Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Словник кіберспорту
| Оновлено 03 листопада 2023, 14:52
826
0

Що таке «тай брейк»

Значення ігрового терміну

| Оновлено 03 листопада 2023, 14:52
826
0
Що таке «тай брейк»

Термін тай брейк почали використовувати дуже давно у великому спорті, коли гра закінчилася нічиєю, а на проведення додаткової не вистачало часу, фінансів і бажання. Переможця в будь-якому випадку потрібно визначити, щоб розіграти кубок. Тому для тенісу був введений тай брейк - окрема і остання партія, де один гравець повинен продемонструвати перевагу над суперником і виграти матч. Зазвичай тенісисти грають до 5 геймів, а коли рахунок рівний, то потрібно забезпечити різницю в 2 гейми (наприклад 7:5, 10:8).

Іноді ті, хто не знає, що таке тай брейк, називають ним додатковий час або серію пенальті у футболі, буліти в хокеї і навіть овертайм в баскетболі. У кіберспорті також застосовується цей термін на розіграшах змагань багатьох матчів. Тай брейк в перекладі з англійської означає “Зруйнувати нічию”. Це свого роду додатковий шанс для геймерів або команд, щоб проявити себе.

Тай брейк в кіберспорті можна розглянути на прикладі CS:GO, де гра ведеться до 15 раундів. Рахунок може бути рівним - 14:14, тому команди грають до тих пір, поки не буде різниця в два раунди – 14:16, 20:22 і так далі. Чемпіонський тай брейк вирішує долю трофею і відбувається у фіналах.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин