Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Іспанія
| Оновлено 08 грудня 2021, 07:14
18702
7

Піти по-королівськи: 8 гравців, які можуть покинути Реал

Sport.ua — про футболістів, яким, можливо, більше немає місця в «королівському клубі»

| Оновлено 08 грудня 2021, 07:14
18702
7
Піти по-королівськи: 8 гравців, які можуть покинути Реал
Instagram. Андрій Лунін

Мадридський «Реал» відносно спокійно провів останні трансферні вікна. Нещодавно головний тренер «вершкових» Карло Анчелотті заявив, що клуб, швидше за все, не підписуватиме нікого в січні. При цьому фахівець дав зрозуміти, що деякі футболісти можуть залишити столицю Іспанії в найближчому майбутньому. Далі спробуємо припустити, хто може залишити «бланкос» взимку або влітку, виходячи із ситуації на сьогоднішній день.

Андрій Лунін

«Реал» викупив Луніна у «Зорі» влітку 2018 року за 8,5 млн євро. З того часу 22-річний українець зіграв лише 1 матч за «вершкових» у Кубку Іспанії. Голкіпер виступав на правах оренди за «Леганес», «Вальядолід» та «Ов'єдо», але в «королівському клубі» ситуація для нього залишається безперспективною. Анчелотті публічно обіцяв ігровий час молодому воротареві, але поки що жодного разу не випустив його на поле цього сезону. Все частіше з’являються чутки про те, що Лунін хоче залишити «Реал». Ця інформація виглядає цілком правдоподібною. Футболіст розуміє, що виграти конкуренцію у Тібо Куртуа нереально, тому, мабуть, потрібно шукати інші варіанти. В Іспанії є клуби, які готові витягнути гравця з Мадриду.

Хесус Вальєхо

У Вальєхо ситуація практична така сама, як і у Луніна. Цього сезону 24-річний центрбек провів на полі сумарно 10 хвилин у всіх турнірах. За свою поки що нетривалу кар’єру іспанець уже встиг пограти на правах оренди за «Айнтрахт», «Вулверхемптон» та «Гранаду». Скрізь футболіст отримував пристойний ігровий час, але в Мадриді справи у нього поки що складаються не найкращим чином. У «Реалі» Вальєхо є лише четвертою опцією на позицію центрального захисника. Цілком можливо, що влітку, або навіть у січні, іспанець остаточно покине «королівський клуб». «Вершкові», мабуть, і самі планують продати гравця, бо шукають нового захисника.

Getty Images/Global Images Ukraine

Марсело

Час Марсело в «Реалі» добігає кінця. Бразилець виступає за «королівський клуб» із січня 2007 року і став поважною людиною в Мадриді. Але останнім часом справи у футболіста йдуть дедалі гірше. У поточному сезоні 33-річний фулбек провів лише 3 неповні матчі в Ла Лізі та 2 – у Лізі чемпіонів. Він взагалі не з’являвся на полі в останніх чотирьох матчах іспанської першості. За обставин, що склалися, капітанська пов’язка у Марсело виглядає більше як втішний приз або бонус на знак подяки за роки, віддані «королівському клубу». Контракт захисника з «бланкос» розрахований до кінця сезону. Практично немає сумнівів у тому, що угода продовжена не буде. Питання тільки в тому, коли піде бразилець – влітку чи вже взимку.

Getty Images/Global Images Ukraine

Дані Себальос

Цього сезону Себальос ще жодного разу не зіграв за «Реал» через травму, отриману в розташуванні збірної Іспанії. Але навіть будучи здоровим, навряд чи Дані часто виходив би на поле. У «королівському клубі» й без нього достатньо півзахисників. До того ж минулого літа «вершкові» ще підписали Едуардо Камавінгу з «Ренна» за 31 млн євро. Себальос провів 2 роки в Арсеналі на правах оренди і міг би там залишитися при бажанні, але вирішив повернутися до Мадрида. Іспанець швидко зрозумів, що в «Реалі» йому нічого не світить, і через деякий час почав говорити про можливе повернення до рідного «Бетісу». «Рома» теж готова підхопити гравця, в разі чого. В Іспанії пишуть, що «бланкос» не розраховують на 25-річного хавбека, тож він може змінити клубну прописку вже в січні. Але все буде залежати від здоров’я футболіста.

