Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 04 грудня 2021, 19:24
743
0

Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У Харкові очікується принципове суперництво сусідів по турнірній таблиці

| Оновлено 04 грудня 2021, 19:24
743
0
Металіст 1925 – Колос. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

В суботу 4 грудня на харківському стадіоні «Металіст» відбудеться поєдинок 17-го туру української Прем'єр-Ліги, в якому господарі поля футболісти «Металіста 1925» прийматимуть «Колос».

Металіст 1925

У своєму дебютному сезоні в українській Прем'єр-Лізі харків'ян кидає то у жар, то у холод. Початок чемпіонату їм явно не вдався і в перших шести матчах підопічні Валерія Кривенцова зазнали п'яти поразок. Потім була рекордна для них переможна серія, яка налічувала чотири зустрічі поспіль. Причому в цей період «Металіст 1925» двічі досяг успіху на виїзді над «Десною» та «Маріуполем» з однаковим рахунком 2:1. В цей же період харківські футболісти здобули і свою найбільшу перемогу з великим рахунком над «Інгульцем» 4:0.

Але, починаючи з кубкового матчу 1/8 фіналу проти «Олександрії», новачки елітного дивізіону знову потрапили в смугу невдач. Причому спершу були два розгроми від олександрійців 2:5 та «Зорі» 1:6. А далі, як під копірку, три виїзні поразки від тієї ж «Олександрії», «Вереса» та «Руху» щоразу по 0:2. Виходить, що за ці п'ять матчів харків'яни забили 3 м'ячі, а пропустили у свої ворота 17.

Зрозуміло, що команді зараз просто потрібна перерва, під час якої треба оцінити обстановку, внести відповідні корективи, зміцнити ігрові позиції. Але попереду ще два грудневі матчі з «Колосом» та «Чорноморцем», в яких треба обов'язково набирати очки. Інакше зона вильоту може стати цілком реальною для «Металіста 1925».

Колос

Ковалівську команду теж добряче лихоманило в літньо-осінній частині сезону. Вона дуже рано вилетіла як із Ліги конференцій, так і з Кубку України. А у чемпіонаті країни «Колос» практично все перше коло провів, перебуваючи у нижній частині турнірної таблиці і зазнавши при цьому 8 поразок. Тут навіть двічі справа доходила до відставки головного тренера і зараз діями футболістів керує вже третій наставник.

До речі, саме за Ярослава Вишняка ковалівці зуміли набрати 7 очок поспіль, чого не траплялося з ними раніше цього сезону. Особливо цінною для команди була перемога у Чернігові над «Десною», після якої футболісти нарешті повірили в себе і надалі вже не програвали. Тож тепер гості напевно сподіваються поповнити свій очковий багаж і у Харкові.

І ще. В трьох останніх матчах стали забивати за «Колос» гравці, які мали підсилити команду, перейшовши сюди ще у міжсезоння. Йдеться про Нурієва та Сітчінаву. Тож, як кажуть, краще пізніше, ніж ніколи.

Статистика зустрічей

В матчі першого кола «Металіст 1925» та «Колос» вперше зустрілися в українській Прем'єр-Лізі. Гра відбулася 30 липня у Ковалівці, де з мінімальним рахунком 1:0 виграли господарі поля. Переможний гол у них забив Денис Костишин.

Орієнтовні склади:

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Кверквелія, Ткачук, Ченбай, Габелок, Голодюк, Криськів, Кравченко, Ременюк, Марлісон

«Колос»: Волинець, Золотов, Павловець, Ром, Чорноморець, Мілько, Богданов, Нурієв, Чурко, Лисенко, Ільїн

4 грудня, субота

«Металіст 1925» – «Колос»
Харків. Стадіон «Металіст». 19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
МЕТАЛІСТ 1925 - КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)
Прогноз Sport.ua — 2:1

 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.