Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 листопада 2021, 00:54
4385
8

Чудова реалізація. Верес впевнено переграв Металіст 1925

Голи Пасіча та Солдата допомогли Вересу виграти у Металіста 1925

| Оновлено 24 листопада 2021, 00:54
4385
8
Чудова реалізація. Верес впевнено переграв Металіст 1925
НК Верес

Після завершення заключного поєдинку п'ятнадцятого туру української Прем'єр-ліги можна було сміливо починати підбивати підсумки великого відрізку нашої національної першості, оскільки формально добігло кінця перше коло. Матчу на луцькому стадіоні «Авангард», на поле якого цього вечора вийшли футболісти рівненського «Вереса» та харківського «Металіста 1925», надавався особливий статус, хоча й ця вивіска протистояння двох екс-учасників Першої ліги навряд чи збирала довкола себе значу увагу глядачів увечері понеділка.

Підопічні Валерія Кривенцова в нещодавньому минулому мали видатну серію з чотирьох поспіль переможних поєдинків, навіть перевершуючи на відокремленому відрізку сезону наших грандів, проте з тріском провалилися в кубковій грі проти резервного складу «Олександрії» (2:5), а потім поступилися і «основі» команди Юрія Гури (0:2), поміж тим зазнавши крупної поразки від луганської «Зорі» (1:6). Очевидно, що за подібних умов міжнародна пауза для харків'ян була схожа на стоп-кран, ось тільки головне питання було в тому, чи зірвали його вчасно?

Колектив Юрія Вірта подібними затяжними успішними серіями не відрізнявся, проте продовжував утримуватися у екватора турнірної таблиці. Характерною рисою «червоно-чорних» цього сезону став непоступливий характер і гранична витримка, що дозволяло команді, навіть за фактичної відсутності серйозного потенціалу до ротації, усе одно досягати прийнятних результатів у фактично дебютному сезоні в УПЛ.

Сценарій першої половини матчу було досить легко спрогнозувати у більшості моментів наперед. Харків'яни спробували контролювати м'яч у стартовому відрізку поєдинку, однак із загостренням у чужому штрафному майданчику явно не поспішали. Поступово гра набула характеру маятника, а команди змінювали один одного в атаках із занадто високою частотою для того, щоб можна було виділити перевагу однієї зі сторін. Що характерно, це не була така нелюба нам гра в бий-біжи, а команди дійсно намагалися доводити м'яч до завершальних ударів по воротах, як мінімум, із середньої дистанції.

Хтось скаже, що «Металіст 1925» у окремих епізодах виглядав трохи гостріше, хтось посперечається з цим твердженням, зазначивши більше спроб наносити удари з різних дистанцій з боку його суперників. Певною мірою, матимуть рацію і ті, і інші, але незалежно від цього господарі поля зуміли відкрити рахунок перед самим відходом на перерву, тому на другу половину матчу на нас чекала вже зовсім інша картина на полі. Сидоренко на 40-й хвилині ціною пошкодження врятував свої ворота від удару Дахновського з близької дистанції, але на добивання в порожні від Геннадія Пасіча вже точно не встигав.

Тактика на другу половину матчу з боку господарів поля також не зуміла здивувати. У повільному, але впевненому контролі рівняни плавно просувалися до успішного завершення поєдинку, і при цьому їхні суперники не робили жодних спроб того, аби порушити зручний для «Вереса» ритм. «Металіст 1925» провів досить слабкий поєдинок у плані комбінаційної гри в атаці, а наприкінці повної години ігрового часу колективу Юрія Вірта вдалося подвоїти свою перевагу.

Навіс із кутового на правому фланзі з ближньої штанги був переведений на дальню зусиллями Немчанінова, і так вийшло, що лівий захисник у цьому епізоді скинув м'яч на порожні ворота для правого – Ігоря Солдата. Чи варто говорити, що за настільки низьких швидкостей та відсутності пресингу з боку гостей доля матчу виявилася вирішеною наперед саме на цьому моменті?

У наступному турі рівненський «Верес» зіграє гостьовий поєдинок проти ковалівського «Колоса», а харківський «Металіст 1925» вирушить до Львова на матч проти «Руху».

Українська Прем'єр-ліга. 15 тур.

«Верес» – «Металіст 1925» – 2:0

 Пасіч Г. (40), Солдат (61)

 Кучеров (10) - Западня (45+1)

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Нємчанінов, Кучеров (Полуляк, 90), Петько, Дахновський (Тимофієнко, 80), Панасенко (Гегедош, 80), Пасіч Г. (Гечев, 90), Шестаков (Сергійчук, 73)

«Металіст 1925»: Сидоренко, Шершень, Кверквелія, Ченбай, Западня (Потімков, 81), Габелок (Задерака, 66), Протасов (Савін, 81), Кравченко, Голодюк (Фабіньо, 66), Криськів, Марлісон

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)

Стадіон: «Авангард» (Луцьк)

ВЕРЕС - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
aleks19826
Все таки сыгранность большая роль. Хоть и со второй лиги вместе и первой, но бой дают более богатым командочкам ровенчане
BekXan
Молодца Верес учаться растут.Пусть укрепяться в межсезон и становяться крепче и тем интересней чемпионат.
Alex Suz
Металлист 1925 оччччч слабо играет
Stardeck84
Это какой то позор
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Грозный
Вот, вроде тоже бомжи, а шпилят нормально.