Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 23 листопада 2021, 14:20
1726
0

Віталій САЧКО: «Хотілося б зіграти з Руудом, але вирішувати капітану»

Український тенісист – про майбутню матчеву зустріч у Кубку Девіса проти збірної Норвегії

| Оновлено 23 листопада 2021, 14:20
1726
0
Віталій САЧКО: «Хотілося б зіграти з Руудом, але вирішувати капітану»
ATP. Віталій Сачко

Третій номер збірної України з тенісу Віталій Сачко розповів Sport.ua про підготовку до матчу Кубку Девіса проти команди Норвегії (26-27 листопада).
 
- В останньому матчі ви виграли перший сет 6:0, а потім програли два по 1:6. Що там сталося?
- Останній матч я почав дуже добре. Мені вдавалася гра на прийомі, відмінно діяв на задній лінії. Я чудово грав, мій суперник нічого не міг робити, бо у нього весь теніс тримається на подачі. Для нього стало шоком, що мені все вдалося, брейкнув його тричі. Але в другому сеті він почав більше боротися за кожен м'яч. Спочатку взяв перший гейм на своїй подачі, на моїй було 30:0, здавалося, що все йде добре, але я програв її. І якось все пішло в інший бік, я перестав демонстровати свою гру. Спочатку я забивав м'ячі, грав активно, а потім він збив мій ритм. Стараюся забути цей матч, пам'ятати тільки перший сет.
    
- Чи вдалося вже потренуватися, випробувати корти в Осло? Які там умови?
- В Осло я прилетів у понеділок, вся команда вже на місці. Ввечері вдалося потренувати одну годину, відчути корт. Атмосфера класна. місто дуже гарне, чисте повітря, все подобається. Корти приємні, м'ячі хороші. Сьогодні зранку потренувався з Олексієм Крутих, вийшло хороше тренування. У нас позитивна  атмосфера, були капітани, усім задоволений.
 
- Минулого разу федерації не вдалося з вами домовитися. Цього разу все без проблем вийшло? 
- Минулого разу не сподобалися умови, тому вирішив грати свої турніри. Зараз все було інакше, жодних проблем не виникло.
 
- Не було обіцянок точно зіграти матч? Можливо, проти Каспера Рууда?
- Щодо обіцянок зіграти матч, то це все залежить від капітана. Він дивиться, як ми граємо, тренуємося. Остаточне рішення буде за ним, зараз він не може сказати, кого точно поставить на матчі. Звісно, мені б хотілося зіграти з Руудом, це був би безцінний досвід. Але якщо не зіграю, то нічого страшного не трапиться.
 
- Сергій Стаховський сказав, що налаштовуємося на дві перемоги над Віктором Дурасовичем. Ви перемагали його цього року на 25-тисячнику в Чехії, що пам'ятаєте про той матч? Як би охарактеризували гру цього тенісиста?
- Я грав проти нього весною на грунті, було дуже холодно. Це було друге коло, я виграв 6:4, 6:3. Він хороший гравець, все вміє. В нього хороші удари і справа, і зліва, а також подача. Стосовно того матчу, то в мене склалося враження, що він був не дуже стійкий у психологічному плані. Він грав добре, потім були провали. Я зіграв краще і у вирішальних моментах виграв матч. Але потрібно налаштовуватися, не можна його списувати, бо Дурасович небезпечний.
 
- Як оціните свою форму і фізичний стан напередодні матчів з норвежцями?
- Зіграв багато турнірів, на корті почуваю себе добре. Зараз відпочив чотири дні, то фізично почуваюся краще. Думаю, що тиждень потренуюся і все буде чудово.

Володимир Клепач
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.