щахта, без судді, дворова команда!
sergej55
Повылазили кротопедики.
adidas777
Кроты вам не стыдно???
Что даже на крото канале, ваш эксперт Грачёв говорит
- Что это какой то испанский стыд, такое удаление!!!
Позор вам !!!!!!!!!!! Фу...........
OLEXANDER
Так там 2ї жовтої і не було Тіою, як і першої...Ну от така гра..В чемпіоеаті 2команди, власником яких є Ринат Ахметов, а чому він не може собі створити Рінат-еліт лігу і щоб мурижилися свої команди, вони там люблять чемп з 12 команд:
Шахтар-1,2,3; Маріуполь-1,2,3; ТРК Футбол-1,2,3; з ОРДЛО 2 команди-данєцкі сєпари і луганські і з Криму ще можна зачепити команду.Ось і чемпіонат імені Рината!
elPadrino
Кроты,и шо за название обзора-"Удаление сломало игру"?А ну затребуйте,шоб поменяли название на "Удаление наладило игру", так точнее и для кротовского сердца приятнее
BekXan
Ворскле парням респект ! Учитывая реальные потери и неизвестно ещё как будет дальше с составом по короне.По игре первый тайм целостно классно и смотрибельно.Жаль что хоть один не забили было бы хорошо.Отдельный респект впервые скажу за минимум 15 лет менеджменту Ворсклы за организацию матча.Наконец то до них дошло что футбол в первую очередь это праздник для людей !Люди были в восторге.Автофанам отдельный респект вы красавы !И болелам вы лучшие !
И главное по красной карте.По совокупности она была показана .Это не прямая.На сколько она была там нужна в игровом моменте это уже нада смотреть.Но этот эпизод очень повлиял на игру это факт.На результат тут трудно сказать.
В любом случае Ворскла молодца и была игра лидеров.Всем добра !
Віталій Ткачук
Ліве вилучення. Навіщо так "палитися"? Починається минулий сезон, коли шахраїв тягнули на перше місце. Напишу в стилі кротівських ботів: Шахтар не може - арбітр допоможе. Ворсклі - респект, а цим недолугим має бути соромно.
pancratev
Кроты фу вонище на всю Украину.Позорники по другому обиграть не могут.Ну тут какой владелец (катала) такой позорний клюб.
SerjMakovey
Гидота, тільки таким шахрайством і можуть перемагати в Україні...
Гыдота, тьфу...
grig
Клоунада а не матч. В самом начале удаляется наиболее опасный игрок Ворсклы - а дальше играйте на здоровье.
chmohtar
шохтьор ПОЗОР Украины -ревет стадион!!!!!!
elPadrino
Здесь комментариев от болел Динамо- кот наплакал,зато кротов повылазило тьма и взахлёб перебивая друг друга про самый- самый.Отсосите уже друг у друга чи шо?
robot61
Шахта-позорище!!! Ворскла даже в 10-ом могла наиграть на ничью!!!
Aleks04
Очередная убогая игра от Зебры. Ворскла хорошо сыграла, если бы не удаление - вполне могли зацепиться за очки.
avk2307
Пускай радуются тролли. В послематчевой студии Грачев сказал:
Насчет удаления, мне даже нечего добавить к тому, что болельщики сказали.
Разве этими словами он не объяснил все?