Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 грудня 2021, 05:10
1839
0

Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

У гонитві за третім місцем

| Оновлено 10 грудня 2021, 05:10
1839
0
Зоря – Інгулець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

До заключної домашньої гри року в рамках УПЛ луганчани підходять із твердим наміром повернутися на третій рядок таблиці. Головний конкурент зіграє лише у понеділок, тому зараз головне – взяти «своє». Але петрівці мають свої думки про майбутнє протистояння: четвертий місяць не знає перемог колектив, і в такій ситуації на максимальний результат потрібно націлюватися з будь-яким опонентом.

Інгулець

Здавалося б, уже дев'ять матчів складає безвиграшна серія «Інгульця», але за цей час підопічні Сергія Лавриненка показали цілу низку досить якісних ігор. Взяти хоча б 0:1 тижневої давності від «Шахтаря». «Враження позитивні, крім, звісно, результату. Давно не бачив такої дисципліни! Якщо гратимемо так само, то перемоги прийдуть що із «Зорею», що з «Десною». Дуже сподобалося ставлення хлопців до футболу!» – з натхненням прокоментував поєдинок проти «гірників» президент клубу Олександр Поворознюк.

Найбільше питань щодо єдиного пропущеного в тому поєдинку голу могло бути до Євгена Гальчука, який не найкраще розрахував вихід із воріт, але такою вже фатальною помилку голкіпера навряд чи назвеш. Швидше, епізод вирішили збіг обставин та майстерність Тете. Отже, навряд чи кадровий струс буде у складі «Інгульця», але, напевно, повернеться на поле Младен Бартулович, який відбув дискваліфікацію. Виступаючи проти «Зорі» за різні команди, хорватський півзахисник регулярно відзначався у воротах луганчан.

Зоря

Колектив Віктора Скрипника тиждень тому гостював у сусідній із Кропивницьким «Олександрії», також здобувши мінімальну перемогу – 1:0. Тут ключовий епізод відбувся також у середині першого тайму, коли Максим Імереков ударом зльоту замкнув фланговий простріл Сергія Булеци. До речі, особливим цей переможний поєдинок став для Олександра Гладкого, в активі якого тепер 450 (!) матчів на найвищому рівні у професійній кар'єрі – в Україні таких футболістів менше двох десятків!

Враховуючи, що майбутнє заключне для «Зорі» в Лізі Конференцій протистояння з «Буде-Глімт» вже абсолютно нічого з турнірної точки зору не вирішує, тренерський штаб луганчан напевно кине в бій з «Інгульцем» найсильніший склад. Поповнення в «лазареті», на щастя, немає, а після дискваліфікації повертається до складу Владислав Кабаєв. Чому б не здобути шосту поспіль домашню перемогу?

Статистика зустрічей

Дуже гідно, особливо в домашніх матчах, із суперниками будь-якого рівня б'ється «Інгулець», але якраз із «Зорею» у першому колі команда зазнала своєї найбільшої поразки у Кропивницькому – 1:5. Хет-триком тоді відзначився Владислав Кочергін, у жовтні «засланий» у дубль через не зовсім футбольні мотиви. Минулого сезону «Зоря» взяла з «Інгульцем» чотири очки – 1:1 у Запоріжжі та 2:0 у Кропивницькому.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Мацапура, Фаворов, Вернидуб, Імереков, Жуніньо, Цвек, Кабаєв, Булеца, Гладкий, Шахаб, Аллах'яр.

«Інгулець»: Гальчук, Лупашко, Запорожець, Полегенько, Коваленко, Шишка, Павлов, Асмелаш, Ковальов, Бартулович, Гопей.

Прогноз на протистояння

Відсутність особливих кадрових проблем та зменшення вантажу відповідальності після прощання з єврокубками роблять луганчан явними фаворитами протистояння. Напевно, «Інгулець» чинитиме серйозний опір, і гра матиме інтригу, але наш прогноз – впевнена перемога «Зорі».

5 грудня, неділя

«Зоря» – «Інгулець»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 14:00
  ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ – ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:0
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»
Футбол | 26 квітня 2024, 00:55 1
МИХАЙЛЕНКО: «Ніколи у юнацьких збірних не було стільки легіонерів»

Коуч збірної України U-19 розповів про юних гравців, які виїхали за кордон

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.