Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 29 жовтня 2021, 01:29
2532
2

Ураган – Араз. Прогноз і анонс на матч основного раунду Ліги чемпіонів

Друга спроба івано-франківців підкорити Європу

| Оновлено 29 жовтня 2021, 01:29
2532
2
Ураган – Араз. Прогноз і анонс на матч основного раунду Ліги чемпіонів
НФК Ураган

У четвер, 28-го жовтня, чемпіон України івано-франківський «Ураган» стартує в основному раунді Ліги чемпіонів з футзалу. Команда Максима Павленка посперечається за єдину путівку до елітного раунду з азербайджанським «Аразом», косовським «Лічені» та румунським «Юнайтед Галац». Усі матчі групи 6 відбудуться на майданчику Івано-Франківського коледжу фізичного виховання.

Івано-франківський «Ураган» вдруге у своїй історії виступить на євроарені. Після чемпіонського сезону-2010/2011 івано-франківці дебютували в основному раунді Кубка УЄФА (турнір-попередник Ліги чемпіонів), зумівши пробитися до наступної стадії. У міні-турнірі, який приймав сербський Крагуєвац, «Ураган» з однаковим рахунком 6:4 обіграв кіпрську «Омонію» та ізраїльський АСА «Бен Гуріон», після чого поступився місцевому «Економацу» - 3:5.

В елітному раунді івано-франківці опинилися в дуже солідній компанії разом із чинним володарем трофею італійським «Монтесільвано», чемпіоном Італії «Маркою Футзал» та словацьким «Слов-Матіком». Виступив «Ураган» гідно. Стартував український чемпіон із сенсаційного нічийного результату в матчі проти «Монтесільвано» (1:1), а потім поступився «Марке» з рахунком 2:4. Поєдинок проти словаків уже не мав турнірного значення, але івано-франківці завершили свій дебютний євровиступ на мажорній ноті, здобувши перемогу з рахунком 4:3.

Цікаво, що у складі нинішнього «Урагану» є футболіст, який у згаданому Кубку УЄФА захищав кольори івано-франківського клубу. Йдеться про Романа Кордобу, який у тому євротурнірі забив два голи (1 в основному раунді та 1 – в елітному). Кордоба встиг пограти у львівській «Енергії» та білоруських командах «Борисів-900» і «Вітен», після чого у 2018-му знову став гравцем «Урагану».

Перед стартом основного раунду про майбутній турнір поділився думками коуч «Урагану» Максим Павленко. «Наразі шанси на вихід із групи у всіх рівні. Звісно, на боці азербайджанців та румунів більший досвід участі у Лізі чемпіонів, у команди з Косова також великі амбіції. Ми ж маємо величезне бажання гідно представити клуб, місто та країну», – зазначив наставник івано-франківців.

Тепер перейдемо до «Аразу». Азербайджанський клуб є найтитулованішою командою своєї країни: «Араз» 15 разів ставав тріумфатором місцевого чемпіонату (всього турнір проводився 27 разів). Домінування нахчиванців в азербайджанському футзалі почалося одразу після заснування клубу у 2004-му році. З того часу «Араз» лише один раз не ставав чемпіоном (у 2015-му). Нахчиванський клуб також має великий досвід виступів на євроарені. Матч проти «Урагану» стане для «Аразу» 72-м у рамках єврокубків. Найвагоміші досягнення «Аразу» на європейській арені – це бронзові медалі «Фіналу чотирьох» Кубка УЄФА у 2010-му та 2014-му.

З азербайджанським клубом минулого сезону зустрічався херсонський «Продексім». Відбулося це протистояння в основному раунді Ліги чемпіонів. Тоді «мельники» вже виконали завдання з виходу до наступної стадії євротурніру, але не дали собі особливого послаблення, впевнено обігравши суперників із рахунком 8:3. Свій нинішній єврокубковий похід «Араз» розпочав із попереднього раунду. У міні-турнірі, який відбувся в латвійському Саласпілсі, чемпіон Азербайджану обіграв гібралтарську «Європу» (9:2) та місцеву «Рабу» (8:4) і зіграв внічию з фінським «Кампуксен Динамо» (4:4).

Перед зустріччю з «Ураганом» азербайджанці мають кадрові проблеми. Не зможе допомогти своїй команді її капітан Різван Фарзалієв. Досвідчений футболіст уже повторив рекорд бразильця Лусіо, зігравши 69 матчів у футзальному єврокубку, але стати одноосібним рекордсменом у Івано-Франківську йому не дозволить травма. Також у лазареті опинився Ісаг Сургалі, а Хатаї Багіров не зіграє з «Ураганом» через дискваліфікацію. Але у складі азербайджанського клубу є й інші футболісти, які можуть взяти на себе тягар лідерства. Це, перш за все, стосується бразильця Фелліпіньо, який є найкращим бомбардиром команди. На початку жовтня гравцем «Араза» став ще один бразилець Давид Густаво. «Якщо ми прибули сюди, значить повернемося не з порожніми руками», – ось так сміливо оцінив шанси своєї нової команди в основному раунді новачок «Араза».

Насамкінець зазначимо, що переможець матчу «Ураган» – «Араз» з великою ймовірністю виграє групу 6 і вийде в елітний раунд (хоча з рахунків жодним чином не потрібно скидати «Юнайтед Галац»). Тому ця зустріч відразу набуває ключового значення. Що ж, побажаємо успіху нашому чемпіону!

Прогноз Sport.ua: перемога «Урагану».

Sport.ua проведе текстову трансляцію матчу «Ураган» - «Араз».

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 4
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Наполі став володарем Кубка Італії з футзалу
Футзал | 25 березня 2024, 14:36 0
Наполі став володарем Кубка Італії з футзалу

Неаполітанці вперше виграли цей трофей

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
С Ураганом и Аразом всё понятно. Меня больше интересует, каким образом команда из Косова сумела добраться до Ивано-Франковска? Ведь раньше во всех видах спорта мы играли с косоварами на нейтральной территории, а что сейчас изменилось?
Владимир Копяк
За бабки можно любой вопрос решить, мы ведь живем в самой коррумпированной стране Европы...