Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 листопада 2021, 10:03
15686
97

І все одно з нервами. Шахтар мінімально обіграв Інгулець

Тете поповнив свій бомбардирський здобуток черговим результативним ударом

| Оновлено 29 листопада 2021, 10:03
15686
97
І все одно з нервами. Шахтар мінімально обіграв Інгулець
ФК Шахтар Донецьк

Перший матч між цими командами в цьому чемпіонаті був одночасно і першим для італійського тренера Де Дзербі в чемпіонатах України. Нагадаємо, що тоді «гірники» перемогли свого суперника з рахунком 2:1. Але набагато цікавішим протистояння виглядало в контексті матчу, що не відбувся наприкінці минулого року - тоді «Інгулець» отримав технічну поразку за неготовність поля до гри, його президент довго через це обурювався і шукав винних. Тому недільний матч був досить принциповим для петровської команди. Та й для «Шахтаря» все було не дуже просто - головний тренер сидів у ВІП-ложі, оскільки на тренерському місці не міг перебувати через вилучення у матчі проти «Руха».

Варто також відзначити, що в пасиві «Інгульця» до матчу була восьмиматчева безвиграшна серія, а у «Шахтаря» - навпаки, п'ятиматчева переможна.

У складі господарів варто відзначити повернення в основу капітана Лупашка, а також появу на вістрі Гопея, який якраз і забив у першому колі у ворота «гірників». Порівняно з матчем проти «Інтера» в основі команди Де Дзербі (а точніше, в цьому матчі - Давіде Поссанціні) вийшли Корнієнко, Маркос Антоніо, Судаков і Мудрик, які змінили Бондаря, Степаненка, Марлоса і Фернандо. Місце центрфорварда зайняв Педріньо.

Фото - УПЛ

Гра почалася очікувано - з контролем м'яча футболістами донецької команди. А «Інгулець» не соромився йти у високий пресинг, чого дуже не люблять наші вітчизняні гранди. За перші хвилин 15 можна згадати два моменти - удар Тете після закидання Марлона, з яким справився Гальчук (напевно, там був офсайд), і жовта картка Гопею, яка, хоч і виглядала формально заслуженою, хтозна, чи показувалася б у матчах єврокубків - Майкл виставив руку в сторону, а Додо набіг на кисть руки обличчям. Крім того, хто слідкує за виступами Мудрика, знає, що в того чомусь постійно виникають проблеми з бутсами. Не оминули вони Михайла в цьому матчі.

Перший реально небезпечний момент виник на 23 хвилині. Мудрик на фланзі обіграв Шарая, навісив на Педріньо, котрий бив в падінні метрів з 10 головою - Гальчук впевнено забрав непростий м'яч. І відразу ж Матвієнко створив ще один шанс - після закидання в штрафний Шарай не дістав м'яч, Мудрик бив у дотик з лівого кута штрафного, але акцентованого удару не вийшло - в того ж таки Гальчука. І був ще один удар Мудрика з того ж місця буквально через хвилину - після скидки партнера Михайло трохи не влучив у дальній кут.

Після того, як закінчилися перших півгодини матчу, «Шахтар» забив. Додо з центра поля пасом врозріз вивів Тете на побачення з Гальчуком, і бразилець в дотик пробив справа в дальній кут, забивши свій восьмий гол в чемпіонаті.

З футболістів «Інгульця» в об'єктиви телекамер найчастіше потрапляв саме воротар. Але нагадав про себе Ілля Коваленко - після подачі Полегенька він пробивав без перешкод головою метрів з 10, але влучив у Трубіна.

До кінця тайму Тете отримав ще один пас врозріз від Майкона, але на цей раз його бездарно запоров, випустивши м'яч за лицьову. І ще один раз міг забивати бразилець, але проспав простріл Мудрика і не побіг замикати дальню штангу.

А що Інгулець в першому таймі? Нічого не вдавалося зробити підопічним Лавриненка без м'яча, залишалися надії тільки на другий тайм. 

Спробував змінити ситуацію тренер «Інгульця», укріпивши захист (замість Асмелаша і Ковальова вийшли дебютант Смоляков і Салем), який натерпівся від Додо та Тете,  та помінявши лівого півзахисника - Козак зайняв місце на бровці. 

Мабуть, заміни таки допомогли. Смоляков більш-менш справлявся з бразильцями, а Козак бігав у напад, але майстерності не вистачало для якісного завершення - то сам гравець заганяв себе в кут, то забігав в офсайд у непоганій контратаці.

У «гірників» активно продовжував прострілювати зліва Мудрик, але Траоре на полі ще довго не буде, а інші партнери якісно замикати такі передачі не вміють.

На 62 хвилині Поссанціні змінив Педріньо, який, як і в матчі з «Інтером», нічого особливого не показав, на Соломона, а Майкона - на Артема Бондаренка. В центрі нападу став грати ізраїльтянин, тому, відверто кажучи, голів від нього на цій позиції ніхто не чекав.

«Інгулець» свій найнебезпечніший момент від початку матчу створив, що логічно, після стандарту - Павлов не влучив головою по м'ячеві на лінії воротарського. Щоправда, якби влучив, то арбітри переглядали б епізод - чи не було офсайду.