Getty Images/Global Images Ukraine

Іско

Розмови про звільнення Іско з «Реала» курсують уже давно. Сам футболіст теж неодноразово скаржився на невелику кількість ігрового часу. Тим не менш, іспанець все одно залишається в «королівському клубі», хоча з приходом Анчелотті його ситуація не покращилася. Більше того, цього сезону 29-річний хавбек проводить на полі в середньому 25 хвилин за матч. Це його найгірший показник у кар’єрі. «Вершковим» не завадив би креативний атакуючий півзахисник, але «меджик» уже втратив свою магію. Контракт гравця з «бланкос» розрахований до кінця поточного сезону, тому січень – найкращий час для розлучення.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гарет Бейл

«Реал» кілька років безуспішно намагався продати Бейла. Минулого сезону Гарет з’їздив у «Тоттенхем» до Жозе Моурінью на правах оренди. В Лондоні у валлійця теж не все було гладко, але загалом він непогано відіграв за «шпор», забивши 11 м’ячів у АПЛ. Повернувшись до Мадриду, 32-річний вінгер зіграв 3 матчі у Ла Лізі. У всіх трьох поєдинках він вийшов на поле у ​​стартовому складі. Анчелотті дав зрозуміти, що розраховує на футболіста, але сталася травма, через яку той не грає вже майже 3 місяці. Складно спрогнозувати майбутнє Бейла в «королівському клубі». Якщо Анчелотті не розраховує на Гарета у перспективі найближчих кількох років, тоді його краще продати у січні, щоб не відпускати влітку безкоштовно. Але складається враження, що якщо валлієць і залишить «Реал», то, швидше за все, вільним агентом.

Getty Images/Global Images Ukraine

Лука Йович

У сезоні 2018/19 Йович забив 17 голів за «Айнтрахт» у Бундеслізі. Відразу після цього, влітку 2019 року, «Реал» викупив футболіста у «орлів» за 63 млн євро. На серба покладалися великі сподівання в Мадриді, але щось пішло не так. У Зінедіна Зідана форвард отримував дуже мало ігрового часу. Після повернення з «Айнтрахту», куди Йович їздив на правах оренди, істотних змін не сталося. За Анчелотті в поточному сезоні Ла Ліги 23-річний нападник провів на полі сумарно лише 71 хвилину. Раніше серб заявляв про тверді наміри закріпитися у складі «Реала». Згідно з останніми новинами, форвард уже розглядає варіант із відходом із «королівського клубу». Контракт гравця з «вершковими» розрахований до червня 2025 року, але навряд чи він так надовго затримається в Мадриді.

Getty Images/Global Images Ukraine

Маріано Діас

Маріано перебуває у системі «Реала» з 2011 року. Проте у першій команді «бланкос» Діас так і не зміг закріпитися. Влітку 2017 року нападник перейшов до «Ліону» за 8 млн євро. Домініканець провів ударний сезон у Лізі 1, забивши 18 м’ячів. Відразу після цього «вершкові» викупили гравця назад за 21,5 мільйона. Навіщо було проведено цю угоду – незрозуміло. З того часу минуло вже 3 роки, за які Маріано забив лише 5 м’ячів у складі «королівського клубу». Майбутнє 28-річного форварда в таборі «бланкос» під великим питанням. Іноді Діас відзначається результативними діями, але він не є тим гравцем, на якого «вершкові» розраховують у довгостроковій перспективі. А тому найближчим часом сторони можуть остаточно розлучитися.

Getty Images/Global Images Ukraine
Сергій Завалко
Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЗІНЧЕНКО: «Не можу повірити, що це моє третє Євро. Почуваюся трохи старим»
Футбол | 28 березня 2024, 16:12 4
ЗІНЧЕНКО: «Не можу повірити, що це моє третє Євро. Почуваюся трохи старим»

Півзахисник збірної України прокоментував вихід команди на Євро-2024

Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України
Футбол | 28 березня 2024, 00:59 0
Підсумкові таблиці відбору до Євро-2024 U-17. Потенційні суперники України

Команда Юрія Мороза зіграє у фінальному раунді ЧЄ U-17 серед 16 команд

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Лунину точно пора уже стряхнуть ржавчину и валить оттуда, бо ждать травмы конкурента или еще чего явно не дело
wartaan
ёвичь и диас изначально было ясно, что не заиграют. с луниным понятно - только изза пиара куртуа. марсело и бейл ждут окончания жирных контрактов и никуда до лета не уйдут. иско и себальос без проблем найдут себе топ команды и будут чухать себя нормиками. а кто такой вальехо загадка и по нему как бы и не важно что будет, пока он ни чем не запомнился в отличии от других перечисленных персонажей. забыли про анзорика - вот где промах и то что якобы его кто то покупает за 30 просто смешно , ведь покупали то больше 100 и расчитывали на фиерию, так что анзорик будет как и бейл не играть, а зарабатывать)) а ооочень жаль ведь он настоящий топчег!!!
sl1d3r1985
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kovall
Давно пора позбутися. Але хто ім більше платитиме, от і тримаються до останнього.