Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 грудня 2021, 22:46
2147
2

Перервали серію поразок. Олександрія вдома впоралася з Минаєм

Команда Юрія Гури здобула впевнену перемогу у домашніх стінах

| Оновлено 05 грудня 2021, 22:46
2147
2
Перервали серію поразок. Олександрія вдома впоралася з Минаєм
ФК Олександрія

Суперники виходили на зелений газон стадіону «Ніка» із різною мотивацією. «Олександрія» в разі перемоги могла б піднятися на шосте місце в турнірній таблиці та продовжити переслідування команд, які ведуть боротьбу за зону єврокубків. А для «Мінаю» зараз головне завдання - це набирати очки, щоб постаратися вибратися з підвалу Прем'єр-Ліги. Крім того, не забули олександрійці і про те, що у першому колі вони зазнали поразки в Ужгороді, пропустивши єдиний гол на останній хвилині основного часу. Між іншим, та перемога для клубу із Закарпаття поки що так і залишилася єдиною в нинішньому чемпіонаті.

Зі стартовим свистком арбітра господарі поля заволоділи ігровою перевагою і щоразу проводили атаки на ворота «Минаю». Вже на 4-й хвилині Спінеллі пробив, перебуваючи в чужому штрафному майданчику, але прямо в руки воротарю. Потім Рибалка наважився на удар здалеку, однак після рикошету Кучер знову без проблем заволодів м'ячем. А на 21-й хвилині Цуріков після скидки від Третьякова вирішив вдарити з «неробочої» правої ноги, але в ціль не влучив.

Втім на 26-й хвилині лівий захисник «Олександрії» розігнав атаку по своєму флангу і виконав відмінну передачу в центр воротарського майданчика. Не скористатися таким прострілом Цурікова для Спінеллі було важче, ніж забити гол. І аргентинський легіонер олександрійців сповна віддячив свому партнеру точним ударом головою зблизька.

Цікаво, що на 35-й хвилині активний Цуріков знову опинився в центрі уваги, коли спробував пробити по воротах гостей передніми ножицями. Удар вийшов непоганим, але неточним. Проте вже за хвилину господарі поля забили свій другий м'яч. Цього разу їхня гольова атака зародилася на правому фланзі. Мірошниченко вивіреним пасом відправив у штрафний майданчик суперників Третьякова, а той, перебуваючи під гострим кутом, вирішив пробити в дальній кут. Кучер у цьому епізоді зіграв невдало і під собою пропустив м'яч в сітку воріт.

І навіть після того, як рахунок став 2:0, у грі нічого не змінилося. Господарі продовжували атакувати великими силами, а у гостей попереду нічого не виходило. Щодо капітана «Минаю» Селезньова, то він вкотре запам'ятався на футбольному полі своїми розмовами з арбітром та апеляцією до нього, ніж безпосередньо грою чи створеними моментами.

Після перерви підопічні Ігоря Леонова все ж таки спробували зіграти активно у передній лінії, але крім удару головою Кулієва в руки Білику на 57-й хвилині більше і згадати особливо нічого. А далі ближче до середини тайму знову ініціатива перейшла до «Олександрії» і її гравці цілком могли збільшити рахунок.

Так, на 64-й хвилині Калюжний отримав м'яч від Цурікова в штрафному майданчику гостей і сильно пробив, але вище воріт. І відразу ж Рибалка, опинившись на ударній позиції, бив по воротах головою, і знову м'яч полетів над поперечиною.

Час минав, однак у грі нічого не змінювалося. «Олександрія», як і раніше, йшла вперед великими силами, але вже не так активно і без особливого ентузіазму. Про гравців «Минаю» в атаці взагалі говорити нічого. Їх просто там не було видно.

Втім, глядачі ще раз побачили м'яч у сітці воріт гостей. Сталося це на 84 хвилині після розіграшу стандарту. Олександрійці виконали кутовий на лівому краю атаки, м'яч від гравця суперників полетів на дальню штангу, де на нього вже чекав Дубра. Відбувся точний удар головою, і рахунок в матчі виріс до великого.

Це була вже сьома перемога підопічних Юрія Гури в нинішньому чемпіонаті, а для «Минаю» поразка стала дев'ятою у турнірі.

Українська Прем'єр-ліга. 17 тур.

«Олександрія» – «Минай» – 3:0

 Спінеллі (27), Третьяков (36), Дубра (85)

 Хахльов (89), Книш (90)

«Олександрія»: Білик, Бабогло, Калюжний (Демченко, 88), Спінеллі (Устименко, 81), Третьяков (Одарюк, 88), Мірошніченко, Дришлюк, Кірюханцев (Кожушко, 61), Цуріков, Рибалка (Копина, 81), Дубра

«Минай»: Кучер, Гончар, Горін, Семенко, Багайоко (Білоног, 46), Петрусенко, Месхі (Хахльов, 46), Кулієв (Коваленко, 69), Ахмедзаде, Селезньов (Кобак, 69), Книш

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса)

Стадіон: КСК «Ніка»

ОЛЕКСАНДРІЯ - МИНАЙ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

84’
ГОЛ ! М'яч забив Каспарс Дубра (Олександрія).
36’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Третьяков (Олександрія).
27’
ГОЛ ! М'яч забив Клаудіо Спінеллі (Олександрія).
Ігор Заржицький
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 04:39 5
«Нейтралка» знищена. Визначено другу фіналістку супертурніру в Маямі

Даніель Коллінс у двох сетах розгромила Катерину Александрову у півфіналі змагань

Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 13:06 7
Хацкевич розповів, чи варто викликати Ярмоленка на Євро-2024

Колишній головний тренер «Динамо» вважає, що досвід Андрія завжди стане в нагоді Україні

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
cucumber
Вы на свою манеру общения посмотрите сперва, высококультурные вы наши. Селезнев все равно побьет рекорд. Слава Евгению Селезневу!