Гопей знову рукою доторкнувся до обличчя гравця «Шахтаря» - на цей раз Матвієнка - але арбітр на цей раз не показав картку. Досить типова для нашого чемпіонату непослідовність дій.

Гра, яка тривала в сонному режимі, дещо пожвавилася на 85 хвилині. Матвієнко прострілив, Сікан традиційно для донецьких футболістів сьогодні не встиг на простріл, а Тете, замикаючи дальню штангу, влучив з кількох метрів у стійку. Камери показали Де Дзербі, який досить сильно нервував впродовж гри у ВІП-ложі і пояснював Даріо Срні, як треба було грати Сікану у цій ситуації.

На останніх хвилинах «Інгулець» рвонув вперед, хвилин 5 тримав в облозі ворота Трубіна, але індивідуальна майстерність виконавців не дозволила претендувати на щось більше.

0:1 - «Шахтар» зрівнявся за очками з «Динамо», але кияни збільшили різницю забитих і пропущених у цьому турі порівняно з донецькою командою.

Українська Прем'єр-ліга. 16-й тур.

«Інгулець» – «Шахтар» - 0:1

Тете, 32

Гопей, 14, Коваленко, 57 – Маркос Антоніо, 69, Сікан, 90+1

«Інгулець»: Гальчук – Асмелаш (Смоляков, 46), Ковальов (Салем, 46), Павлов, Полегенько – Шишка, Лупашко – Шарай (Козак, 46), Запорожець, Коваленко (Головкін, 81) – Гопей (Плохотнюк, 78).

«Шахтар»: Трубін – Корнієнко (Бондар, 71), Матвієнко, Марлон, Додо – Маркос Антоніо, Майкон (Бондаренко, 62) – Мудрик (Сікан, 82), Судаков (Марлос, 71), Тете – Педріньо (Соломон, 61).

Арбітр: Денис Шурман (Київська обл.).

Стадіон: «Зірка» (Кропивницький).

Удари (у площину): 2 (1) – 11 (7)
Кутові: 2 – 9
Оффсайди: 1 – 3.

ІНГУЛЕЦЬ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

32’
ГОЛ ! М'яч забив Тете (Шахтар Донецьк).
Сергій Рип'юк
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 96
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tristan
Шахтер катится вниз.Игры нет,рисунка нет,играть наотбой с ингульцом- это тьма
syrkis-shybkis
Очередная рыготня от Шахтёра
axylinam
С таким огромным по украинским меркам бюджетом и такие слабенькие игры-позор
roman_kros
Поки не придбають гравців здатних на силову боротьбу ніхера нормального не буде. З танцюристами далеко не заїдеш, навіть Інгулець в кінці відверто возив. Черговий днищенський матч проти відвертого дна з дна таблиці.
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Арахамия после свистка выдохнул.
Oleha1987
Другий тайм, то опа від Шахтаря. Без номінальних нападників грати з аутсайдером, то є щось. Сікана лише на 8 хвилин випустили. Зовсім нема швидкості і гри вперед. Один Мудрик молодець. Відіграв добрий матч, обіграші, паси, швидкість.
Maksim Dimitrov
Почему шахтер с арендуполем забивает 5 а с ингульцом не может
korrektno
Прогнозовано. Для себе вчергове відзначаю рівень гри Запорожця: розумна і досить технічна гра, стійка психологія (без панікування), вчасні і точні передачі "в темп" та на далекі відстані, працьовитість. Цікаво було-б побачити його гру з партнерами вищого класу. Інгулець бився.
Шахтар - дуже мало гостроти для команди з такими можливостями.
Алексей Голяченко
Это 0-1 ещё раз доказывает что рената кинули на бабки
Хорошо что макарона не было у кромки поля. А то покусал бы кого-то
ToeFat
гучна перемога "велікого" фуфлотьора
Fanat230784
Я знаю, для чого Де Дзербі взяли - щоб конкуренція в чемпіонаті була...для Дніпра, Зорі і Металіста ))
umnuy2
ковальов решил взять призовые не от динамо а от шахтёра
- * -
Что то не показали, как Де Дзерби нервничал. Какие то манёвры показывал Срне. И даже не подгонял спокойно стоящих и ходящих. По счёту и сыграли. На Львов силы поберегли?)
__FunnyCat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
sl1d3r1985
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Унылое зрелище игра "грандов" против аутсайдеров .
И не понять это аутсайдеры выросли или "гранды" упали.
И скорее всего благодаря погодным условиям игры на выезде будут даваться и Динамо и Шахтеру еще тяжелее.
На олимпийском все таки им полегче играть, но тоже грустно.
По Шахтеру: если будут играть как с Ингульцом и с Шерифом , то пролетят 100%,ну максимум ничья нулевая. Если бы вратарь Ингульца не выходил и здесь 0-0 бы было.
Как то так....
Bibenco
Тролизм разъедает мозг напрочь. Взять хотя бы Calометчика. Был себе забавный делуля, хоть и туповатый. Но пару лет тролинга за Шахтёр, и мы наблюдаем агрессивного, старого маразматика.
Берегите себя.
Avaksi
Уровень чемпионата растет? Динамо с Минаем мучалось, Шахтёр с Ингульцом
kortizol1331
Шахтёру нужен нападающий, хотя бы Шахаб из Зари.